Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyukám miért viselkedik így...

Anyukám miért viselkedik így velem?

Figyelt kérdés
Ha valamit mondok neki soha nem érdekli, azt mondja ne fárasszam a hülyeségeimmel pl. mondom neki hogy mit olvastam az interneten, nem érdekli, még a hétköznapokkal kapcsolatos dolgok sem. Illetve mindenhez az ő engedélyét kell kérnem mindenhez pl. hogy elmehetek-e itthonról vagy nem. Pedig már huszonéves vagyok.
2016. júl. 7. 18:21
 1/7 anonim ***** válasza:
77%

Valamikor el kell szakadni tole. Edesanyad megfeleloen eroszakos nonek hangzik szavaidbol, aki nem tur ellentmondast. Nehez okosnak lenni a tavolbol. Mindenesetre szeretettel es tisztelettel kozold vele, hogy bizony felnottel es nagykoru vagy. Lehet ki fog rugni a lakasbol, hogy akkor elj meg a sajat labadon.

Ha valamit talalsz az interneten, csak mert teged erdekel, nem biztos hogy ot is. A kozles modja nem feltetlenul jo, de azt tudomasul kell venned, hogy kulonbozoek vagyunk. Szerezd meg Miguel Ruiz: A negy egyezseg cimu konyvet. Angolul The four agreements a cime. Ja es allj a sajat labadra. Huszonevesen neked mar el kell tudni tartani magad.

2016. júl. 7. 18:36
 2/7 anonim válasza:

Nekem is szokott ilyen lenni, mikor mondok valamit anyának és csak bólogat rá, vagy ezt mondja mint neked.

Szerintem túl sok minden lefárasztja és sok dolga lehet, ezért nem tud már annyit figyelni rád is. Próbálj vele akkor beszélni mikor már pihent egy kicsit.

A második dolgot viszont kérdezd meg tőle, hogy miért kell az ő engedélye miközben te már rég nagykorú vagy.

Remélem azért tudtam segíteni:)

2016. júl. 7. 18:40
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem érdekli őt semmi. Beszélek neki pl. arról hogy ma milyen idő lesz, vagy hogy milyen receptet olvastam az interneten, semmi nem érdekli.
2016. júl. 7. 18:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Azt meg hiába mondom hogy már felnőttkorú vagyok nem érdekli.
2016. júl. 7. 18:42
 5/7 anonim ***** válasza:
Téged meg ne érdekeljen, hogy őt nem érdekli. Egy idő után majd rendeződnek a dolgaitok, és odafigyeltek EGYMÁSRA.
2016. júl. 7. 19:04
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem konnyu az biztos. Ami tortenni szokott olyanokkal mint te is ..... Felteszed a kerdest es azt varod, hogy majd mas mondja ki helyetted a megoldast. Ha viszont mondunk valamit es te megteszed, akkor "ok mondtak" es haritod a felelosseget.

Nem akarlak felteteles modban megvadolni, de ez szokott tortenni. Ezert megkerestem ezeknek az aldatlan, ide-odamutogato beszelgeteseknek az okat. En nem vagyok pszihologus sem "lelki szakember". Arra jottem ra, hogy mi emberek azonnal haritjuk a felelosseget masra. Mi is tortenik valojaban? mikor megszuletik egy gyermek a felelossege nulla. Teljesen magatehetlen 100%-ban az anyjara, szuleire van utalva. Kesobb megtanul enni, jarni, wc-t hasznalni stb. Ezek mind a szulok feladata (=felelossege) volt, amit megtanitottak es ezaltal atruhaztak rad. Ezek onnantol a te (gyermek, utod) felelossegeve valnak. Ezt szamon is kerik rajtad, mikor osszetorsz valamit bepisilsz, stb. Ahogy novekszel egyre tobb felelosseget tesznek rad. Ezert jarsz iskolaba. Aztan mikor elered a 14 eves kort szemelyi igazovanyt kapsz es 18 evesen mar beleszolasod van a tarsadalmi eletbe is; szavazhatsz. Onnantol kezdve te mar nem a szuleid felelossege vagy, hanem a sajatode. Sajat magadert felelsz 100%-ban.

Ez nalatok nem tortent meg. Edesanyad tovabbra is "uralkodik" rajtad, mert gyermeknek tekint. Te pedig gyermek maradtal, mert nem leptel fel magadert. Ez sajnos nem fog lezajlani csendben. Tuzijatek van mindig, mikor a "zsarnoktol" elveszik a hatalmat. Nem akarok Demont csinalni anyukadbol. O egyszeruen csak hibazik es nem rossz ember. Biztosan szeret teged, csak megakadt egy ponton az eleteben es nem tud tovabb lepni onnan. Ezert nem tud "elengedni".

Fel kell lepned magadert. Felnott no vagy. Csak ne add be a derekad valami eroszakos baromnak, aki "kiszakit" onnan. Ilyenkor ugyanis emberek atesnek a lo masik oldalara. A szende szuz kislanyokbol alkoholista ri-banc valik es vegig du-gatja magat a fel kollegiummal (jartam egyetemre)... Szoval esznel legy! Mindent csak modjaval es legfobb keppen tisztelettel es szeretettel. Barki barmit mondhat neked..... a vege ez lesz :)

2016. júl. 8. 02:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Huszonévesen engedélyt kell kérned, hogy elmehess otthonról? És mi lenne, ha megtiltaná, te meg elmennél? Fizikai erővel próbálna visszatartani? Mire hazaérnél, kiszórná a holmijaidat?

De nem lehet, hogy félreértitek egymást? Mert az viszont jogos elvárás, hogy elmondd, hogy most elmész (sétálni, barátaidhoz, bárhova) és kb. mikorra vagy várható (egy órán belül, vacsorára, lefekvésre, holnap reggelre stb.).

Az, hogy nem érdekli semmi és nem tudsz vele beszélgetni, az kellemetlen, de nem tudsz mit tenni. Találj olyan barátokat, ill. olyan párt, akivel jókat tudtok beszélgetni.

2016. júl. 8. 10:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!