Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szólnátok, ha a gyereke...

Ti mit szólnátok, ha a gyereketek megakarná változtatni a nevét és vezetéknevét?

Figyelt kérdés
2016. júl. 8. 09:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
Megváltoztathatod, elég annyi indoklásnak, hogy nem szereted, nem szeretnél ezzel a névvel tovább élni. Keress rá születési név megváltoztatására, minden információt megtalálsz, intézni az anyakönyvvezetőnél kell.
2016. júl. 8. 10:36
 12/16 anonim ***** válasza:
67%

Szóval valami olyasmi, hogy Mikorka Kálmán vagy Kandisz Nóra? Vagy ennek valami enyhébb változata?

Nézd, ezt neked kell mérlegelned. Gyerekkoromban engem is csúfoltak a vezetéknevem miatt. Irigyeltem mindenkit, akinek szokványos keresztneve volt (Szabó, Kovács, Szalay stb.). Aztán elmúltak ezek az idők és nem zavar a vezetéknevem, sőt nagyon megszerettem, mert ritka, és nem kevernek össze senkivel.

Ha nem valami olyan poénos név, mint amiket az elején írtam, akkor hagyd a csudába! Nekem van egy olyan gyanúm, hogy te túlzottan meg akarsz felelni a környezeted elvárásainak és nehezen fogadod el önmagadat. Ezen változtass, mert így csak máshova tolod el a problémádat.

2016. júl. 8. 11:04
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Menj férjhez, és kész!
2016. júl. 8. 12:00
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem értem mi szükség indoklásra,hogy megváltoztassam.Szerintem feveszem a nagymamám leánykori nevét (Molnár).Ez elég szokványos név.A keresztnevem meg maradhat.
2016. júl. 8. 14:29
 15/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Indoklást kell írni, de nem kell túlzásba esni. Egy mondat bőven elég. Engedélyezni fogják.
2016. júl. 9. 07:21
 16/16 A kérdező kommentje:

#15 köszi a választ

#13 igen,ez is egy lehetőség,de lehet,hogy csak 30 éves koromben megyek férjhez,addig meg ilyen nevem marad.Még a testvéreim is néha cukkolnak amiatt.hogy ilyen viccesen hangzik együtt a kereszt és vezetéknevem.Amugy meg szülői engedéllyel kiskorúként is megváltoztathatom.

2016. júl. 9. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!