Ti hogy becézitek anyukátokat, nagymamátokat?
Én anyukámat "nyuci"-nak hívom(az anyucibol jött),ha ideges vagyok rá "anyucinka"vagy csak "anyu"
Nagymamámat "mamóca",ha ideges vagyok rá "mumek"
Anya, anyu mikor hogy. Anyai nagymamámat Julimamának. Apai nagymamámat simán Mamának szólítom. A két nagyszülői család szokásai eltérőek, az apai nagyszüleim ragaszkodnak a mamázáshoz, más egyéb nem igazán közkedvelt náluk, sajnos ők elég maradiak, bár inkább csak a nagymamám az, a nagyapám akit Papának hívok ha már itt tartunk ő modernebb felfogású mióta jár rendszeresen társaságba nyugdíjasok közé ő tisztában van pár dolgokkal meg ő az egyetlen 60 év feletti rokonom aki napi szinten internetezik, okostelefonja van amit tud is használni, laptopja van és facebookon is fent van.
Az anyai nagymamám sajnos már csak ő él, ő sokkal rugalmasabb internetezni ő is szokott de facebookja nincs viszont skype-t használ nagybátyám miatt aki Hollandiába él már lassan 10 éve.
Anyumat: Anyu, Anyi, Anyuszi,Anyucika, Anyegin, Anyaaaaaa
Mamamat: Mama
Masik mamamat: Mama
Dedimet: Dédi, Dede
Mama,mami,mamika,...(a település neve ahol élek)....i mama Pl:Pesti mama
Anya,anyuci,anyucika,anyu,édesanya
Anya: Anya, Anyu, ha pedig idegesíteni akarom akkor ezeknek a giccsesebb verziói.
nagymama: XY mama (xy=keresztnév)
Amíg dédszülők is éltek: amelyikkel közelebbi volt a viszony ő simán Dédi, a másik pedig Vezetéknév Dédi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!