Tényleg ennyire "gyengén" fogtak?
Telefonról irok és véletlen a küldésre nyomtam.
Szóval szerintem nem fogtak túl gyengén,legalábbis rossz értelemben nem.
Az vagyok aki írta hogy engem is engedett 16 évesen.
Szia :)
Ez szerintem nem "gyenge" nevelés,hanem pont az,hogy lefektették a szabályokat, amik teljesen reálisak, betarthatóak és számodra is logikusak,így nem volt/nincs értelme ezek ellen lázadni.
Az ellenpéldádban pedig pont az látszik,hogy a szigorúan fogott ember mikor végre "kiszabadul", nem érzi a normál határokat és túlrolja a rendszert.
Nem véletlenül van az,hogy ha valakit meg akarsz tartani,akkor el kell engedned,hogy a szabad akaratából maradjon/jöjjöm vissza. Pont ez a helyzet él erre is, hogy mivel te beláttad, megtapasztaltad,hogy a szabályok, amiket a szüleid felállítottak helyesek és betarthatóak, így nem volt értelme felrúgni őket.
Amúgy én is most vagyok ebben az életkorban, és megdöbbentő azt látni tényleg, hogy megfelelően felépített önkontroll nélkül hova lehet eljutni.
Hála az égnek engem is majdnem úgy neveltek,ahogy te leírtad, és belém neveltek egy egészséges kontrollt.
Összességében amúgy kell ehhez egy normális gondolkodásmód is,hogy ne szálljon el az ember, de sok múlik azon,hogy hogyan tanítottak gondolkodni.
Mondjuk tudok ellenpéldát is a fent leírtakra, ha érdekel,akkor írj, elmesélem :)
28:
Örülök, hogy vártad mikor oltalak be, képzeld, évek óta csak erről álmodoztam, hogy téged itt beoltsalak gyakorin, most már értelmet talált az életem és a nirvána állapotában vagyok, hogy ez sikerült, bár halvány lilám nincs róla ki vagy, és minek irkálsz nekem :D Bírom az ilyet, aki belém köt a semmiért, aztán még ő sérelmezi, hogy válaszolok a h*lyeségére :)
Szia :) engem is igy nevelnek a szüleim. Anyukámat a "tiltásos módszerrel" nevelték fiatal korában viszont pont ezért nem mondott semmit anyukájáéknak pont ezért. Hazudott azért hogy elengedjék. Azt mondta én mehetek ahova szeretnék csak ne csináljak nagy butaságot és mindig tudja hol vagyok.
Én is fel szoktam hívni bulikból nem azért mert elvárja sőt... Ő soha nem is hívna buli közben hanem azért hogy megnyugtassam minden rendben van.
Persze vannak dolgok amiket elhallgatok előle pl: hogy cigizek a bulikon de ez ilyen nyilt titok szinte csak hangosan nem mindtam még ki 😄
Vannak olyan barátaim akiket el sem engednek. Vagy akik azt mondják lányos ottalvós lesz vagy hogy filmezünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!