Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az én anyám ilyen,...

Csak az én anyám ilyen, örökké velem akara élni?

Figyelt kérdés

20éves vagyok. Ő 45.

3éves kapcsolatom van, a barátommal tervezgetjük,hogy egyetem után elköltözünk egy másik városba,majd külföldre. Anya pedig ragaszkodik ahhoz,hogy majd megy utánunk ,ha találni fogunk lakást. És mulyen jó lesz,majd ő főz ránk,takarít,meg majd ha lesz gyerek:) (tudom messze van az még) majd unokázik,meg vigyáz rá helyettünk.

Már most kiborít,még egy lakásbam élünk, de már nem tudom.elviseéni. Folyamatosan veszekedünk,kikel magából ha megtudja,pl elmegyek otthonról több napra. Folyamatosan okoskodik,hogy kéne tanulnom,pedig sose járt egyetemre.

Azon gondolkodom,hogy levelezőn ké e befejeznem,és elmenni egy albérletbe. De aakkor viszont nehezen fogok tudni félretenni.

A fő probléma persze az hogy már teljesen eltervezte,velem fog élni,ha befejeztem az egyetemet. A barátom is totál el van keseredve. Nem tudom.neki elmagyarázni hogy ezt nem szeretném,mert érzelmileg zsarol. És a vége az lesz hogy lelkiismeretfordulásom van amiatt,hogy én másképpen tervezném a jövőmet.

Tanácsokat várok.

Vagy én vagyok a rossz,hálátlan,hogy egyszer szeretnék egy saját önálló életet,ahol az én lakásomban én és a szerelmem elkezdenénk végre a nahybetűs életet?

2016. jún. 10. 11:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Na, ez a baj a mai világgal, hogy akis ficsúrok már nem értik, hogy mit jelent:"családban az erő"...

Vagy mondhatjuk úgy is, sokat akar a szarka, de nem bírja a farka...Aztán meg csodálkoznak, hogy fáradtak, mert minden rájuk vár, a munka, agyerek, a háztartás, anyuka tűnjön a francba, megvannak ők egyedül is, csak idegbetegek, mikor jönnek a hétköznapok, de nem probléma az sem, legfeljebb majd elválnak. aztán nyalogatják a sebeiket.Véletlenül sem jó, ha van egy szerető anyuka, aki besegít, akinek van tapasztalata és tud tanácsot adni, mert okoskáék úgyis mindent jobban tudnak.

Nem feltétlenül hálátlanság, csupán makacsság és ostobaság ez, de attól még nem jobb...

Az én lányom is el akar költözni a párjával.Bár a lakáson kívül még semmi nincs meg konkrétan, se munka, se tanulási lehetőség nincs meg egyértelműen, csak valami homályos terv, ez is jó lenne, az is jó lenne, azt sem tudja pontosan, mit akar, csak menni, mint a vak ló.De tanácsból nem kér, ő mindent jobban tud 22 évesen.Legalább az ellen nincs kifogása, hogy később, ha valahol tényleg sikerül jól megvetni a lábát, utána menjek(persze nem az ő házába, a"nyakára", anyuci nem kell a házba, ahogyan egy kóbor macska sem).Mert azt legalább felfogta, hogy nem azért mennék utána, hogy zaklassam a jelenlétemmel, hanem a jobb lehetőségek miatt, mert elég szar megyében lakunk.Ő legalább van annyira értelmes, hogy bizonyos mértékben a segítséget is szívesen venné a háztartási és gyerek nevelésben ha oda kerül a sor.

Mondjuk, én örültem volna, ha ilyen ragaszkodó anyukám van, de én inkább úgy éreztem, azt várná, hogy önállóbb legyek, mert túl sokáig a "nyakán vagyok".Úgy látszik, ma már semmi sem jó.Az emberek nem szeretik a családjukat, vagy a szülőnek nem kell a gyerek, vagy fordítva.Megette az egészet a fene!

Inkább örülj, hogy szerető anyukád van.Egyszer majd jól fog jönni a segítsége!

