Hogyan tálaljam hogy abba szeretném hagyni? (judo)
Figyelt kérdés
kb 2 éve járok sportolni, igazából én akartam, de apa is örült azért neki, mert gyerek korában ő is járt ugyan oda (Judorol van szó) körülbelül 8 évet. És az a helyzet hogy ő azt szeretné hogy csináljam, nem akarja hogy abba hadjam sose. Azt szeretné ha befutnák, jó eredményeim lennének, mert szerinte ügyes vagyok. Csak az a baj hogy én már nem szeretném csinálni, mert mindig mondják hogy jöjjek több edzésre, menjek mindennap, meg folyton van judo verseny (havonta 1-2) és arra is mennem kell, de én félek őszintén. Úgy érzem nem vagyok ügyes, mert bennem van a félelem, elég gyengének érzem magam, meg nem hiszem hogy lennének komoly eredményeim. De ha foglalkoztat is hogy abba hadjam akkor egyből hogy csináljam még, nem is volt komoly eredményem még, meg hidd el hogy pár év múlva jó leszel, megkeményedsz, meg most kezdenének el felépíteni stb. Szinte fontosabbnak veszi mint az iskolát, még amiatt se engedné hogy ott hadjam. De közben nincs is semmi komoly eredményem, meg mentálisan se vagyok a legallkamasabb erre a sportra. Mit csináljak ? Amúgy szeretem a judot, nézni a tv-ben stb, felkapom rá a fejem ha a judorol beszélnek, tisztelem is.
Ha olyan a személyiséged, nehéz lesz, de mást nem tudok mondani, ha nem akarod csinálni, ne csináld. Ha veszekedés lesz, hát ez van, de miért csinálnál olyat, amit nem akarsz? Nekem ez így elég evidens, el se mennék edzésre, ha nem vonz, de persze a te életedben ez egészen máshogyan van. De hogy nem helyes, hogy az apád erőltessen arra, amitől félsz és nem akarod, abban biztos vagyok.
2016. júl. 13. 23:23
12/19 Noblesse Oblige válasza:
Azt cáfolom, hogy a judot csak fiatalon lehet elkezdeni: én 23 évesen kezdtem a sportágban.
De annak semmi értelme, ha a kérdező nem akarja csinálni. Bár azt sem értem miért fél a versenyektől. Az edzéseken sokkal jobban szoktak engem gyötörni, mint a versenyeken.
2016. júl. 14. 06:54
13/19 A kérdező kommentje:
nem hagyom abba szerintem, mert mocskosul fog velem bánni, azt meg nem vállalom be ameddig itthon élek, majd ha elköltözök.
2016. júl. 14. 18:56
14/19 A kérdező kommentje:
Már teljesen kikészülök. Anyukám mondta hogy beszél vele, de lebeszéltem, nehogy összevesszenek. Multkor is ráförmedt amikor felhozta neki.
2016. júl. 14. 21:25
15/19 A kérdező kommentje:
Akkor válaszoljon mindenki a "170 cm magassághoz a 40 kg nem tul kövér ?" kérdésekhez.
2016. júl. 15. 21:05
16/19 anonim válasza:
Találj valami ürügyet,amivel kibújhatsz alóla.Nekem pl.a kresz,a vezetés volt ez
2016. júl. 15. 21:12
17/19 A kérdező kommentje:
talán majd a suli.
2016. júl. 15. 21:20
18/19 anonim válasza:
Küldd el apádat judozni. Vagy legalábbis brazil jiutsu-zni. Vagy földharcozni. Valósítsa meg a saját álmait saját magán!
Én 36 évesen kezdtem, szerencsém volt, hogy a városban indult foglalkozás. Túl sokan mondjuk nem vagyunk sajnos.
Elkezdeni, újrakezdeni soha nem késő. Igazából a sportnak is jót tenne, ha az a sok ember, aki gyerekkorában judozott, felnőttként is visszatérne és nem csak a saját gyerekét futtatná.
Neked meg le kell tisztáznod, hogy mi vele a célod. Akarsz versenyeredményeket? Az nem volna elég apádnak is, ha járnál edzésekre, de nem utaznál minden versenyre?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!