Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim folyon vernek. Elegem...

Szüleim folyon vernek. Elegem van az otthoni dolgokból. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Egy 15 éves fiú vagyok és szüleim bármi okból kifolyólag megvernek, elég hozzá csak egy rosszabb jegy.. Évek óta ez megy és már nem bírom..nem tudom kihez kéne fordulnom, mert félek, hogy senki nem fog törődni vele..

Ha valakit érdekel akkor mesélhetek erről többet privátban.

Csak szeretném ha már valahogy vége lenne ennek az egésznek..

2016. jún. 15. 11:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
53%

Mondd el nekem akkor légyszíves,hogy jogilag hol számítana korrektnek amit tenne.Megveri a szüleit,a kutya se fogja tudni hogy önvédelemből tette,mivel lehet addigra elmúlik az ütés helye,amit a gyerek kapott.Tanúk meg nincsenek mert a gyerek önállóan döntött így,tehát se a tanár se egy ismerős vagy rokon nem tudná bizonyítani hogy a gyerek valóban önvédelemből tette.

Ne szóljon se a tanárnak,se a gyámügynek?Még ha az egyik rokonjához,ismerőséhez szaladna,az se lenne megoldás,mert a gyerek a szülei felügyelete alá van helyezve.Ebben csak a gyámügy tudna segíteni,áthelyezni egy biztos rokonhoz,mellette pedig a tanárok mint tanúk lennének,akik tanúskodnának a gyermek mellett.Hoppá!Máris lenne eljárás a két szülő ellen és valszeg börtön is lenne.Ennyi!Ti meg jöttök azzal hogy verje meg a szüleit.Hűha.Így mindent megold,de a saját kárára.Sajnálom de ilyen ez a rendszer.Vannak törvények,amit be kell tartani.Az lesz a legnagyobb baj,hogy ha kezet emel a szüleire,mivel nincs semmi ami a fiú mellett szólna.Érdemes lenne tudni néhány dolgot,mielőtt hülye tanácsokat osztogatnátok embereknek.

2016. jún. 28. 23:32
 22/28 anonim ***** válasza:
61%

... ja, és a #2 válaszadó is...

Egyébként meg illő tisztelettel, de összefüggéstelen zöldségeket tetszettél itt összehordani...

Tanúskodni egy eset megtörténtéről csak az tud, aki jelen van az adott pillanatban, ugye... a szülő meg nyilván nem akkor fogja felemelni mocskos kezét, amikor tanúk vannak jelen.

Na, ezzel szemben egy pszichológiai szakvélemény az igen könnyen meg tudja erősíteni (vagy épp cáfolni) a bántalmazás tényét, teljesen függetlenül, hogy a bántalmazott előtte végigpanaszkodott-e mindenkit, avagy nem.

Szerinted, ha a kérdező elmegy panaszkodni a tanárokhoz, meg a gyámügyre, akkor mi lesz az első lépés? Igen, az, hogy megkeresik a szülőket... a folytatást képzeld el ilyen típusú szülőknél.

"Az lesz a legnagyobb baj,hogy ha kezet emel a szüleire,mivel nincs semmi ami a fiú mellett szólna." - Alapvetően tévedsz kérlek, a legnagyobb baj, ha az élete további 60-80 évét azzal a megalázottság-tudattal kell leélnie, hogy nem tudta megtörni, megrendszabályozni azokat az ember-formájú bélférgeket, akiket a balsors a szüleinek rendelt - annál nagyjából bármi jobb.

2016. jún. 29. 00:23
 23/28 anonim ***** válasza:
26%

Nem tudom hogy nem érted,vagy csak nem akarod megérteni,de lehet hogy jelene pillanatban az lenne a legrosszabb ha megütné.Mivel ha a szülők nem jelentenék fel bizonyára a saját gyereküket,de ez úgy jönne ki,mintha már Ő tartaná terrorban.Kitagadná az apja meg az anyja,otthon nem ütném,de hozzá se szólnának.Ilyenkor jönne az hogy a gyerek kicsapong otthonról.

Nem beszélek zöldségeket,mert amit mondtam annak van alapja.Mivel ugyanúgy minden esetnél az iskolát is kikérdezik,ha történik valami,úgy itt is az lesz.Ha egy-két megbízható tanárnak szól,az már valami.S,ha feltud mutatni pl.maradandó sérülést az még doni fog raja és ilyenkor jön az,hogy egy orvos vagy pszichológus megállapítja róla,hogy valóban történt valami.S ezek után egy tanár és egy orvos is igazolni tudja,hogy történhetett valami.Ilyenkor lép életbe a gyámügy,akik kivizsgálják az esetet.Elmennek ugyan nála,de mivel vannak tanuk és egy orvos is,ezek alapján ideiglenesen áthelyezik a gyereket,amíg eljárás folyik a szülőkkel szemben,hogy a gyerek kihez kerüljön.Mellette,az is lehet hogy testi sértésért indul majd eljárás a szülők ellen.Ez nem hülyeség.Ez jogi és törvényes alapon megy és ne felejtsük el azt sem hogy a szülők is élhetnek joggal.Mindent el kell tervezni,bizonyíték és tanuk is kellenek.Ha pedig ilyen körülmények között kezet emel a szüleire,akkor az ellene fog szólni.

2016. jún. 29. 08:57
 24/28 anonim ***** válasza:
38%

"Nem beszélek zöldségeket,mert amit mondtam annak van alapja"- hát bocs, de, zöldségeket beszélsz. Pl:

"Kitagadná az apja meg az anyja," - kitagadni ugye valakit az ÖRÖKSÉGBŐL lehet, és hát nem úgy fest, hogy a Kérdező szülei hamarosan örökhagyóvá (néhaivá) válnának, az valszeg majd 30-40 év múlva lesz esedékes..

