Tényleg ennyire "gyengén" fogtak?
Igen
Teljesen természetes ha a szülő tudni akarja hogy hol és kivel vagy. Mert ha történik veled valami és nem érsz haza,akkor legalább tudják merre és kinél keressenek.
Aki tiltva nevel, hazudni tanít.
Sajnos ezt nagyon sokan nem látják be.
Ha elengeded a gyereked oda ahova menni szeretne, akkor nem fog titkolózni stb.
Ha nem engeded el, akkor is megoldja hogy elmenjen, maximum hazudik stb. és nem fogod tudni hol van a saját gyereked...
Aki a másodikat választja, szerintem alapvetően elb*sz valamit.
Szerintem nem,vagyis hát nem voltak szigorúak,de szerintem nem fogtak túl gyengén.
Engem felhív édesanyám most is(18 vagyok),ha olyan helyre megyek és elég aggodós típus,de én is épp csak 16 lettem mikor jártam bulikba,kocsmákba volt hogy a bátyámmal,de volt hogy nélküle,idősebb társasággal és megbeszéltem anyámmal hogy mondjuk x időpontba egyszer felhívom pár percre de ennyi nem több,és mégsem feküdtem le senkivel stb semmi gond nem volt,persze ittam,de nem olyan szinten hogy azt sem tudtam hol vagyok,egyszer volt hogy túlléptem ivás terén egy határt,de így megtanultam legalább a határt,é
Tehát csak olyan gyerek van, akinek
- megengednek valamit, és csinálja
- megtiltanak valamit, és csinálja
Olyan nincs, hogy megtiltanak valamit, és nem csinálja?
Mert én hallgattam a felnőttekre. Igaz, nem voltam ilyen ablakon kimászós hülyegyerek.
És nem műveltem semmi olyat amit szégyellnem kéne. Meg van több példa hogy elég engedékeny volt.
Azóta alig iszok,ilyen helyekre már nem is járok.
Szóval
21:
1. Ismersz, hogy vártál rám ? :D
2. Aki tiltva nevel életre tanít? Na nee, ezt te se gondolod komolyan. A tiltásból nem lesz tapasztalás, ergo életre való sem lesz senki. Ha a saját kárán is, de tanul dolgokat, attól már inkább.
Arra nem gondoltatok, hogy nem egyikből jön a másik, hanem a másikból az egyik?
Nem azért vagy "normális", mert a szüleid elengedtek, hanem a szüleid úgy neveltek, és ismertek annyira, hogy tudták, hogy elengedhetnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!