Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyák! Mit éreztek/éreznét...

Édesanyák! Mit éreztek/éreznétek ha a kiskorú gyermeketek többször szándékosan árt magának?

Figyelt kérdés
Konkrétan pl. ha nektek kellene segíteni őt lefürödetni, mert szándékosan annyi nyugtatót vesz be, amitől aztán kiüti és összehányja magát

2016. máj. 3. 20:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
96%

Ok. Válaszolok a kérdésedre.

Hogy mit éreztem volna ha a 16 éves lányom ilyen hülyeséget csinál? Nos, valószínű, hogy először nagyon mérges lennék, és morognék, hogy annyi esze sincs mint egy marék lepkének. Meg is kérdezném tőle, hogy mégis mit képzel? Miért csinál ilyen ökörséget, mit gondol, hogy én az anyja majd 16 éves nagy lovat fogok fürdetni, kanállal etetni, mert önnagysága nem tudja mit csináljon jó módjában??

Persze később lehiggadnék, és közölném vele, hogy holnap megyünk orvoshoz, mert még egy ilyen viselkedést nem tűrök. Ha ehhez orvosi segítség kell neki, akkor megkapja. De innentől kezdve viselkedni kell.

2016. máj. 3. 20:48
 12/21 anonim ***** válasza:
92%
nem fürdetném, hanem vinném gyomormosásra, vagy hívnám a mentőt. Hülye szülő, hülye gyerek.
2016. máj. 3. 21:03
 13/21 anonim ***** válasza:
80%
Hű, de nehéz volt megint megértenem, miről van szó. Szóval a kérdező a gyerek, aki elkövette ezt az öngyilok kísérletet. Én ugyan nem anya, hanem apa vagyok, de biztos, hogy egyértelműen a saját hibámnak venném, mert ez csak azt igazolja, hogy nem voltam megfelelő szülő, nem törődtem a gyerekemmel úgy, mint egy szülőnek kell. Nem adtam meg neki azt a bizalomteljes szeretetet, hogy a gyerek hozzám forduljon, ha baja van, hogy velem beszélje meg a gondjait és közben szeretve magyarázzam meg neki, hogy az élet bonyolult és nem a rosszat kell kiemelni belőle, hanem a jót.
2016. máj. 3. 21:09
 14/21 anonim válasza:
100%

Nem tudom, de én így gyerek fejjel nézve, inkább leülnék vele beszélgetni mindenről, megtudnám hogy miért csinálja, hogy mi bántja. Segítenék neki, elmondanam neki hogy mennyire elszomorított, stb. Persze aztán elvinném orvoshoz. De szerintem elsősorban egy gyereknek az anyjára van szüksége, vagy valakire, aki nem kioktatni akarja először, hanem megérti, beszélget vele.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: megijednék először, majd nagyon szomorú lennék.

2016. máj. 3. 21:13
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy foglalkoznod kellene ezzel, nem tudom mikor történt, de ahogy telnek az évek, egyre jelentéktelenebbé válnak az ilyen dolgok, 16 évesen ennél sokkal rosszabb dolgokat csináltam és volt, hogy anyám is tudott róla, vagy végignézte, most vagyok 35, egyikőnket sem érdekli, hogy mi volt 20 évvel ezelőtt, zűrös kamasz voltam, meg is volt az okom rá, anyám is így gondolja, de ez ennyi, nem kell vele többet foglalkozni.
2016. máj. 3. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:
40%
Hiányzik a nevelés...ha én gyógyszert vettem volna be szerintem agyon is ütöttek volna
2016. máj. 3. 21:37
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én egy 2 éves kisfiúnak vagyok az anyukája,tehát igen még nincs ebben a korban,hogy egyáltalán eszébe jusson ilyet tenni,de ha belegondolom magamat ebbe a helyzetbe,tuti,hogy saját magamban keresnénk a hibát,mit ronthattam el,miért jutott el a gyerekem erre a szintre,hogy ezt tegye,miben érezhet hiányt,biztos,hogy nagyon ki lennék,haragudnék magamra...Az 1000% hogy elmennék vele egy kezelésre,de nem egy olyan jellegűre,ahol a pszichológus csak vele beszélget,hanem egy családterápia szerüre,hogy ott nyíltan meg lehessen beszélni a dolgokat,utána kettesben is leülnék vele átbeszélni az egészet...
2016. máj. 3. 21:38
 18/21 A kérdező kommentje:
Én is csináltam még sokkal cifrábbakat is, csak az a baj, hogy isőnként bevillannak képek ezekből az időkből, és egyszerűen képtelen vagyok kiűzni őket az agyamból és szörnyen érzem magam. Az a baj, hogy kiskamasz koromtól kezdve 23 éves koromig elég sok sz*rságot csináltam, és hát most 24 vagyok, csak egy év telt el az utolsó ilyen jellegű hülyeségem óta, és hiába nem akarom, néha úgy érzem elemészt a bűntudat
2016. máj. 3. 21:40
 19/21 A kérdező kommentje:
Ja, egyébként nagyon köszönöm, hogy válaszoltok!! (mindenkinek nyomom a zöld kezet)
2016. máj. 3. 21:44
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mondd el neki, mennyire sajnalod,es kérj bocsánatot,ha van miert,köszönd meg,ha van mit. Biztos jólesik neki,te is megkönnyebbülsz.

A kérdésedre: azt hiszem, megszakadna a szívem. Nem tudom,fiú vagy vagy lány, de gyermeket hordani a szívunk alatt különleges dolog,es aztan akarmekkora lesz,mindig szeretnénk,hogy boldog legyen,es minden faj,ami neki rossz. Valószínűleg marcangolnam is magam,hogy mit rontottam el.

Ha anyukad lennék,jol esne,hogy valamit megértettél abból,ami bennem zajlik.

2016. máj. 4. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!