Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gyerek kizárása a kertbe!?

Gyerek kizárása a kertbe!?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősömnél láttam ezt a "nevelési módszert." A kislány két és fél éves, életkorából adódóan mozgékony, ugrálós, folyton jön-megy, játszik. Anyuka megelégelte, begurult, majd szerintem kicsit agresszívabban, mint kellene, megfogta a gyerek karját, kirángatta a kertig majd becsukta a bejárati ajtót. Tehát anyuka a házban, a kicsi meg kint a kertben... majd pár perc múlva visszaengedte, de igazából csak azért, mert a kislány addig ügyeskedett amíg kívülről kinyitotta az ajtót.

Eléggé megdöbbentem, és úgy láttam, ez nem új módszer ebben a családban, tehát nem először volt alkalmazva...

Ez elítélendó igaz? Nem hinném, hogy ez a megoldás, bár nem is tudom, mire akarta ezt megoldásként használni, hiszen nem csinál rosszat egy két és fél éves gyerek azzal, ha ugrándozik meg nem nagyon bír a fenekén ülni. Vagy valahogy akkoris fegyelmezni kell?

2016. jún. 23. 21:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%
EGy ket es fel eves gyerekre vigyazni kell es jatszani vele, nem fegyelmezni, foleg nem igy. Anyuka is ment volna aznap moziba....
2016. jún. 23. 21:22
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

néha anyukának és a gyereknek is le kel nyugodnija

a dacvkorszakos gyerek hisztijét egész nap hallgatni borzalmas

van olyan hogy elszakad a cérna egy egy ilyen esetből nem kel hosszútávú következetéseket levoni

2016. jún. 23. 21:23
 3/14 anonim válasza:
16%
Aztan elszokik, elcsabitja a cukros bacsi te meg mesz a bortonbe.
2016. jún. 23. 21:23
 4/14 anonim ***** válasza:
66%
Aztán az ilyenek lesznek a híradóban, amikor véletlen majd a gyereke balesetet szenved és meghal, mert az anyja nem figyelt rá, aztán majd sírva mondja, hogy " De csak 5 percre hagytam magára, nem értem mi történhetett!" Fegyelmezni máshogy is lehet, de úgy hogy nem tudjuk mi van vele, sosem!!!
2016. jún. 23. 21:35
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

a volt osztálytársam anyja 5 percig nem figyelt a kisgyerekre és a gyerek beleesett a szennyvízaknába(gondolhatjátok mi lett :( )

a testvére(v. osztálytársam) mai napig nem tudta kiheverni

2016. jún. 23. 22:12
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Ebből én sem vonnék le messzemenő következtetéseket, mert nem tudjuk, hogy az anyuka mennyire figyelt ez idő alatt, és lehet tudta, hogy a gyerek vissza tud jönni, csak imitálta a kizárást. Néha nagyon könnyen tudunk félrenézni dolgokat ha gyerekről van szó, kívülállóként sokszor jobban túlaggódunk dolgokat. Nekem van kis unokaöcsém és unokahúgom, és néha ha eljönnek, előbb aggódok dolgokon mint a szüleik , de közben látom, hogy ők pontosan tudják mit csinálnak és mit engednek meg.
2016. jún. 23. 22:19
 7/14 anonim ***** válasza:
25%
2,5 éves gyereket nem lehet magára hagyni, akármi történhetett volna vele, nem kell elsorolni, elég a hiradót megnézni.
2016. jún. 24. 00:00
 8/14 anonim ***** válasza:
64%

Erről a nevelési módszerről az első gondolatom az volt, hogy a kutyákat szokták kirakni a házból ha rosszat csinálnak... Továbbmegyek az analógián, mert a kutyának is van egy mozgásigénye. Ha nem biztosítok neki elég mozgáslehetőséget, akkor kinek a hibája, hogy unatkozik és a házban rohangál/rombol?

Sokan többet várnak egy 2,5 évestől, mint amire képes. Valóban idegölő, hogy nem bír megülni, hogy már megint hisztizik, hogy folyamatosan figyelmet követel, hogy harmadszor is csinálja, amit nem szabad, de kirakni a házból több mint durva. Mi lesz, ha történik vele valami? Mint azok a japán szülők, akik "csak" pár 100 métert mentek el kocsival nevelő célzattal, utána meg napokig keresték a gyereket nekik a rendőrök az erdőben. Bizonyára remek ötlet volt az is...

2016. jún. 24. 00:48
 9/14 anonim ***** válasza:
12%
Gyámügy... a végén pszichopata kínzó gyilkos lesz belőle.
2016. jún. 24. 01:15
 10/14 anonim ***** válasza:
16%

Amit az 5-ös mondott, nagyon megrémisztett. Ugyanakkor szomorú is!

A Kérdezőnek: véleményem szerint ez nem normális dolog. Most, hogy hőség van, nem okos dolog kirakni a gyereket szülői felügyelet nélkül! Mi van, ha rosszul lesz a melegtől, esetleg piszkál egy veszélyes kerti szerszámot? És, ha baleset éri a gyereket akkor mondogathatja az anyja, hogy "csak fegyelmezni akartam, nem tudtam, hogy baj lesz ebből!"

2016. jún. 24. 08:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!