Miért kell eltűrnöm mindent és csöndben maradnom?
Sziasztok!
A családban én vagyok az, akinek nemhogy nem számít a véleménye, hanem el sem mondhatom azt, ami valószínűleg nem számítana.
Kb mióta negszületett, szemétkedik velem az öcsém (10). Azt hazudta múltkor, hogy amíg nem voltam ott, beleköpött a teámba én meg kiöntöm a teát még én kapom a szidást, hogy hogy merem kiönteni.
Tegnap meg borotválkozás közben azt mondta nekem, hogy azzal Anyu egészen más testrészét borotválta.
Természetesen én kapom a leszidást, hogy miért hiszem el neki.
Csúnyán beszél velem, mutogatja a középsőujját törlőrongyként, cselédként kezel egy 10 éves gyerek, nekem meg muszáj hagynom és mindent meg kell tennem neki, a s-t ki kell nynom, csak épp ha nem csinálom meg, a szüleim bezsarolnak azzal a szöveggel, hogy ezzel nékik segítek és ha nem csinálom meg tőlük én ne várjak ezek után semmit.
Ők rászólnak ha szemétkedik velük a gyerek, de nekem a fejemre is szhat, azt is szó nélkül kell tűrnöm, amit mára szinte már megszoktam.
Ennek köszönhetően egy önbizalom hiányos, félénk és önmagát szőrszál hasogatásig ellenőrző ember lettem, aki fél, hogy nehogy rosszul csináljon bármit is, mert különben jön az ugatás.
Kevés barátom, sokkal inkább rengeteg felszínes ismerősi kapcsolataim vannak, ismerkedés meg aztán végképp nem megy.
Ha konfliktushelyzetbe kerülök bárhol is, egyből visszavonulok, csendben maradok, meg kell adnom magam, mert ezt kódolták belém itthon. Ha pedig elértem az igazamat évente egyszer, gyötör a lelkiismeretem mert pontosan tudom milyen az elnyomott fél helyzete.
Már 5 éve, orvosi jóváhagyással, görcsoldókat kell szednem amit rendesen szedek is az előírás szerint.
Megbeszélném ezt a szüleimmel, de betonfalat építenek maguk köré, lehet, hogy félnek a helyzettel szembenézni.
Sokszor megfordult a fejemben, hogy felkeresek egy szakembert, de akkor a szüleim végképp bolondnak hinnének.
Most is sokszor mondják, hogy csak játszom az áldozatot mindig. Csak akkor mire szedem a görcsoldókat? Papírom van róla, hogy nem játszom!
Nem szólhatok egy szót sem, én nem borulhatok ki, nem engedhetem ki mert akkor mit képzelek magamról.
Régen sokat sírtam, de mára már nem tudok mert nekem ez vált természetessé.
Szerintetek ennek mi az oka? Miért kell eltűrnöm mindent? Mire jó ez?
Köszi a válaszokat : 17F
Sajnos nekem csak a költözés segített...
Nálam is ez volt a helyzet, csak engem sz..rrá vertek, ha a kis szent bekamuzta, hogy bántottam. (övcsat, fakanál, sodrófa, minden játszott)
A dolog érdekessége, hogy végül kettőnk közül belőle lett az életképtelen, agyonkényeztetett, egyedül levegőt venni se tudó kis nyominger.
7 Ugyan már. Egy normális 17 éves éli a saját életét. Hazajár tanulni, enni, fürdeni, meg (jó esetben) beszélget kicsit a szüleivel. 7 év korkülönbségnél egy 17 éves nem is nagyon beszélget a testvérével, nemhogy anyuka szőrtelenítési szokásairól beszélgessenek. Eleve egy 17 éves fiút baromira nem érdekel, hogy az anyja éppen mit és hol szőrtelenít. Szóval vannak itt gondok bőven.
Másrészt egy majdnem felnőtt gyerek a szülők előtt is nyugodtan megmondhatja, hogy nem hajlandó mindent elviselni az öccsétől, csak azért mert az kicsi. Nincs olyan szülő aki azt helyes viselkedésnek tartaná, hogy öcsike beleköp a nagyfiú teájába.
Nekünk is voltak ilyen meccseik a tesómmal, akkor én voltam 8, az öcsém pedig 4. Kb. ennyi erről a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!