Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyetemisták, fősulisok, ti...

Egyetemisták, fősulisok, ti mennyi zsebpénzt kaptok szülőktől?

Figyelt kérdés

Most nyáron dolgozok is,de amúgy suli mellett is 20-20 ezret kapok szülőktől havonta és tekintve,hogy lényegében 500 ezer nettó fölött keresnek fejenként,ezt rohadt kevésnek tartom(ebből fizetem a bérleteimet és még sokmás mindent,amiket szerintem nem a zsebpénzemből kéne..).

Ti mennyit kaptok?

20L

2016. jún. 22. 20:43
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
50%

Látom ezek szerint te leszólod azokat, akik egyetem mellett dolgoznak.. Mivel a kis p*csad alatt voltak és gondolom vannak is a dolgok, ezért neked hiába magyarázza akárki is, hogy vannak akiket ha megszakadnak SE tudnak eltartani. Könnyebb úgy tanulni, ha mindent kifizetnek, eltartanak, elkényeztetnek, persze,de fogd már fel, hogy van amikor ez nem választás kérdése. Kíváncsi lennék, hogy ha nem támogattak volna,hogyan boldogultál volna. Képzeld, van egy gyógy- és sportmasszőr szakmám, gyógyszerészetin végeztem az egyetemen,kitűnő eredménnyel és jelenleg dolgozok, magam tartom el. Ja és nekem is van két nyelvvizsgám. :D (hozzá teszem engem senki nem támogatott anno, dolgoztam a suli mellett és diák hitelből éltem...) Szóval azért annyira nem nagy teljesítmény szülői támogatás mellett amiket leírtál, sőt, ha már pénzt fektettek a tanulmányaidba,a minimum, hogy oda teszed magad. Úgyhogy ne szállj el annyira magadtól, te kis öntelt. :P

2016. jún. 23. 15:26
 42/61 anonim ***** válasza:
38%
Egy forintot se. 16 éves korom óta dolgozom. Számtalan helyen dolgoztam már.
2016. jún. 23. 17:07
 43/61 anonim ***** válasza:
0%
Szerencsejátékkal több pénzt szedek össze egy hét alatt, mint ők egy hónap alatt. :P
2016. jún. 23. 17:10
 44/61 anonim ***** válasza:
83%

én 25ezret kapok havonta.

itthon lakom, itthon eszem, régebben volt, hogy az ebédet mindig ebből vettem, de mostanában nem.

kapok bérletet (2 kell a suliba, bkk+volán), ha kell valami ruha ami fontos (edzőcipő, téli kabát stb) azt ők veszik.

emellett még a fodrászt fizetik, meg a nyelvtanfolyamot ahova járok/jártam. (bár most elkezdtem én fizetni)

3. éve járok egyetemre, ebben az évben kezdtem dolgozni, bár még elég kevés órában, szóval sok dolgot nem tudok magamnak venni. néha kapok ösztöndíjat 8-10ezer havonta, így teljesen kényelmesen kijövök, budapesten. (havonta manikűrös, néha buli/mozi/beülős hely, ha rámjön akkor pár + ruha, kiegészítő. de ha marad félre is rakom :D)

2016. jún. 23. 18:12
 45/61 anonim válasza:
51%
Én otthon lakom, kaját stb fizetnek azon felül +90.000 forint zsebpénz. Semmire se költök belőle félre teszem mindet. Így egy év alatt bejön több mint egy millió amiből nem kell költenem. Elszórni tuti nem fogom. Ja és még annyit, hogy hiába teszek félre havonta majdnem százezret ami másoknak soknak számít a többnek jobban örülnék. Persze aki irigy azt mondja örülj, hogy kapsz egyáltalán valamennyit na ez a felfogás borzalom minek érje be az ember kevéssel ha több is lehet? Gondolom a szegényebb emberek lepontozása indul majd pedig én csak válaszoltam.
2016. jún. 23. 21:00
 46/61 anonim ***** válasza:
83%
Kollégista vagyok. 5-10 euró hetente. Általában én kapom a legkevesebbet.
2016. jún. 24. 00:57
 47/61 anonim ***** válasza:
51%
Én már középiskolában sem kaptam. Diakmunkakbol volt penzem. Egyetem alatt is dolgoztam, most masik egyetemre járok foallas mellett,szerntem ne mondd,hogy egyetem mellett nem lehet dolgozni.nem jogos a felhaborodasod.orulj hogy Ennyi kapsz
2016. jún. 24. 10:44
 48/61 anonim ***** válasza:
13%

Tisztára úgy nézel ki a helyesírásod alapján, mint aki már diplomás.

Másrészt megnézném egy gépészmérnökin vagy orvosin hogyan dolgozol mellette, mert elhiszem hogy a büfészakokon belefért, heti 3 tanítási nap mellett, de ilyen helyeken tanulni is alig van időd, nem hogy dolgozni :D

2016. jún. 24. 11:42
 49/61 anonim ***** válasza:
38%
Kedves kérdező, Mi panelban lakunk, nincs pénzünk, apám dolgozik devan hitelünk, lakás még mindig, anyám beteg nem tud dolgozni,, én fősulira járok, igy is alig tudom fizetni, mellette tanulni, szórakozásra egyáltalkán nincs időm, napi 7ezret keresek 12 óra munkával. Nincs ágyam sem semmi,, Nincs rokon aki támogatna. Nincs pénz. és ha más kibírja??? . Az én szüleim, 250ezret keresnek vagyis csak apámés csak ő dolgozik, nincs atónk sem,kerékpárom sem, okostelefonom, sem csak itthon van egy gépem, amit az én pénzemből vettem, sőt 2 székünk van összesen. azt hogy a te szüleid sokat keresenek de nem kapsz, az nagyon is helyes, dolgozz meg érte, de igy si a szüleid, fizetik a rezsit, a lakást ahol éltek, gondolom van autótok, mentek nyaralni. és stb.. Van ennivaló otthon, ezeket is kéne értékelned,
2016. jún. 24. 14:11
 50/61 anonim ***** válasza:
25%
Előző vagyok: Más is akarna orvosnak tanulni, vagy mérnőknek, de ha melette dolgozni kell, akkor nehezen. De tényleg pénzes világban élünk egyre jobban, akinek van pénze tud tanulni, akinek nincs pénze az legyen kőműves segédmunkás. Egyre jobb.
2016. jún. 24. 14:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!