Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a fiatok minden hétvégére...

Ha a fiatok minden hétvégére "bulizás"-ra kérne 10 ezer ft-ot, ti adnátok neki?

Figyelt kérdés
2016. jún. 4. 15:33
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
96%
Felnőttként meg tudja rá keresni a pénzt. Kiskorúnak meg semmi keresni valója ilyen helyeken. Főleg nem inni.
2016. jún. 4. 20:10
 22/47 anonim ***** válasza:
26%

Egyik kérdésnél azt írják, hogy egy huszonéves nem tud kifizetni albérletre 60.000-t, itt hogy meg tudja keresni a 40e-t bulira. Vicces ez a társaság. Sokan tanulnak még 18 felett (akkor már nem fiatalkorú).

Ha csinálok gyereket akkor mindent meg akarok adni neki. Ha neki az a vágya hogy kieressze a gőzt heti egyszer hétvégén, akkor támogatom. Nem holtrészegre inni magát. Elmenni, szórakozni, táncolni, szocializálódni. Én nem tudnám nézni, hogy pl. télen szétfagy a buszra várva.

2016. jún. 4. 20:39
 23/47 anonim ***** válasza:
32%
Ha van kabátja akkor nem fagy halálra
2016. jún. 4. 21:33
 24/47 anonim ***** válasza:
74%
22es úgy is ki lehet kapcsolódni hogy az nem kerül 10 ezerbe...valamennyit én is adnék neki, de ha ekkor igényei vannak, akkor igen is keresse meg a bulik árát, hátha akkor megismerné a pénz értékét.
2016. jún. 4. 21:41
 25/47 anonim ***** válasza:
67%

Attól függ mire kell annyi. Na meg, hogy mennyi van a családi kasszában, mert hiába reális az összeg, ha nincs rá.

A taxi dolgon nem tudom mit vannak úgy megdöbbenve egyesek, én most kíváncsiságból beírtam, a belvárosból hozzánk 3500 forint egy út taxival. Felénk nincs éjszakai járat, na meg, ha lenne is, az azért nem ám a ház előtt tesz ki, csak valahol a környéken, na meg felszálláskor is el kellene kóborolni a szórakozóhelyről a megállóig. Hányszor látja a tv-ben az ember, hogy egy-két háznyira az áldozat otthonától történt meg a baj. Ráadásul hiába elegáns, újépítésű kertvárosban élünk, a közvilágítást még nem hozták el, két saroknyira vége, csak ígérik, de sosincs rá pénze a településnek, mindig van fontosabb.

Ha pénteken is meg szombaton is elmegy, az már 7000 forint, hogy biztonságban hazajusson. Most akkor költőpénze valójában naponta 1500 forint van, ami meg nem sok. Ha van rá, akkor nem fogom neki azt mondani, hogy ne menjél, mert a biztonságos hazajutásod drága és nem akarok rá adni. Jó nyilván egy 17-18 éves lánynál sokallanám azt, ha elinna egy tizest hétvégenként, de ha arról van szó, hogy taxiznia kell haza, azért az egy egészen más dolog.

De ki hogy áll hozzá. Pl. a családban van olyan szülő, aki nem szegénységből, de szigorú elvek mentén kis összeget határoz meg a gyerek bulizására és nem érdekli, hogy gyalog megy haza az egész városon át. Egy tizenéves meg úgy is úgy van vele, hogy ha már elment, akkor nem fog álldogálni és nem venni semmit, mert vagy az, vagy taxi. Nem, majd megy gyalog. Aztán vagy hazaér, vagy nem.

Én meg úgy vagyok vele, hogy amíg van rá, addig nem fogom elzavarni csak azért dolgozni, hogy "tanuljon belőle". Engem se küldtek el, mikor akartam menni apám kiakadt, hogy őt ne "égessem", hogy arra szorul a gyereke, hogy dolgozzon, meg amúgy is nyugdíjig dolgozhatok majd eleget, élvezzem ki az iskolaszünetet, amíg lehet. Ember lettem, tudom a pénz értékét, akkor is tudtam. Nem abból tanulja meg a gyerek, ha elzavarod dolgozni, hanem abból, ha kicsikorától be van vonva ezekbe a dolgokba és el van neki magyarázva az ilyesmi. Nem hülyék, megértik. Persze, ha valakinek nincs rá, az is normális, hogy azt mondja a gyereknek, hogy ne haragudjon ez van, erre nekünk nem telik, el kell menned megkeresni a rávalót. De mikor van pénz mindenre, akkor csak azért, hogy "megtanulja a leckét", mikor máshogy is lehet tanítani..

Mondjuk lehet én gondolkodok nagyon rosszul, de én pl. azzal is úgy voltam, hogy azt se értem miért akad ki valaki, mikor a gyerek mondjuk ott marad reggel ötig a buliban, holott akkor már járnak a buszok, mennek a piacra az emberek, mennek a hatra járók dolgozni, az éjszakások mennek hazafelé stb. Felébredt a város, virrad vagy egyenesen világos van, forgalom, sokkal biztonságosabb, mint a "nem érdekel, éjfélre itthon vagy és kész!". Ugyanez a "nem érdekel, hogy a többiek kettőig maradnak" persze, sokkal jobb, ha az ember gyereke az egyetlen szerencsétlen, aki egyedül elindul haza éjfélkor, ami ugyanolyan éjszaka mint éjjel kettő, ahelyett, hogy addig maradhatna, mint a többi, és akkor legalább nem magában kellene neki mászkálni. Na mindegy, nagyon elkanyarodtam már..

2016. jún. 4. 21:47
 26/47 anonim ***** válasza:
17%

apu, vedd meg nekem a várost

tudná, aki látott

hogy jó sok pénzünk van....

2016. jún. 4. 22:00
 27/47 anonim ***** válasza:
16%

# 25-ös szépen összefoglalta.

nem 15 évesekről van szó. ha gyereket vállalok és ő bulizna néha, akkor tegye. ha van egy olyan barátja akkor a taxi költséget megfelezhetik közösen. Nálunk alhatna. Nekem annyit megérne a fiam/lányom épsége, mint egy hülye taxi költség. Ha van barát akkor együtt hazajönnek pl. hozzánk akkor elfelezik a taxi költséget. Reggel megreggelizünk és hazamegy délelőtt biztonságban.

Na én még mindig azt mondom, hogy akkor kell gyereket vállalni, ha megadsz mindent. Normális, hogy egy 18-19 éves vágyik bulizni.

2016. jún. 4. 22:14
 28/47 anonim ***** válasza:
34%
persze, mindent meg lehet adni egy gyereknek, de normális keretek között...
2016. jún. 4. 22:41
 29/47 anonim ***** válasza:
34%
Nem.
2016. jún. 4. 22:49
 30/47 anonim ***** válasza:
34%
Nem
2016. jún. 4. 22:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!