Az normális dolog ha a 10 éves lányomnak már Instagram-ja van?
Ha elèg okos volt hogy csináljon magának akkor normális. A szülő amúgy sem tudja tiltani, mert hacsak nem informatikus, akkor a gyerek vagy jobban èrt a gèphez, vagy majd a blokkolgatások hatására tanul meg hekkelgetni. Annyit lehet tenni, hogy a szülő elbeszèlget vele ès megkèri ne használja.
Ezèrt szoktam rohögni azokona szülőkön akik azt hiszik tilogathatbak, egyszerre szánalmas ès nevetsèges, 2016ban berakok egy live linuxot ès ennyit bármifèle tiltogatásról:D
Az én húgom is 10 éves és egyszercsak fogta magát és csinált instagramot magának. Nálunk nincsenek ilyen szigorú szabályok, nem követjük le mit csinál a telefonján/gépen, de cserébe ha valami van jön és szólés nem az van, hogy fél a következményektől és inkább elrejti a dolgokat.
Az instagrammal kapcsolatban azt megbeszéltük vele, hogy magáról ne tegyen fel képet, így viccesen értelmetlen dolgok kerülnek fel az oldalára, illetve a kedvenc Disney sztárjait követi.
Ha bízol a gyermekedben, akkor szerintem nyugodtan engedd meg neki, beszéld meg vele mit szabad és mit nem és néha ha gondolod ránézel az oldalára.
Bár nekem is rossz nézni, pedig közelebb vagyok ehhez a generációhoz, tény, hogy teljesen más a mostani picik-tinik felfogása. Nem azt mondom, hogy mindent meg kell engedni, de szerintem soha nem származott semmi jó abból ha mindentől tiltották a gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!