Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az én anyám ilyen,...

Csak az én anyám ilyen, örökké velem akara élni?

Figyelt kérdés

20éves vagyok. Ő 45.

3éves kapcsolatom van, a barátommal tervezgetjük,hogy egyetem után elköltözünk egy másik városba,majd külföldre. Anya pedig ragaszkodik ahhoz,hogy majd megy utánunk ,ha találni fogunk lakást. És mulyen jó lesz,majd ő főz ránk,takarít,meg majd ha lesz gyerek:) (tudom messze van az még) majd unokázik,meg vigyáz rá helyettünk.

Már most kiborít,még egy lakásbam élünk, de már nem tudom.elviseéni. Folyamatosan veszekedünk,kikel magából ha megtudja,pl elmegyek otthonról több napra. Folyamatosan okoskodik,hogy kéne tanulnom,pedig sose járt egyetemre.

Azon gondolkodom,hogy levelezőn ké e befejeznem,és elmenni egy albérletbe. De aakkor viszont nehezen fogok tudni félretenni.

A fő probléma persze az hogy már teljesen eltervezte,velem fog élni,ha befejeztem az egyetemet. A barátom is totál el van keseredve. Nem tudom.neki elmagyarázni hogy ezt nem szeretném,mert érzelmileg zsarol. És a vége az lesz hogy lelkiismeretfordulásom van amiatt,hogy én másképpen tervezném a jövőmet.

Tanácsokat várok.

Vagy én vagyok a rossz,hálátlan,hogy egyszer szeretnék egy saját önálló életet,ahol az én lakásomban én és a szerelmem elkezdenénk végre a nahybetűs életet?

2016. jún. 10. 11:28
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
A normálisabb anyák ilyenek. Nekem sosem adatott meg, hogy ilyen anyám legyen, mert az enyém sokkal de sokkal jobb. :)
2016. jún. 10. 11:32
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

Bocs, nekem az anyósommal van ilyen problémám.

abszolút manipulálja a férjem, hol lakjunk, mikor legyen gyerek, mit dolgozzak...stb.

2016. jún. 10. 11:34
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Nem eroszakolhatja igy rad magat, surgosen beszelj vele. Neked sajat eleted van, amit elned kell, nincs joga ilyen szinten beleszolni. Persze tamogatnod kell ahogyan tudod (gondolom nincs rajtad kivul senkije es retteg h egyedul marad), de azert irrealis elvarasokat tar eled, amik meg akkor sem lennenek feltetlenul normalisak, ha te is szeretned, gondolj szegeny baratodra...
2016. jún. 10. 11:38
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom egyke gyerek vagy.Az érthető h a gyereke közelében akar lenni. Az én anyukám is jönne utánnam, ha kiköltöznék. De azt nem engedném h egy háztartásba lennénk. Mindenkinek megvan a saját élete. az csak konfliktust szül h ha együttéltek, mert te mindig két tűz közt leszel
2016. jún. 10. 11:43
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád azt sem szabhatja meg, hogy te kivel és hol élsz, arról meg végképp nem dönthet, hogy a párod kivel éljen...Ennyi erővel akkor az ő szülei is jöjjenek, legalább a "kedves" mamák egymást gyilkolnák fő műsoridőben :D
2016. jún. 10. 11:58
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk anyám és anyósom is ilyeneket tervez. Ahogy #5 is mondja, hagyom hadd meccseljék le egymást között :D

Egyébként meg kell tőle kérdezni, hogy ő szerette-e volna, ha amikor a férjével és gyerekeivel együtt él, akkor a szomszéd szobában ott legyen a mama. Embert nem tudok, aki kíváncsi lenne a szüleire vagy az anyósáékra a saját lakásában.

2016. jún. 10. 12:20
 7/18 A kérdező kommentje:

Azzal indokolná,hogy az anyja teljsen más. Vagyis az én mamámmal nem akart volna együtt élni,mert régomódi. Ő már 17évesen lekképett otthonról annó, sokat bulizott, elhanyagolta a tanulást is. És az ő szülei annó nemm folytak bele ennyire a nevelésébe mint amit ő csinált velem. Túlzásba esik,már már gyagyás. Amúgy nem egyke vagyok, egy velem egy idős lánytesóm is van.

Nehéz dolgom lesz az biztos,mikor könyörögni fog,hogy hozzánk költözzön. Szerintem el is fogja sírni magát, már előre félek.

2016. jún. 10. 12:30
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
akkor te vagy a kedvenc gyerek. hogy hogy nem a másik tesód nyakán akar lenni?
2016. jún. 10. 12:33
 9/18 anonim ***** válasza:
Hat ez az indoklas eleg gyenge labakon all :D visszajara forditva akkor az o "modern" gondolkodasmodjaval akar negativan is befolyasolhatna az unokajat, hogy bulizni kell es nem pedig tanulni. Ami nyilvan nem igy lenne, csak ha ebbol az indoklasbol indulunk ki, akkor lehet erre kovetkeztetni. Egyebkent meg kell vele ertetni, hogy nem fog egyedul maradni attol, hogy nem egy lakasban eltek. Ha kulfoldre koltozol az kicsit nehezebb eset, de a tesod nem marad itthon?
2016. jún. 10. 13:08
 10/18 Snorri ***** válasza:
100%
Nem normális, sajnos nehéz lesz a leválás, fájdalmas is, de meg kell történnie, mert ha veled lakik, akkor az nem lesz jó, hiszen nem szeretnéd, és nem is jöttök ki. Sajna ez gyakori, hogy nem engedi a szülő leválni a gyerekét, mert nincsenek rajta kívül céljai. Neki is jobb lesz, ha leválsz majd. Én a helyedben kibírnám ezt még a fősuliból (mennyi 2 év). Ha elkezdi mondani, akkor hagyd rá, ne mond, hogy igen, ne biztasd, de ne is állj le vitatkozni, mert felesleges. Addig csak eltelik sok idő, és egymás agyára fogtok menni, úgysem tudtok megegyezni. Max annyit mondj neki, hogy az még messze van, ember tervez, Isten végez... Párodat nyugtasd meg, hogy nem lesz így, ne aggódjon. Ha majd kimentek, találtok lakást, akkor egy személyes látogatásod alkalmával leülteted, és elmondod neki, hogy mi a helyzet. Normálisan, szépen. Elmondod, hogy szereted, de a saját életedet kell élned. Készülj fel, hogy megpróbál magához láncolni, amikor elmész rosszul lesz, beteg lesz, stb. Erősnek kell lenned. Ez nyilván nem azt jelenti, hogy el kell hanyagolnod, beszélhettek rendszeresen, látogatás, stb. Meg kell tanulnia, hogy az energiáit másba fektesse, mert boldogtalan lesz.
2016. jún. 10. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!