Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit szólnátok, ha...

Szülők! Ti mit szólnátok, ha a 16 éves lányotok egy 19 éves fiúval randizgatna?

Figyelt kérdés

2016. máj. 15. 16:27
1 2 3
 21/24 YinSu válasza:
0%
Nem a 3 év korkülönbség a baj, hanem, hogy 16 éves. 16 évesen még ne randizgasson. Gyerek még. Találkozhatnak szülői felügyelettel ismerkedni. Épp elég 16 éves van a kórházak szülészetén, mert a szülők "haladó gondolkodásúak". Igen, fehér, magyar kislányokról van szó. Egy 19 éves srác pedig minden csak nem érett!
2016. máj. 23. 10:12
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
16 évesen már kb. mindenki randizik, nem csak a mostani korosztály, hanem az ez előtti generációk is. Ne áltassuk már magunkat :D
2016. máj. 23. 14:02
 23/24 anonim válasza:
100%

Ezen témakörrel kapcsolatban már egyszer megírtam a véleményemet, nincs kedvem újra begépelni, ezért ide másolom.

Saját életem példájából kiindulva.

Amikor megismertem 15 volt a barátnőm, én 17.

Úgy egy évig tiltották neki a szülei, aztán ők rájöttek, felesleges, mert minél jobban tiltasz valamit annál inkább, már csak dacból is csinálja azt.

Megesett nem egyszer, megszökött otthonról, hogy együtt lehessünk.

Miután abbahagyták a tiltást, nagyon jó kapcsolat alakult ki köztem a szülei és a két család között.

Ő 19 én (értelem szerűen) 21 voltam amikor összeházasodtunk.

A következő évben megszületett a lányunk, aki januárban töltötte be a 26-ot.

Nem tiltani, beszélgetni kell!

A kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot kialakítani, és soha nem a kifogásokat keresni, hogy, most fáradt vagyok, meg most nem érek rá stb...

Akkor sem estünk kétségbe amikor 16 évesen eljárt szórakozni a barátaival, és 17 évesen, egy nála jóval idősebb srác volt a barátja, mert biztosak lehettünk abban, hogy nem fog hülyeségeket csinálni.

Istenem, ha vele érzi jól magát...

Sokan azt nem tudják megérteni, hogy a gyermekeink életét nem mi éljük.

Bizonyos kor után már, nem irányítanunk, hanem felkészítenünk kell.

Ha mindig csak irányítani akarunk, akkor soha nem fognak tudni igazán jó, (és egyes esetekben) egyáltalán, döntéseket hozni.

Ismerek olyan, most 36 éves nőt, aki a mi napig is anyukát kérdezi meg mindenben, és nem csupán a véleményét, de konkrét döntéseket, pl hogy járjon e egy fiúval vagy ne...

Persze, a vége mindig az, hogy a srácok sorra otthagyják, mert bármi kérdés felmerül, rögtön a "megkérdezem anyukámat" a válasz, KÖNYÖRGÖM, ha anyukád egyszer majd eltávozik, akkor ki fog helyetted dönteni az élet dolgaiban, kérdéseiben?!...

Ezért többet ér a jó felkészítés, az önállóságra nevelés mint az irányítás mert ezáltal fognak tudni, majd jó döntéseket hozni.

De, a döntés(ek) az ö szuverén joguk kell hogy legyen a saját életükkel kapcsolatban.

48F

2016. máj. 25. 18:01
 24/24 anonim válasza:
Ismerd meg a srácot!!
2016. máj. 29. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!