Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell beleszólni a baba...

Miért kell beleszólni a baba körüli dolgokba? Beszéljek vele, vagy ne vegyem figyelembe?

Figyelt kérdés

6 hetes a lányom.

Már a terhességem alatt is hallgattam anyától a "jó tanácsokat", hogy minek veszek ennyi mindent, felesleges a kilométernyi lista, nem kell mindenből új. Aztán, hogy miért költök annyit babakocsira, más annyiért autót vesz.

Belekötött, hogy én hogy öltözködöm, miket csinálok.

A baba születése után jött az, hogy miért van külön szobában, miért veszem fel folyamatosan, miért adok neki tápszert, miért a férjem kel fel hozzá hajnalban és még sorolhatnám.

Tegnap betelt a pohár, mert náluk voltunk családi ebéden és elkezdte mondani mindenkinek, hogy ő hiába akar segíteni, nem bízzuk rá a babát, inkább bébiszitterre hagyjuk és hogy ezt kapja azért cserébe, mert egész életemben segített és felnevelt... Úgy érzem, most jobb lesz, ha egy ideig nem találkozunk.

Viszont a férjem azt mondja, hogy beszélni kellene vele komolyan, tehát nem ilyen megjegyzés szinten, mert ez csak rosszabb lesz. És ha most nem találkoznánk pár hétig, akkor sem lenne semmi hatása, mert kezdené elölről.

Fiatal vagyok, de ez nem azt jelenti, hogy mindenbe bele kell szólnia. Eltérőek a nézeteink a babás témákban, szóval nem értem, miért akarja erőltetni a saját ötleteit.

2016. máj. 22. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
igaza van a férjednek
2016. máj. 22. 10:51
 2/11 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem mindenképp beszéld meg vele.. Nálam is ez megy(még a pocakban van a pici),hogy anyós mindenbe beleszólna, ha rajta múlott volna nem lenne hordozó meg 1-2 ilyen "felesleges" dolog. Nálam elszakadt a cérna,mikor lecseszett minket,hogy miét vettünk biztonsági fürdetőkádat, akkor mondtam meg neki,hogy nagyon kedves,hogy így aggódik, de nem kérek a jó tanácsaiból, ha mégis szükségem lesz rájuk elslattyogok hozzá/felhívom és tanácsot kérek..2 hét mosolyszünet, aztán egy édes pocakfotó megenyhítette.. :)
2016. máj. 22. 10:53
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

Teljes mértékben igazad van. Jó az, ha tanácsot adnak, de az, amikor beleszólnak, az már nem. Anyósomat most még kedvelem, de ilyen dolgokban mindig jobban tudja, és osztja az észt más rokonoknak, holott a saját fiát nem nevelte szó szerint sehogy és most van egy 6 éves sérült kislánya, de ez sem csapta pofon annyira, hogy feleszméljen és foglalkozoon vele bár napi 1 órát. Apósról meg nem is beszélek. Valahogy ők ketten a borzasztó szülők mintapéldája. Mégis, van bennük szeretet, meg bizonyos szintig minden oké. De kicsit a szinfalak mögé látva borzasztó a látvány.

Szóval szólj neki szerintem, hogy ne szóljon ennyire bele.

2016. máj. 22. 11:06
 4/11 anonim válasza:
80%

Szerintem is fogadd meg a férjed tanácsát :)

Üljetek le, beszéljétek meg, hogy nagyon kedves, hogy segíteni akar, de ahogy ő felnevelhetett téged, úgy te is szeretnéd a saját gyerekedet magad felnevelni.

Köszönöd szépen a tanácsokat, és segítségnyújtani akarást, ha szükséged lesz rá, elgondolkozol rajtuk/igénybe veszed őket.

Ne rohand le, ne legyél olyan, mint ő. Higgadtan mondd meg neki, hogy mi a gondod. VISZONT! Lehetséges, hogy csak szeretné valamilyen módon kivenni a részét az unokája felnevelésében, pusztán jó szándékkal. Csak nem tudja, miben segíthetne. Mondd el neki, hogy például egy fürdető kád, vagy tápszer miért jó, Kérdezd meg a véleményét, ő mit gondol erről? Érvelj az álláspontod mellett, logikusan, és ha megszületett a jó döntés, amiből így ő sem érzi magát kivonva, akkor például bízd meg egy kisebb feladattal. Nem tudom milyen az édesanyád egészségi állapota, ha például szívesen vásárolgat, akkor mondd meg neki, hogy a megbeszéltek szerint x és y dologra van szükséged, be tudná e szerezni? Nem tudom szeret e sütni, de ha igen, kérd meg pl , hogy süssön neked vmi finomat, mert elfáradtál picit. Vagy engedd neki, hogy elvigye sétálni a picit, vagy megfürdesse, így ő is kiveheti a részét a dologból, és nem érzi kiszorítva magát. Nem kell minden nap áthívni, de ha néha felhívod, vagy áthívod hetente, 2 hetente, biztos boldogabb lesz :)

Sok szerencsét!

