Tényleg nagy kérés hogy hallgasson meg? Ti mit tettetek volna? Jogosan esett rosszul?
Átmentem a szüleimhez és szerettem volna beszélgetni, elmesélni hogy kaptam egy jobb állást, úgy néz ki hogy így új albérletbe is tudok menni. Megkérdeztem, hogy zavarom-e őket. Nem. Apukám leült,neki elkezdtem mesélni a dolgokat, beszélgettünk. Anyukám akkor jött haza a boltból, egyből ment pakolni, megvártam míg elpakol stb. Beszélgettünk tovább közben, gondoltam akkor Anyukám is figyel, majd leül ha bejött. Helyette elkezdett a nappaliban pakolni és egy szatyorból ruhákat előszedni hogy kitől kapta őket. Bólogattam, de hát fogalmam nem volt hogy ki az akitől kapta, a piacon ismerte meg az illetőt, még személyleírást is adott, de én sose jártam azon a piacon... Apukám is csodálkozott hisz úgyse fogom érteni.. Semmit nem reagált arra amit én mondtam. Megkérdeztem hogy elmeséljem újra, hallotta? Erre felcsattant hogy hallotta, szóról szóra el tudja ismételni és mit csináljon, üljön le és hallgasson meg?! Mondtam hogy igen, örültem volna neki ha közben rám figyel kicsit, nem elismételnie kell hanem valamit reagálni rá. Erre azt mondta hogy mit reagáljon?!
Ekkor felálltam és közöltem hogy az örömömet akartam megosztani vele, megköszöntem apukámnak hogy ő meghallgatott és érdekelte, majd elmentem. Nekem ez nagyon rosszul esett! Egyrészt hogy közbevágott, mert ha valaki elkezd valamit nem vágok közbe, ha igen akkor bocsánatot kértek és hagyom hogy végigmondja, másrészt hogy még ő sértődött meg hogy mit mondjon, tán meg kéne hallgatnia?!
Nem értem én ezt...akinek beleszólnak a dolgába,az a baj, akinek nem,annak az.
Mégis mit vártál? Hallották,nem szólnak bele, hagynak élni és kész. Valószínűleg ha te elégedett vagy, ők is azok, külön élsz, és ezt tiszteletben tartják.
Ez inkább bunkóság! A gyerekem velem akarja megosztani az örömét ki mással tenné?? hisz ma ez am is ritka dolog erre még csak egy gratulálok vagy valami se, és még neki áll feljebb...
Sok szülő örülne ha a gyerek átmenne hozzá beszélgetni szeretne, vele osztaná meg örömét-bánatát nem pedig idegenekkel.
Először vele beszélgettem az ő dolgairól, hogy hogy van, mit csinál, munkája, Anyuval mi van. Aztán amikor ő kérdezett akkor tértem át a sajátomra, mert amúgy telefonon szoktunk beszélni, de mostanában Anyu nem figyel ilyenkor, miután ő már elmondta hogy vele mi volt, percekig csend van miután mondtam valamit és mondja hogy ja amúgy tv-t néz... Pedig direkt megkérdeztem hogy zavarom-e.
Tehát beszélgettünk általános dolgokról is. Anyu nem válaszolt a kérdéseimre amikor hazajött, ezért beszélgettem Apuval tovább. Gondoltam majd akkor becsatlakozik, nem hallotta az elejét és megkérdeztem hogy hallotta-e.
Lehet, hogy ő simán ilyen? Van eddig nem ilyen volt?
Én sem vagyok az a nagy gratulációs fajta, nem sok értelmét látom. Előléptettek, szép volt, miért vársz dicséretet? De ez én vagyok, tudom sokaknak számít az elismerés...
Szerintem eddig is ilyen volt anyukád. Lehet, hogy te szeretnéd ha másmilyen lenne, de ilyennek kell elfogadni és nem zokon venni az ilyeneket tőle...
Ha eddig nem ilyen volt, nem lehet, hogy mostanában történt valami, esetleg nem volt ma valami jó napja, vagy egyszerűen nem volt kedve beszélgetni?
Bevallom őszintén, néha nekem sincs kedvem beszélgetni, főleg ha egy fárasztó nap után hazaérek, és még egy csomó dolgom lenne. Fordított esetben, biztos rosszul esne, bár nem annyira, hogy ide kiírjam. :D
Ettől függetlenül, gratulálok az álláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!