2016. jún. 10. 19:44
 12/18 A kérdező kommentje:
Pedig nem arról van szó,hogy nem szeretem anyukámat,nála jobban senkit sem szeretek. De ki ne akarna önálló életet? Ha már a diploma után találnék állást, miért nem lehetne leszakadnoü anyáról? Úgy élni,ahogy én látom a legjobbnak, az én rendszerem szeront. Én úgy tervezném el,hogyy nem skksrom vele megszakítani a kapcsolatot véglegesen,hanem mo djul hétévégente tslálkozni,amolyan minőségi találkozók éennének,tele programokkal,sok beszélgetéssel
2016. jún. 10. 20:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Az ő tanácsaira.meglátásaira.mindig is kivámcsi voltak,szükség van rá. De nem akarok vele örökre összezáárva éenni,egy fedél alatt. Mert vele együtt élni..egy felnőtt ember se szivesen élne vele együtt. Nagyon dúrva kirohanásai vannak,voltak,a hangulatingadozásai ...nyulván a munkáka miatt, sokat öüpaanaszkodik.. ha már nem élnék vele,nemm kell majd ezrket hallgatnom, hanem amikor hetrnze,két hetente látjuk egymást, a jó,kedves oldalunkat mutatjuk. Bonyolult elmagyarázni, tényleg kegyetlennek tűnök?
2016. jún. 10. 20:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy kegyetlen, normális vagy. 11-es elszámolta magát, azt hitte, ha gyereket szül, az azt jelenti, hogy nem kell többé egyedül lennie, szült magának elfoglaltságot.
2016. jún. 11. 00:20
 15/18 anonim ***** válasza:
Én viszont szeretnék egy udvarban élni anyámékkal, illetve a férjem jobban szeretett volna, mert hogy jó lesz az, segítünk egymásnak. Oké, belementem, bár tudtam, hogy anyám és a nagynéném (ketten élnek csak) mindenbe bele fognak kötni. De azt nem, hogy ennyire. Egyedüli gyerek vagyok, közel a negyvenhez, két gyerekkel, azt gondoltuk, hogy mindketten jól járunk, mi is segítünk nekik, mert fiatalabbak nem lesznek, nekünk is jól jön, hogy nem a város másik végébe kell furikázni a gyerekeket, ha vigyázni kell rájuk. Sőt a házat úgy terveztük, hogy adott esetben még anyós is elférjen. Most ott tartunk, hogy milyen köcsögök vagyunk, rájuk nem gondolunk, nekik el kell viselni az építkezést, jönnek-mennek a munkások és nekünk milyen könnyű, mert nem ott lakunk. Állandóan meg a duma, a férjem egy nagyon nyugodt ember, mondta, majd ő megoldja. Úgy felhúzták, hogy megmondta nekik a véleményét, úgyhogy a nagynéném most nem beszél vele. Hát én szeretnék egy olyan anyát, mint a Tiéd, bár eddig azt hittem, hogy az enyém is ilyen, de baromi nagyot kellett csalódnom és rájönnöm, hogy tulajdonképpen a nagynéném irányítja, ő sokkal fontosabb, mint én a saját gyereke.
2016. jún. 11. 11:22
 16/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van. Mármint nincs most párkapcsolatom, de ugyanígy úgy érzem, hogy megfojt.
2016. jún. 11. 13:05
 17/18 anonim ***** válasza:

14-es!

Óriási tévedés! Van bőven elfoglaltságom és volt is, agyereken kívül is.Itt nem az elfoglaltságról van szó.Fuss újra neki és próbáld értelmezni.

2016. jún. 11. 16:00
 18/18 Adri+ ***** válasza:

Kedves kérdező.

Nem csak a te anyukád g@ly@s : az elmondottak szerint.

Hanem az enyém is. Már annyira hamis vádakkal vádol, és annyi hazugságot terjeszt rólam, hogy a sok sületlen elhitte, és a csajom is ott kellett hagynom, mert megutáltatott a diłis anyám.

Nem vagyok tiszteletlen gyerek, viszont már az agyamra megy.

Már időnként ráutaló viselkedéseket is tesz ez a sz@ciopata beteges : hiába mondom neki, hogy nálam nem jön be a családi qrás. Bár szerencsére a tettlegességet még megúsztam.

A haszonélvezetemet máshol birtokba venni meg még azért nem tudom, mert benne lakik egy , jogcím nélküli (újgazdag) lakáshasználó ' család. Az őszi tárgyalásig hogy fogom ezt megúszni, azt nem tudom.

Tudod mi a vicc :

A társadalom felé olyan káprázatot csinál, mintha én volnék a tróg@r g@ci állat, aki bántja.. és elhiszi a sok f@gyaték@s a hazugságait.

Talán még hajléktalannak is jobb lenni nyáron, mint egy ilyen perverz sz@ci@pata , anyuka ' alatt szívni, és remélni, hogy nem fér továbbra sem hozzám.

Derűs napot kívánok :

Adri

2016. jún. 14. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!