Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan hozzam fel anyumnak,...

Hogyan hozzam fel anyumnak, hogy szeretnék tudni a nagypapámról?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatunk, de semmit enm tudok óla. Soha nem beszélnek róla. Annyit tudom, hogy más meghalt amikor én születtem. Valamiért tabutéma nálunk. Még annyi infóm van, hogy anyukám nem szerette, egyszer mondta hogy az apósát jobban szereti és tiszteli sokkal. Lehet verte nagyamámat vagy ivott, fogalmam sincs. Tudo, hogy egyszerűen megmondhatom, hogy "anyu, szeretnék tudni a nagypapáról, hogy mi történt vele, stb". Egyszerű, de sebeket sem akarok feltépni.
2016. júl. 5. 11:47
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nyilvan oka van, h nem beszelnek rola soha. Minek kivancsiskodaz?
2016. júl. 5. 13:04
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt tennén hogy oda állnék elé ès megkérdezném:Anya,lehetne rola szo hogy beszéljünk a nagypapáról?Szeretnék többet tudni róla.

Aztán ő ha úgy látja jónak beszélni kezd szerintem. Ha pedig már látod az arcán hogy olyat kérdeztèl hogy elfehéredett ettől akkor menj oda hozza es vezesd be a dolgot pl:

Figyelj ha nem akarsz beszélni rola megèrtem de szeretnék tudni rola többet...

2016. júl. 5. 13:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Én is megérteném, de elég furcsa, hogy konkrétan semmit nem tudok róla. Igazából 100%-ban nem vagyok biztos benne, hogy meghalt. 6-7 éves koromban hallottam fél füllel egy beszélgetést, de az nagyon rég volt.
2016. júl. 5. 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Más rokonoktól is kérdezősködhetnél, illetve szomszédoktól abban a faluban, ahol lakott. Megkéred őket, hogy mondjanak el mindent.
2016. júl. 5. 14:19
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, de biztosan nem. Ha anyukám elmondja, akkor elmondja, ha nem akkor nem. Hátulról nem fogok közelíteni. Városban laktak anno is, nem úgy működuik mint falun. Egyik szomszéd nevét sem tudom én sem.
2016. júl. 5. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:
28%
Anyukám szülei meghalltak, anyukám szerette őket.. (nem ismertem őket,csak a bátyám),mégsem beszélünk róluk,sőt apukám apukája 16 éve meghallt,arról sem beszélün!Minek?! elhunyt.. meg most őszintén bármit mondhatnak róla neked! Majd teis így fogsz tenni a gyerekeidnél/unokáknál stb
2016. júl. 5. 14:44
 7/7 A kérdező kommentje:
De miért hazudnának? Apumám édesapja meghalt betegségbe, emlékszem rá. Nagyon kicsi voltam. Azért érdekel, hogy él-e vagy nem, hogy halt meg. Egy jó szülő-gyerek kapcsolatban akkora nagy dolog lenne megkérdezni?
2016. júl. 5. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!