Van egy ilyen helyzetre megoldás?
Senkinek, pláne egy 10 évesnek nem tesz jót ennyi gépezés. Pláne hogy ilyenkor a monitorra fókuszál, és sokkal kevesebbet pislog mint kéne.
Próbálkozz anyudnál ezzel az érvvel, hogy naponta csak egy keveset játszhat, utána foglalja el magát valami mással.
Ezenkívül, nem tudsz asztalt cserélni? Ha neked megfelel az ő asztala, pakoljátok át, vezetéket olcsón lehet venni (ő gépe, ha játszani akar vegyen zsebpénzből) és szevasz.
Vagy szoba csere vagy vigyétek át a gépet.
Az hogy nincs elég káber elég nagy f***ság, már bocsánat.
Konnektor van?
Akkor "legrosszabb" esetben egy wifi-s routerrel és egy vevővel meg van oldva.
Le fogja venni a kapcsolat sebességét ez tény, de így simán megoldható a dolog falfúrás és minden nélkül is. (Sőt a legtöbb szolgáltató alapból wifi-s eszközt ad, szóval lehet csak egy vevő is elég lenne a géphez.)
Mondd meg neki, hogy x időt gépezhet, utána takarodás, neked is szükséged van egyedüllétre.
Ha nem tetszik, nyomd ki a gépet.
Nálunk hasonló problémát így oldottunk meg:
17 éves voltam amikor új gépet kaptunk, hogy legyen itthon internet. Ekkor tesóm érettségizett és kb befoglalta úgy ahogy van. Nem is engedett oda még egy órára sem.
Aztán kb 19-20 lehettem, amikor kaptunk laptopot. Mivel akkor az is új volt, így azt is befoglalta, de legalább én a másikhoz jutottam.
Most már 24-26 évesek vagyunk, eddig nem volt a gép használattal probléma.
A nagygép elromlott és nem lehetett használni, de meg lett csináltatva és úgy működik mint új korában.
Most én(kisebbik vagyok) főiskolára járok és az összes iskolai anyagom a laptopon van. Tegnap szerettem volna tanulni, de tesóm nem akarta odaadni. Én lekevertem neki egy nagy pofont, amitől észhez tért. Ennek előzménye még, hogy ugyan dolgozik(én is dolgozom iskola mellett), de van, hogy itthon van egész napokat és nem csinál semmit. Én meg nem leszek senki cselédje. Ezért is kapta a pofont. Egyszerűen nem bírtam már elviselni, hogy semmit nem csinál és még hátráltat is mellette.
Lehet az öcsédnek sem ártana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!