Kisfiam vezetéknevét meg szeretném változtatni, hogyan lehetséges ez?
Ti elváltatok,de a gyereknek most is ő az apja. Nem változtathatod meg a nevét, csak ha a férjed is beleegyezik. vagy lemond róla és örökbefogadja az új férjed.
Vagy majd ő kérvényezheti 18 évesen.
Csak az apa beleegyezésével lehetséges
Ne tedd. Csak ki b.nál a gyerekkel. Tegnap még Szabó Pisti volt, holnap meg már Kovács Pisti lesz? Hát......
Ez mind szép és jó, de nem a kérdésére válaszoltatok.
Ezen az oldalon el tudsz olvasni mindent a névváltoztatásról. De szerintem a helyi okmányirodában is érdeklődhetsz, biztos segítenek, elmondják, mit kell tenned, mennyibe kerül, stb.
Kedves 17:35 válaszoltunk.
Mindenki leírta, hogy nem lehetséges, csak ha az apa beleegyezik.
Szia!
Meg lehet változtatni. Az egyik barátnőm megváltoztatta a kisfia vezetéknevét mikor elváltak, mert a férje közölte, hogy "Azt a kis férget többé látni sem akarja!". Ha jól tudom, az apa beleegyezése is kell hozzá. A kérelmet személyesen kell benyújtani a lakóhely szerint illetékes anyakönyvvezetőnél. Szerintem telefonon is tudsz tőlük felvilágosítást kérni. Azt, hogy mennyibe kerül, nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!