Nincs diplomája, akkor már nem jó?! Milyen felfogás ez?
Férjemnek nincs diplomája, 2 éves okj-s képzése van, de engem ez nem zavar, nekem ez nem volt szempont, én azért szeretem Őt aki. A fodrászunkkal beszéltem ahova anyu is jár már nagyon régóta és sok mindent megosztanak egymással, a fodrász azt mondta, hogy Anyunak a férjemmel csak az a baja, hogy nincs diplomája meg lusta. Csak tudnám miért mondta, hogy lusta, mikor rendesen dolgozik, nem is keveset meg otthon is besegít nekem. Anyu pàrja meg 10-15 éve nem dolgozik, nem beteg, csak lusta elmenni dolgozni, Anyu tartja el. Szóval nehogy az én férjemet titulálja már lustànak. Szerintem nevetséges. 😃
A másik meg az, hogy csak tudnám, hogy minek zavarja, hogy nincsen diplomája, nem ezek alapján kéne valakit megítélni. Örülhetne inkább, hogy a lánya egy rendes férfihez ment hozzá, aki tiszteli és nagyon szereti. Egy szülőnek ez nem is fontos?!
Mondjuk a családom ilyen: " Ha nincs diplomád kb senki vagy" felfogás, sajnos. 😞
Nekem diplomàm van, de semmit nem érek vele, a szakmámban mindenkit alulfizetnek, sokat érek vele, Férjem legalább tud lépkedni a ranglétrán és rendesen megfizetik.
Anyósomék sem diplomàsok, tudom ez is csípi a családom szemét, de nem igazán érdekel, mert èn ismerem őket, hogy milyen emberek. :)
Én mondjuk azzal kezdeném, hogy egy arra alkalmas pillanatban megkérdezném anyukámat, hogy emlékei szerint pontosan mit is mondott a fodrásznak a férjemről.
(Jó eséllyel nem az ujjából szopta a fodrász, ha nem valami oltári nagy sz@rkeverő - akárhogy is van, szerintem fontos ilyenkor szembesíteni a családtagokat azzal, hogy a fülünkbe jutott, amit a hátunk mögött másoknak rólunk mondtak.)
Adott esetben tisztáznám, hogy nála ki és mitől számít lustának, aztán finom iróniával (és sokkal inkább neki feltett kérdésekkel, mint kijelentésekkel) szembesíteném azzal, hogy mennyire kettős mércével ítél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!