Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan mondjam el az anyukámna...

Hogyan mondjam el az anyukámnak, hogy nem káros napi 1-2 üveg sör?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, tudom fiatal vagyok meg minden de akkor is. Amikor otthon iszok sört ebbe a nagy melegbe akkor anyum beszól hogy alkoholista leszek, őt nem érdekli. Nem hiszi el, hogy ettől nem lehet berúgni, vagyis ilyen mennyiségtől csak simán jólesik ebbe a nagy melegbe.

2016. jún. 23. 23:01
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
88%
Anyukádnak van igaza. Túl fiatal vagy a piához. Ha szomjas vagy, akkor igyál vizet.
2016. jún. 24. 08:05
 22/32 anonim ***** válasza:
91%

Persze, egészséges a sör, de nem NAPI 1-2. Az, hogy mondjuk hétvégén lecsúszik az ebéd mellé egy hideg sör, megértem, kevés ember mondana rá nemet, de megértem anyukádat, hogy nem örül, hogy napi szinten sörözöl.

Ez már szerintem az alkoholizmus előszobája.

2016. jún. 24. 08:12
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az alkoholizmusnál nem a berúgáson van a hangsúly, hanem a rendszerességen. Hogy már várod azt az egy-két sört, rosszul érzed magad, ha valami miatt ki kell hagyni. Ha így folytatod, bizony alkoholista leszel.

Apám ismert egy alkoholistát. Tudod, hogyan kezdődött nála? Úgy, hogy 14 éves korától télen a szülei minden reggel egy pohár forralt borral indították el suliba, mert az kellemesen felmelegítette és melegen is tartotta, meg abban alig van alkohol. Valóban kevés alkohol van bene, de minden nap kapva...ann,ira beépült az életébe, hogy nagyjából azóta egészen a haláláig nem volt nap, hogy ne ivott volna alkoholt. Ez a te jövőd is, ha nem figyelsz oda.

2016. jún. 24. 08:27
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Ebbe a melegbe a higeg asvanyviz vagy udito esik jol. Meg egy felnottnek is sok minden nap inni, hat egy gyereknek. Orulj hogy nem az en gyerekem vagy.
2016. jún. 24. 08:28
 25/32 anonim ***** válasza:
25%
Apum iszik napi 2 3 üveggel. Vagy néha többel.
2016. jún. 24. 08:47
 26/32 anonim ***** válasza:
16%

Ugyan már...

Voltam Csehországban és mesélték, hogy a fiatalok rendszeresen isznak alkoholt, főleg sört, de mértékkel, és nem lesznek alkoholisták.

Vagy Franciaországban is rendszeresen boroznak az emberek, mégse lesz mindenki alkoholista.

Ettől függetlenül nem kizárt, hogy később többet fogsz kívánni, de nem is biztos, hogy így lesz, ahogy a legtöbb válaszoló gondolja. Gyerektől függ, hogy tud-e mértéket tartani vagy sem.

2016. jún. 24. 09:45
 27/32 anonim ***** válasza:
100%

Keress rá az alkohol metabolizmusára és milyen anyagok keletkeznek, ez mivel jár és hogy milyen káros a májra nézve ez a plusz terhelés. (mert terhelés az, hogy naponta azzal az ~5 g/l alkohollal többet kell lebontania) Ráadásul az alkohol dehidratál. Tehát lehet, hogy jól esik, mert hideg, viszont csak még szomjasabb leszel, a szervezeted egész biztosan. Ráadásul pont a sörnek enyhe vizelethajtó hatása van. Pont nem erre van szükség nagy melegben. Ha már mindenképpen kívánod a sör ízét, akkor alkoholmentest igyál. Meglepő, de a mai alkoholmenteseknek szinte ugyanolyan az íze csak ugye hiányzik az eufória meg az ellazultság, amit az alkohol okoz.

És azt már nem is teszem szóvá, hogy 15 évesen még fejlődő szervezeted van, aminek nincs szüksége sejtmérgekre. Bár ha 18 éves korodra alkoholista akarsz lenni, 30 éves korodra pedig májcirózist kapni, akkor hajrá. Jó úton haladsz. A hasnyálmirigy gyulladásról nem is beszéltem még. Illetve kecsegtet a cukorbetegség veszélye is. De hajrá előre. Ha fontosabb a napi 1-2 söröd, mert menő, hogy 15 évesen már iszol, mint az egészséged, akkor igyál és ne foglalkozz anyáddal. Azt már meg se említem, hogy amúgy az alkohol idegrendszer károsító. Szóval még hülyébb is leszel. Biztos kell ez neked érettségi előtt? Vagy közmunkás akarsz lenni?

2016. jún. 24. 10:49
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

"Voltam Csehországban és mesélték, hogy a fiatalok rendszeresen isznak alkoholt, főleg sört, de mértékkel, és nem lesznek alkoholisták."

Ja, csak a NAPI 1-2 uveg az mar baromi nem mertekkel fogyasztas.

A havi/talan a heti 1-2 meg oke.

2016. jún. 24. 12:35
 29/32 anonim ***** válasza:
54%

Nos inkább tedd fel magadnak a kérdést hogy mi miatt van neked szükséged erre?

Mert ha csak arról van szó, hogy ez vagány és menő, akkor ki kell ábrándítsalak, az idősebbek szemében egy 15 évesen alkoholt vedelni, tipikusan a: "kínjában már nem tud hogy vergődni hogy komolyabban vegyék a koránál" - kategória. Tulajdonképpen ki előtt akarod a sörivással játszani az agyad? A haverok előtt ha az ő csodálatuk kell, hajrá előre napi két üveggel! De igazság szerint nem lesz tőle hosszabb és vastagabb a farkad, nem fogsz miatta jobban érvényesülni a nőknél, és nem néz ki menőnek. Inkább szánalmasnak. Inkább keress egy tevékenységet, fektess bele munkát hogy te vagy benne a legjobb, és akkor el fognak ismerni. Sport, tanulás, nyelvek, zene, stb, stb.

2016. jún. 24. 13:36
 30/32 anonim ***** válasza:

Sehogy, mert nagyon káros!

Nem hogy a felnőtteknél is már alkoholfüggőség kezdetét jelentheti, de egy 15 éves taknyos igyon szódavizet.

2016. jún. 24. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!