Gyerek kizárása a kertbe!?
Egyik ismerősömnél láttam ezt a "nevelési módszert." A kislány két és fél éves, életkorából adódóan mozgékony, ugrálós, folyton jön-megy, játszik. Anyuka megelégelte, begurult, majd szerintem kicsit agresszívabban, mint kellene, megfogta a gyerek karját, kirángatta a kertig majd becsukta a bejárati ajtót. Tehát anyuka a házban, a kicsi meg kint a kertben... majd pár perc múlva visszaengedte, de igazából csak azért, mert a kislány addig ügyeskedett amíg kívülről kinyitotta az ajtót.
Eléggé megdöbbentem, és úgy láttam, ez nem új módszer ebben a családban, tehát nem először volt alkalmazva...
Ez elítélendó igaz? Nem hinném, hogy ez a megoldás, bár nem is tudom, mire akarta ezt megoldásként használni, hiszen nem csinál rosszat egy két és fél éves gyerek azzal, ha ugrándozik meg nem nagyon bír a fenekén ülni. Vagy valahogy akkoris fegyelmezni kell?
néha anyukának és a gyereknek is le kel nyugodnija
a dacvkorszakos gyerek hisztijét egész nap hallgatni borzalmas
van olyan hogy elszakad a cérna egy egy ilyen esetből nem kel hosszútávú következetéseket levoni
a volt osztálytársam anyja 5 percig nem figyelt a kisgyerekre és a gyerek beleesett a szennyvízaknába(gondolhatjátok mi lett :( )
a testvére(v. osztálytársam) mai napig nem tudta kiheverni
Erről a nevelési módszerről az első gondolatom az volt, hogy a kutyákat szokták kirakni a házból ha rosszat csinálnak... Továbbmegyek az analógián, mert a kutyának is van egy mozgásigénye. Ha nem biztosítok neki elég mozgáslehetőséget, akkor kinek a hibája, hogy unatkozik és a házban rohangál/rombol?
Sokan többet várnak egy 2,5 évestől, mint amire képes. Valóban idegölő, hogy nem bír megülni, hogy már megint hisztizik, hogy folyamatosan figyelmet követel, hogy harmadszor is csinálja, amit nem szabad, de kirakni a házból több mint durva. Mi lesz, ha történik vele valami? Mint azok a japán szülők, akik "csak" pár 100 métert mentek el kocsival nevelő célzattal, utána meg napokig keresték a gyereket nekik a rendőrök az erdőben. Bizonyára remek ötlet volt az is...
Amit az 5-ös mondott, nagyon megrémisztett. Ugyanakkor szomorú is!
A Kérdezőnek: véleményem szerint ez nem normális dolog. Most, hogy hőség van, nem okos dolog kirakni a gyereket szülői felügyelet nélkül! Mi van, ha rosszul lesz a melegtől, esetleg piszkál egy veszélyes kerti szerszámot? És, ha baleset éri a gyereket akkor mondogathatja az anyja, hogy "csak fegyelmezni akartam, nem tudtam, hogy baj lesz ebből!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!