Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy nem káros napi 1-2 üveg sör?
Elolvasva a válaszokat bevallom meglepett, hogy csak én vagyok az egyetlen, aki meglepődött, hogy senkinek nem jutott eszébe, hogy miért is problémázik az anyja a söriváson egy 15 évesnél? Hiszen, ha valóban 15 éves a kérdező, akkor önálló keresete elvileg nincs, hogy napi 1-2 sörhöz tudjon jutni.
Ha én lennék az anyád nem problémáznék. Egyszerűen kivenném a kezedből, s minden alkoholos italt eltüntetnék otthonról.
Másfelől pedig igenis baj a napi 1-2 üveg sor. Általános iskola vége felé, illetve középiskolában a többség azért itta, mert menőnek érezte magát tőle. Itt vagyok 28 évesen, s bizony volt már olyan, akivel összevesztem, mert közöltem vele, hogy nem kérek alkoholt, s ha alkohol kell ahhoz, hogy jól érezzem magam egy helyen, vagy egy (vagy több) ember társaságában, akkor ott már gond van.
A rendszeres fogyasztás pedig hozzásegít ahhoz, hogy szervezetet hozzászokjon, s ezáltal függő legyél. Az alkoholizmus nem a berúgással kezdődik, hanem a rendszerességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!