Akinek 2 kicsi gyereke egy szobában alszik hogy oldjátok meg, hogy este maradjanak végre csöndben és aludjanak, ne csicseregjenek órákig?
Rájuk dörrenek, hogy csend legyen... ez a helyzet.
A két nagyobbam alszik együtt, ők óvodás ikrek. Fejből mondott folytatásos mesét rögtönzök a sötétben (előzőleg meghatározhatank pár dolgot, hogy mi legyen benne), aztán ének, Himnusz, imádság, puszi, még egy kis víz, még egy pisilés, még egy puszi, még egy szeretlek Anya, még egyszer jó éjt... és utána csendben kell lenni, mert öcsit altatom a szomszéd szobában. Ha kell, rájuk szólok, hogy most már csend legyen.
És néha fenyegetek, pl. csak az tud menni holnap a mamához, aki most ügyesen elalszik, és kipihent lesz. :P
Bár itt tartanánk, de az enyémek (5 éves fiú és 3 éves lány) csak úgy alszanak el, ha ott vagyok velük a szobában.
Szerintem ez nem olyan eget verő probléma, az esti csicsergésnél jobban kevés dolog erősíti a testvérkapcsolatot. Mi is együtt aludtunk a tesómmal, minden este órákig beszélgettünk az ágyban, volt, hogy éjjel is felkeltettük egymást beszélgetni, és így felnőttként mindketten úgy látjuk, hogy ez nagyon sokat adott nekünk. Persze értem a problémát, hogy reggel meg kialvatlanok, mi is azok voltunk. :)
Bocsi, az előző kétszer ment el. :)
Én is az ott ücsörgést váltottam ki ezzel. Amíg ott ültem a nagyobbik elaludt 2 perc alatt, de a kicsi, akkor is csak 9 után. Minden nap fél 6-kor kelek, ha 9-kor jövök csak ki a szobájukból, akkor aztán végképp semmire nem lenne időm. Az apjuk nem megoldás, mert csak még éberebbek, ha ő van velük bent, kicsit sem hallgatnak rá sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!