Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell beleszólni a baba...

Miért kell beleszólni a baba körüli dolgokba? Beszéljek vele, vagy ne vegyem figyelembe?

Figyelt kérdés

6 hetes a lányom.

Már a terhességem alatt is hallgattam anyától a "jó tanácsokat", hogy minek veszek ennyi mindent, felesleges a kilométernyi lista, nem kell mindenből új. Aztán, hogy miért költök annyit babakocsira, más annyiért autót vesz.

Belekötött, hogy én hogy öltözködöm, miket csinálok.

A baba születése után jött az, hogy miért van külön szobában, miért veszem fel folyamatosan, miért adok neki tápszert, miért a férjem kel fel hozzá hajnalban és még sorolhatnám.

Tegnap betelt a pohár, mert náluk voltunk családi ebéden és elkezdte mondani mindenkinek, hogy ő hiába akar segíteni, nem bízzuk rá a babát, inkább bébiszitterre hagyjuk és hogy ezt kapja azért cserébe, mert egész életemben segített és felnevelt... Úgy érzem, most jobb lesz, ha egy ideig nem találkozunk.

Viszont a férjem azt mondja, hogy beszélni kellene vele komolyan, tehát nem ilyen megjegyzés szinten, mert ez csak rosszabb lesz. És ha most nem találkoznánk pár hétig, akkor sem lenne semmi hatása, mert kezdené elölről.

Fiatal vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy mindenbe bele kell szólnia. Eltérőek a nézeteink a babás témákban, szóval nem értem, miért akarja erőltetni a saját ötleteit.

2016. máj. 22. 10:45
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Inkább hagyom bébiszitterre, aki a férjemet és a nővérét is felnevelte szinte, szóval nem egy utcáról bejött ismeretlenről van szó. Bízunk benne és nekünk ez így jó.

Nem rendszeres, csak akkor ha, rajtam kívül sem a férjem, sem az ő anyukája nem tud a picire vigyázni.

Lehet, hogy vettünk felesleges dolgokat. Sőt, biztos is. De akkor mi van?! A saját pénzünket költöttük törlőkendő melegítőre, párásító illóolajokra, téli- és nyáriszettre a babakocsihoz és még sorolhatnám.

Tőle semmire nem kértünk, mert vagyunk olyan helyzetben, hogyha valami megtetszik, azt mi magunk vegyük meg.

Igen, vagyok olyan "okos", hogyha bármi gond van, megoldjam a segítsége nélkül. Eddig is sikerült, biztosan ezután is fog.

2016. máj. 23. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!