Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám, szüleim a beleegyezésem...

Apám, szüleim a beleegyezésem nélkül intézkedik mit tegyek?

Figyelt kérdés

Például a beleegyezésem nélkül viszi el a biciklimet szervízbe, megcsináltat rajta mindent közben elég lenne csak a féket hogy jo legyen nekem és ezért kiad nemtom mennyit és még ki akarja fizettetni velem mert rossz az egész ha én viszem el akkor meg fel van háborodva hogy miért nem jó ha ő viszi el. Ez csak egy eset a sok közül, de nagyon kiidegel hiába mondom neki hülye hogy felfogja. Talán azt akarja hogy életképtelen legyek márpedig az vagyok, a szüleim mindig mindent megcsináltak helyettem.

Anyám összepakol, kitakarit a szobámban helyettem, még az ágyamat is megigazítja, percenként bejárkál a szobámba talál valamit ami nem tetszik neki kérdőre von.

A kaját kirakják elém, kiszolgálnak mindennel.

Anyám annyira kényszeresen csinálja ezeket.

Egész életemben mindent elinzézzek helyettem

ezért rettentő a problémamegoldó képességem és szerencsétlenkedek nem tudom hogy mit hogyan kell, nincs fogalmam alapvető dolgokról mondhatjuk aut hogy szerencsétlennek neveltek.

20/F

2016. jún. 29. 00:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
27%
Peldaul elkoltozhetnel. Nagy kisfiu vagy mar!
2016. jún. 29. 01:25
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Hát nem érted ,hogy szerencsétlenkedik ??? Neharagudj meg de kikívánkozik .. nem gondoltál még arra ,hogy anyádék életképtelennek tekintettek és ahelyett,hogy lehajitottak volna valahonnan felneveltek igy ?? És most komolyan kell mondanom ,hogy tényleg életképtelen vagy ha nem vagy arra sem képes ,hogy kinyisd a szád és elmondd nekik :Anyu,Apu ez nekem igy nem jo ! Talán kommunikáció formájában elkéne mondani nekik azt amit itt leirtál ..
2016. jún. 29. 01:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Pl mondd meg hogy csak a féket javíttassa meg. Ha ennek ellenére is az egészet javíttatja, csak a fékjavítás árát fizetsd ki.
2016. jún. 29. 02:09
 4/11 Költőnő? ***** válasza:
76%

Azért az is fontos, hogy tanulsz, dolgozol, vagy úgy egyébként mit csinálsz.

Tanács; kezdj el önállóan takarítani, ha kiszolgálnak, ne fogadd el, csinálj magad dolgokat. És mindenek előtt nem bántón, de kommunikálj. Pl sztem vmi ilyesmi jó lenne; anya, apa, köszönöm amit értem tesztek, tudom hogy szeretetből teszitek, azonban a fejlődésem úgy érzem, nagy mértékben visszavetitek ezzel. Szeretnék önállósodni, szeretnék megtanulni döntéseket hozni, szeretnék elindulni a felnőtté válás folyamatában. Így viszont sajnos nem tudok, pedig 20 évesen nagyon itt lenne az ideje.

Köszönök mindent, amit eddig értem tettetek, tudom, hogy szeretetből volt, de most kérlek benneteket hogy ebben segítsetek.

2016. jún. 29. 07:44
 5/11 anonim ***** válasza:

Konkrétan, a biciklijavításon nagyon kiakadnék.

A biciklit te használod, te tudod, mi nem jó rajta. Szüleidnek igazából azt sem kéne tudnia, hogy baj van vele, csak amikor mondod nekik, hogy elviszed szervizbe.

"... fel van háborodva hogy miért nem jó ha ő viszi el..."

Mert a tied. Csak ezért, semmi másért.

Az meg a világ legtermészetesebb dolga, hogy nem fizeted ki a javítást. Minek vitte el?

Hidd el, másképp nem fog menni, csak ha felvállalod a konfliktusokat szüleiddel. Legyen mindig veszekedés abból, ha a szobádban rendezkednek, a holmijaidhoz hozzányúlnak.

És persze, amint lehet, lépj le otthonról.

2016. jún. 29. 14:22
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha tudnád milyen intenzíven veszekedek velük napi szinten
2016. jún. 29. 16:09
 7/11 A kérdező kommentje:

Apám bolond nem érti, mondhatom neki százszor, csakazért is elviszi, multkor is kiadott érte 20ezret.

Ugy csinálja hogy kimegy ránéz, látja hogy rossz, dobja az auto hátuljába és viszi szervizbe, kózben teljesen működőképes. Ilyenkor otthon se vagyok. Utána meg lecsesz hogy miért nem tudok vigyázni rá, ilyen nyomorék dolgokon elkezd veszekedni.

Igazábol az lesz hogy rájukhagyom csináljanak amit akarnak.

Azt se értem hogy minden ilyen kérdésnél a fiatalt okoljátok még véletlen se a szülő a hibás ők nem lehetnek bolondok.

És második válaszoló a qva anyád.

2016. jún. 29. 16:22
 8/11 A kérdező kommentje:

Amugy az a problémám hogy önbizalomhiányos, önértékelési zavaros vagyok feltehetően nevelésbeli problémák miatt azért szerencsétlenkedek stb

Megfelelési kényszerem is van, bármi apro hibáért kaptam a kritikát, sose mondhattam el a problémáimat. Úgy éreztem csak akkor szeretnek, fogadnak el ha megfelelek nekik.

2016. jún. 29. 16:27
 9/11 A kérdező kommentje:

Ja és az én véleményem sose számított.

Kissebb koromban gyakran anyám válaszolt helyettem ha engem kérdeztek.

Rokonok között is szokás ez hogy nem a gyereket kérdezik meg hogy mi van vele hanem az anyukáját.

2016. jún. 29. 16:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Szóval a számat, kinyitom elmondom nekik hogy idegesit.
2016. jún. 29. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!