"otthon nem ütném,de hozzá se szólnának." - na ezt a drámát, hogy két ilyen ember hozzá se szól... bocs, te hány éves vagy, hogy ezt problémának érzed? 12?

"Ilyenkor jönne az hogy a gyerek kicsapong otthonról." - értem, és neked a fő célod, hogy a Kérdezőt mindenképp szoros kontroll alatt tartsd, ha nem a szülei, akkor mindenképp más által, nehogy "otthonról kicsapongjon".... aha...

".Ez jogi és törvényes alapon megy és ne felejtsük el azt sem hogy a szülők is élhetnek joggal" - hát persze, ugyanúgy joguk van látleletet felvetetni... ha van rajtuk maradandó sérülés... azért van egy jó nagy különbség, miszerint a Kérdező korlátozottan cselekvőképes, ezért természetesen a felelőssége is korlátozott a szüleihez képest, ugyanazért a cselekményért jóval kevésbé büntethető, ha egyáltalán... és persze, mindent gondosan meg lehet szervezni meg tervezni, csak ugye azt meg is kell érnie a bántalmazottnak, lehetőleg maradandó testi-lelki kár nélkül.

Egyébként a #14-ben még ezt írtad: "Ne üss nekik vissza,ne válj egy kígyóvá,aki a saját apját meg anyját veri.", most meg jössz a kissé félremagyarázott joggal. Inkább mondd meg őszintén: vallási alapon ágálsz az önvédelem ellen?

2016. jún. 29. 11:14
 25/28 anonim ***** válasza:
26%

Egyáltalán nem vallási alapon.És tetszik nem tetszik,akkor is a gyermek kárára menne,ha kezet emelne a szüleire.Sajnos ez van.Amúgy meg szerinted hogy tudna kezet emelni a szüleire 15 évesen.Megint csak ő kerülne bajba.

Mint mondtam,ezt erőszak nélkül is el lehetne intézni.És amúgy ja.Elszökne otthonról a srác vagy ki tudja.De teljesen rendben van.Lásd el olyan tanácsokkal,hogy verje meg a szüleit és úgy nőjön fel,akinek rossz gyerekkora volt és persze a szüleit is verte.Nem zöldségeket beszélek.Csupán nem egy alternatívát mondok neki.Meg lehet oldani ezt úgy hogy ne legyen senkinek se baja.

2016. jún. 29. 11:27
 26/28 anonim ***** válasza:
48%

#25, bocs, de a másik kedvencem tőled: "Szóval az biztosan segíteni fog a jövőjében _ha beleírják azt az önéletrajzéban_ hogy súlyos testi sértést követett el a szülei ellen"

Egymásközt szólva az önéletrajz azért ÖNéletrajz, mert az ember önmaga írja önmagáról. Szóval azt ír bele, amit ő maga akar...

"Amúgy meg szerinted hogy tudna kezet emelni a szüleire 15 évesen." - nem is tudom, volt egy ügy tizenpár éve, amikor egy 15 éves srác konkrétan egy téglával ütötte agyon a verekedő apját. Mondom agyonütötte... vágod? Simán felmentették jogos védelem címén... (mindamellett ezt én se ajánlom senkinek)

"És amúgy ja.Elszökne otthonról a srác vagy ki tudja." - és akkor mi van? Épeszű ember elszökik egy bántalmazó környezetből, nem?

"Meg lehet oldani ezt úgy hogy ne legyen senkinek se baja." - bocs, de én pl. nem akarom, hogy a szülőknek ne legyen baja...

2016. jún. 29. 12:05
 27/28 anonim ***** válasza:
34%
Na jól van,akkor verje meg a szüleit,hátha neki jibb lesz,meg a többi itt lévő embernek,akik erre buzdítják.Jogokkal nem tudtok érvelni,dak azt hajtogatjátok h önvédelem meg önvédelem De sajnos az egész nem így működik,de bánom is én,hátha szerencséje lesz és önvésdelemnek ítélik(ami nem sok).
2016. jún. 29. 12:27
 28/28 anonim ***** válasza:
26%

Amúgy nem önéletrajzra gondoltam,csak nem jutott eszembe a neve.Az a papír,amelyre ráírják hol élt,milyen volt,mit tanult stb.

Egyébként meg ha belegondolnál,pont így rontaná el a felnőtté válását a gyerek.Megveri a szüleit,elszökik otthonról,kicsapong,nincs hol élnie.Az ilyen gyerekre milyen sors vár?Kriminalisztikai pszichológusok is megmondják,azok a gyerekek,akik valamilyen gyermekkori traumát élnek át,miszerint megverik,terror alatt tartják,lelkileg is és fizikailag is komolyan bántják,megalázzák,nagyobb eséllyel lesznek pszicho- és szociopaták.Ezt minél hamarabb kezelni kell,de ne úgy hogy megveri.Először szóljanak a gyámügynek,akik még ha el is mennek hozzájuk és nyilván nem a tanuk előtt fognak kezet emelni a fiukra,de ha elmondja a gyerek mi a baj és megkezdődik a kivizsgálás,lesznek emberek akik segítenek.És ha miután a gyámügy meg a tanuk elmennek,aztán ha a szülők rászállnak a fiukra és védekezik,akkor az teljesen önvédelemnek számítódik és már meg lesz az a jelentés is,miszerint a gyerek azt állította hogy verték otthon és bántalmazták fizikailag és lelkileg is és orvos is tudja bizonyítani a maradandó sérüléseket is és ezáltal nem lesz baja a gyereknek.Ez már tetszene neked?Így a szülők is kapnának és a gyereket is gyám alá helyeznék.

2016. jún. 29. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!