Hogy vegyem rá a szüleimet, hogy ki legyen festve a szobám?
10 éve nem volt kifestve a szobám, a falak találkozásánál szó szerint fekete a fal. A posztereket leszedtem róla, mert már nem volt kedvem nézegetni őket, ott ahol a ragasztó volt lejött a fal, most fehér csíkok virítanak rajta.
A festés ingyen lenne, mert apám legjobb barátja festő, soha nem kért még pénzt a festésért, csak a festéket kellene kifizetni, de azt is apám barátja venné meg, így jelentős kedvezménnyel jutnánk hozzá. Hozzáteszem, hogy amúgy se vagyunk szegények.
Apám hallani sem akar a festésről, mert ilyet szól, hogy anyám mérges lenne a kupiért, meg a macskák miatt 3 nap múlva ugyanolyan retkes lenne a fal. Nem tudtam, hogy a macskák a plafonon járnak... Igazágból arról van szó, hogy lusta kipakolni meg visszapakolni, mindig azt mondogatja, hogy jövőre.
Senkit nem merek már idehozni, lassan nem tudok mit kitalálni a barátnőimnek, hogy miért nem jöhetnek át. Kifizetném a festéket is, de egyszerűen mindig csak az a válasz, hogy majd és majd.
Festeni nem nagy cucc, jó minőségű festék kell (mondjuk héra) egy ecset a szűkös helyekhez és egy teddy henger.
Ha anyud támogat akkor menjetek el egy bevásárlóközpontba, fogjatok pár üres dobozt (lidl, aldi könnyű szerezni) pakold össze a cuccaid és haverokkal vigyétek ki a bútorokat.
Bedobozolsz, egy nap, másnap reggel 7-kor felkelsz, 2 max 3 óra alatt kihordtok mindent és lehet festeni.
Egy nap alatt meglehet csinálni. Másnap este már csak vissza kell hordani a dolgokat.
32-es, jöhesz ezzel a dumával, de sok szülő kb. szrik rá.
Kérdező: kifogások helyett már RÉG megcsinálhattátok volna.
Képzeld, én is 50 kilós csajként húzgáltam a szekrényeket, meg a kanapét, mikor költöztünk, vagy újrafestettünk.
Összehívsz pár havert, megveszed a festéket, és 2-3 óra alatt kimázoljátok, nem ügy. A bútorok tologatásában segítenek, és ilyen időben - ventillátorral - gyorsan kiszárad.
Csak nem írtad meg, hány éves vagy.
De ha már elmúltál 14, elég élhetetlen, elkényeztetett lehetsz!
Amiket írsz a szőnyegről meg a szekrényekről, meg arról, hogy "nem tudsz" festeni, mind-mind csak kifogás!
Pár nap alatt meglennél vele, ha összeszednéd magad, és nem arra várnál, hogy apád megrendelje és kifizesse és a festő megcsinálja!
(Szintén lányként rengeteget festettem már, szekrényeket emelgettem-tologattam, bútorlapot vágattam, barkácsoltam tartóállványt, átalakítottam szekrényt stb.) Nagyon kevés olyan dolog van, amivel egy átlagos tinédzser lány ne birkózna meg, ha akar - te nem akarsz, egyszerűbb lógatni a lábad és apádat hibáztatni.)
Amúgy:
- szobából mindent kipakolni (nekem 16 nm-es, fullra pakolt szoba esetén 1,5 nap volt)
- bútorokat elhúzni a szoba közepére, lefedni fóliával
- szőnyeget két oldalt feltekerni, letenni a fal 1m-es sávjában erős, többrétegű papírt (Ha adott fal kész, értelemszerűen a másik oldalt feltekerni)
- ha nem vagy ügyes, leragasztani a konnektorokat (bár ez szerintem időpocsékolás, könnyen ki lehet kerülni)
- kifesteni kb. 1 nap, annyi idő alatt meg is szárad
- visszapakolni 1-1,5 nap
KÉSZ - és még büszke is lehetsz magadra, hogy megcsináltad:))
Miért, ha akkor van csőtörés, amikor nincsenek otthon a szüleid, akkor végignézed, ahogy elfolyik egymás után a sok köbméter víz???
Vagy ha kimegy a villany, ülsz a sötétben?
LOL:)
Hisztizhetsz még 4 oldalon keresztül, ha ennyire életképtelen vagy, üldögélj csak a "koszos" szobádban, míg apád elvan a tv előtt.
Nem hiszem, hogy mások 14 évesen is képesek egyedül megoldani, neked meg egy ágyat is derogál arrébb húzni. Bár lehet, hogy csak én voltam annyira h*lye, hogy egyedül rendezzem át a szobámat amikor eszembe jutott... Nekem is inkább itt kellett volna írnom, hogy mennyire gáz apám, hogy nem segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!