Hogyan magyarázzam el az anyámnak hogy az teljesen normális ha néka sokat játszok játékokkal?
Sziasztok, hosszúhétvégén a szüleimmel elnentünk elhozniba bicikliket a régi házunkból, a szüleim tovább mentek biciglizni, de nekem nem volt kedvem bicajozni, ezért inkább hazamentem és játszottam csgo-val, késöbb otthon filmet néztek amíg én játszottam, este az anyám bejött a szobámba és megkérdezte, hogy szerintem normális-e, hogy ennyit játszottam (kb 9órát játszhattam, szüneteket is tartottam), éreztem hogy szerinte nem normális ez, csak mondta, hogy tőle nyugodtan játszhatok hajnalig is, de éreztem hogy lecseszne, ha tovább játszanék + el is vette a kedvemet a játéktól.
Amúg az tényleg NAGYON ritkán fordul elő hogy 4-5óránál többet játszok + csak azért engedtem meg magamnak h ennyit játszak mert hosszúhétvége volt. Úgy érzem, hogy szerinte egyáltalán nem normális, hogy ennyit játszok (még a filmnézést is jobb ötletnek tartja a játéknál, de ha egyszer nincs kedven filmet nézni + a filmnézésből csak a tanúságot vonhatnám le, a játékkal fejlesztem a reflekszeimet, a koncentrációmat, finom motoros mozgásokat és a csapatmunkát).
Hogyan magyarázzam el neki, hogy az teljesen normális, ha szoktam játszani, még az is ha RITKÁN de néha sokat.
(Csak hosszúhétjégén vagy iskolai szünetben engedem meg magamnak a sok játékot + nem szoktam több napon keresztül játszani max lenyomok egy egy napos maratont)
Ó, én nyári szünetekben állandóan a gép előtt ültem, amíg a nap lement, úgy elevesztem a játékban. Jobb, hogy akkor csináltam, mintha most.
Normális felnőtt lettem. Soha nem fogom érteni az ellenállást. Nem rohasztja az agyat, a szemedet is max. kiszárítja, de azt akkor is, ha egész nap a gép előtt dolgozol vagy olvasol.
(Roxfort fejfájás, valaki? Két napig csak görnyedtem a könyv felett, alig ettem, nem aludtam.)
Mikor én voltam kamasz, akkor még nem volt ennyi játék, persze néha-néha pár havonta oda tudtam könyörögni magam apu gépéhez, és valami gagyi vacakkal játszhattam 1-2 órát, de annyi. Viszont nem voltam extrovertált személyiség, utáltam a többi gyerek társaságát (szüleimmel felnőttek közé szívesen mentem, a felnőttekkel elvoltam, a kamaszokat nem állhattam), szóval otthon ültem egy-egy jó könyvvel, vagy a kutyámmal sétáltam, stb. Érdekes, rám kb büszkék voltak a szüleim, most meg ha otthon ül egy gyerek, akkor mindenki bepánikol, hogy nincs élete.
Az senkinek se jut eszébe, hogy talán neki az az élet, ha békén hagyják. ELmehet társaságba, én is eljártam nagy ritkán, de mindig borzalmasan éreztem magam, és végig azt vártam, hogy hazamehessek.
Van aki szeret otthon ülni, ennyi. Ki lehet persze kergetni a szabadba, társaságba, de csak szenvedés lesz neki, ha introvertált személyiség.
Kérdező: a fejed tetejére is állhatsz, akkor se fogja megérteni ezt senki, mert nem akarják megérteni.
Igen, mekkora gáz, hogy 15 évesen gépezik. ÚRISTEN, azonnal könyveljük el egy antiszociális élettelen embernek. Nem szabad gép előtt ülni néhány órát mert már káros egyből. Inkább a gép előtt ülj mint, hogy drogosok között legyél, éjszakáig bulizz és szarrá igyad magad mert mint tudjuk ugye manapság ez a trendi.
Az, hogy valaki játszik bizonyos játékokkal néhány órát az ilyen korban teljesen normális. Az már kevésbé normális amikor a 3-4 éves gyereknek a kezébe van nyomva a tablet meg ájfon, hogy "nesze, játssz!" meg a macskának is már odaadjuk, hogy Fruit Ninjat játszogasson.
Most jöhet a lepontozás de nyugi, én már mindenkit lepontoztam. :)
Egy 15 éves gyerek akkor mondja azt, hogy 9 óra számítógépes játék nem sok, ha szokott 9 órákat egyhuzamban tanulni is, kis szünetekkel!
De ez a "kockákkal" nem szokott előfordulni még érettségi időszakban sem.
ma 10:04
Ugyan én egyetemista vagyok de simán befér a tanulás napi 8-9 óra játék mellé. Ha egyetemen belefér, akkor nehogy már egy középsuli nehezebb legyen :D
Az érettségin meg a kezedbe nyomnak minden forrást, nem kell rá tanulni max átfutni a tételeket hogy miről is lesz szó és kész.
Elösször is:
Hétköznap max 1 órát engednék meg magamnak, általában 15percet játszok és tanulni valamint olvasni is szoktam, másodszor meg az hogy 9órát játszok csak 1x fordult elő, hétvégén egy nap max 4-órát engedek meg magamnak és nem is szoktam minden nap játszani, nem vagyok függő, nem ordítozok a gép elött és az sem hat meg különösebben, ha 1 hétig nem játszhatok (volt már ilyen játékszabály megszegés miatt) egyszerűen csak szeretek játszani, barátai itt egyenlőre nem nagyon vannak (nemrég költöztem a városba) mert az osztálytársaim gonoszak (csúnyább szóval illetném őket cenzúra nélkül) és azzal szivatnak hogy raccsolok (nem helyesen ejtem ki az r- betűt).
Az előzö városban lévő barátaimmal meg csak játékon vagy chat-en keresztül maradtam kapcsolatban, mert messze van a két város.
Mindenesetre megfogadom a tanácsotokat (mert tényleg sokan írtatok) és mostantól kevesebbet játszok. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!