2016. máj. 22. 11:12
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Mond meg neki, hogy te dolgozták meg azért a pénzért amit a kicsire költesz, jogod van eldönteni mit veszel belőle. Nem tőle kérsz anyagi támogatást hozzá. Mondjuk egyszer-egyszer vigyázhatna ő is a kicsire, hátha attól megnyugodna a lelke.
2016. máj. 22. 12:09
 6/11 Orfeus ***** válasza:
6%

Nálunk is ez volt, 8 hónapos a kisfiú és mind a 2 nagyszülő mondta az okosságot, de még versenyeztek is, nagyon kellemetlen.

Aztán elmagyaráztam mind a kettőnek hogy el lehet ballagni, ott az ajtó, azóta szépen vissza sonfordáltak, de már nem csinálják azt amit régen, legalább is nem osszák az észt annyira, mert észrevették hogy a hordozókendő is van olyan jó mint a kenguru, stb stb stb

Bár külön szobába nem tennék egy 6 hetes babát, így hogy láttam én is mi történhet egy ilyen magatehetetlen babával én örülök hogy mellettünk van a kiságy, semmi hátrány nem származik belőle.

Légzésfigyelővel vagy "babaörrel" sem hagynám egyedül, az biztos. Az elektronika elromolhat, meg lehet csinálni, ha a gyereknek lesz baja akkor már nem.

Bébiszitterre meg eleve nem hagynám a gyerekemet, inkább akkor nagyszülők.

Nekünk is a pénzen izéltek, majd 300k volt a babakocsi szett, adamo hinta, ilyen pihenő, olyan kiságy stb stb, azt se tudtam mit veszünk én csak a pénzt adtam :D De legközelebb nem veszek ennyi mindent mert az origi 20k-s babamérleget is 3* használtuk és elvitték 5-ért... Babakocsi szintén 100 alatt ment el, pedig téli baba és csak a mozes meg a hordozó lett használva, szánalmas, de hát tanulni kellett a hibából.

Férjednek meg teljesen igaza van.

2016. máj. 22. 12:10
 7/11 anonim ***** válasza:
52%
Azért "kell" beleszolnia mert az unokájárol van szo. Te meg tudasositsd nála, hogy az anyja vagy, tiéd a felelösség, a megoldás is nálad van. Ö IS UGY NEVELT TÉGED AHOGY NEKI TETSZETT!
2016. máj. 22. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:
66%

4-es válaszoló jo fej,hallgass ra. Szerintem a legjobb együttműködést célzó megoldásra törekedj.

Nem mondanék ilyet a szüleimnek, hogy el lehet ballagni, ok ugyanúgy szüleink mint mi a gyerekeinke, tiszteletet érdemelnek. Anyósom es anyám nagyon másképp lehettek anno szulok (70-es évek)mint mi, de meghallgatom őket,normálisan válaszolok, megbeszéljük a dolgokat, nem célom a kemenykedes,hadakozas. Talan csak szerencsém van velük.

A 6-os öntudatos válaszoló meg pont ugy beleszólt mint anyád.

2016. máj. 22. 12:24
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is beszélni kéne vele.

Ha nem segít, akkor egyszerűen ne mondd el neki az olyan dolgokat amiken tudod,hogy kiakadna.

Gondolok itt a babakocsira pl. Én is ismerem azt a fajtát, tényleg annyiba kerül,hogy az árából kitelne egy 15-20 éves kocsi használtan.

DE ha te ezt nem hangsúlyozod ki, akkor nem lesz min kiakadnia. Magától úgysem tudja,hogy na ez mennyibe került,hanem ha te elmondod neki.De ne mondd, beszélgessetek másról.

Ha mégis bele köt,hogy minek ennyi holmi a babának, akkor megint jöhet a leállítás,hogy ez a ti pénzetek,erre szeretnétek költeni,nem sajnáljátok rá..ne szóljon bele legyen olyan szíves.

Idővel felfogja.

A babát meg szerintem rá lehet bízni,ha szívesen vállalja.Inkább mint a bébiszitter. A gyereknek is jobb lesz később,hogy a nagyi vigyáz rá, nem valami vadidegen nő. De ez csak az én véleményem.

A többi dologban viszont nektek adok igazat.

2016. máj. 22. 13:34
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
Majd magadtól is rá jössz mennyi baromságot vettél feleslegesen.Menj csak a fejed után.Egy idegenre rá bizod a gyereked,anyádra nem.és még fizetsz is érte.Aztán még te vagy megsértve ,jobb ha most még egy darabig nem is megy.pff. Hát én anyud helyébe beintenék,fujnak más szelek is majd.na akkor remélem azt mondja te olyan okos vagy old meg ahogy tudod cső.Ő meg eltölti kellemesebben a szabad idejét.Végül téged már fel nevelt,neveld te is a tiedet.Jó gyerek vagy te is,de semmi pánik majd te is leszel egyszer mama és leépit a lányod:))
2016. máj. 22. 19:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!