Mit csináljak, ha az anyukám mindenbe bele akar szólni az új lakásomat illetően?
Komolyan, sokan úgy misztifikálnak egy sima szobafestést, mintha személyesen Picassó jönne kimázolni a wc-t.
Mondjuk a pofátlan áraik már erősen közelítik a művészekét...
"Anyukám kitalálta, hogy ezt szakemberre kell bízni, a párom béna hozzá "
Ha majd unokát szeretne anyád, akkor is hoz majd hozzád egy "szakembert", mert a párod azt is csak "elbénázná"??!
:)
Szerintem semmi gáz nincs abból hogy apukád vette a lakást és te ellentmondasz és megmondod hogy nem kell festő. A te apád miért nem mersz vele beszélni? Mi is így kezdtük az életünket hogy kaptunk egy házat, és bizony a felújításnál apukámnak is voltak elképzelései és nekünk is és ez sokszor nem egyezett. De attól függetlenül hogy szeretem az apámat és baromira örültünk a háznak eszemben sem volt engedni neki hogy nálunk ő döntsön, vagy rendezkedjen. A hangsúly azon van hogy nekünk szánta azt a házat. Apukám hajlamos a nagy hangjával a saját igazát hajtogatni és a kezdetek kezdetén intézkedni akart nálunk. Én kicsit erőteljesebben megfogalmaztam a véleményemet és megmondtam hogy ez a ház a mienk és itt mi döntünk, saját életet akarunk majd itt élni. Kicsit besérült de rájött hogy igazam volt, azóta nincs beleszólás semmibe. Jól döntöttem hogy szóltam, nem úgy mint te aki nem mer szólni, mert ez a későbbiekben probléma lesz. Ma állj oda anyukád elé és mond meg szemtől szembe hogy ez a ti életetek lesz, ne sértődjön meg meg nagyon jó anya, és köszönsz mindent de ne szóljon bele semmibe, főleg ne intézkedjen a hátad mögött. Utána felhívod apukád és megmondod hogy anyukád intézkedett, nagyon köszönsz mindent de te már a pároddal megbeszélted hogy ti fogtok a hétvégén kifesteni ami jó móka lesz, és megkéred mondja le a festőt. Most kell a sarkadra állni és nem hagyni magad irányítani. Felvázolom a következményeket ha most nem állsz ki magadért. 1, soha semmiben nem dönthetsz majd az otthonodban ha anyuka nem egyezik bele, 2, ha véletlen esküvőre kerül a sor akkor az egy ilyen anyával rémálom lesz mert azt sem mondhatod a menüre hogy mukk. 3, hosszútávon a párkapcsolatodnak is odatesz mert a pasidat is rosszul fogja érinteni hogy a neve kuss, főleg hogy a tied is az a szülők mellett. 4 ha véletlen gyerek lesz el sem merem képzelni mi lesz.
Szóval kedves kérdező még nagyon nagyon időben vagy és most állítsd le a szüleidet. Szerintem ez a gén minden szülőben benne van, ( biztos rajtunk is kijön majd 20 év múlva, remélem majd nekem is szól valaki hogy ne intézkedjek ) szóval meg kell húzni a határokat nagyon de nagyon komolyan. Mi nagyon közel élünk egymáshoz. A mi házunk pár házra van a szüleimétől és pár házra a férjem családjától. Mit gondolsz mi lenne velünk ha nem húzzuk meg a határokat? Az én családomban apukámat kellett lerendeznem, de megtettem a férjem nagyszüleivel is. A legelső hétvégén reggel hétkor átjöttek valamiért. talán bicikli pumpát kérni. Mondtam is a férjemnek ez így nem lesz jó, oké hogy most szombaton hétkor keltem de nem akarok minden szombaton hívatlan vendéget az ajtómban. Legközelebb szólok. Na már alkalmam is volt rá a következő szombaton. Hasonló szitu stb... a nagypapa is besérült, de megértette a lényeget. Azóta nincs gondunk. Szóval hajrá.
9-es és 10-es válaszolóval egyetértek!
Máskor ne mondjatok neki semmit, festés után meg majd a bútorokat is ő akarja kiválasztani... Időben le kell állítani.
Egyik füleden be a másikon ki.
Aztán apu is örülne ha nem huznále őt anyu. Rendes embernek tünik szerintem nem haragudna ha 2kilóval több marad neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!