Miért nem engedi anya, hogy szőrtelenítsem a lábam?
Én is 15 vagyok.
Anyukádat végülis meg tudom érteni, mert ha túl korán kezdi az ember, akkor egy idő után úgy fogsz kinézni, mint egy gorilla. De ez a veszély 15 évesen sztem annyira nem fenyeget :)
Kérdezd meg, h pontosan miért nem engedi.
Nem vagyok a szülő elleni lázadás híve, de ez annyira magánügy, hogy semmi rossz nincs benne, ha a tiltás ellenére leborotválod.
12 évesen szedtem le először. Strandra készültünk. Felvettem a fürdőruhát és a bikinivonalban befigyeltek a sötét szőrszálak. Anyámnak volt a fürdőben szőrtelenítő krémje, elolvastam az utasítást és leszedtem. Eszembe sem jutott, hogy beszélgessünk róla. Nincs ebben semmi rossz, ne aggódj!
Én nem kértem engedélyt rá,hogy szőrtelenítsem magam!Fogtam a borotvát és meg tettem,nem szóltak bele!
Amúgy 15 évesen csak nem vagy annyira h.lye h nem tudnád megcsinálni,anélkül hogy nem mutatják meg a szüleid!Vagy a csókolózáshoz, szexhez is megkéred hogy mutassák meg,hogy kell?
Több, mint 40 éve, 15 évesen fogtam egy borotvát, és leszőrtelenítettem a lábamat. Nem szóltam róla édesanyámnak, pedig nagyon jó kapcsolatunk volt. Amikor 17 évesen tampont kezdtem használni, azt sem mondtam el, úgy gondoltam, ez túlságosan privát szféra, még rá sem tartozik, bár lelkem mélyén tudtam, hogy nem helyeselné. A lábam ronda szúrós lett pár nap múlva, nem jött be a borotválás. Később gyantáztattam, hosszú évekig, attól még kopott is, ma meg már epilálom. Még most, közel 60 évesen is. Szerintem ez ma már (főleg az erősebb, sötétebb szőrösödésre hajlamos lányoknál, nőknél) alapvető dolog.
A 60-as,70-es években nem volt videó, számítógép, szüleink nem is ismerték a gyantázást, nem volt divat a szőrtelenítés, nem is tudták volna megmutatni a szülők, hogy csináljuk. Mégis megoldottuk, egy 14-15 évesnek ne kelljen már megmutatni, hogy kell epilálni. Tele van a youtube tanító videókkal.
Ha pedig ennyire nem tudod önállóan megoldani, menj harisnyában a fotózásra, hidd el, a ballagási képen nem fog látszani a szőr a lábadon.
- Nem kell anyád engedélyét kérni, valószínűleg észre se fogja venni.
- Nem fog erősödni, ez egy hülye legenda, szerintem a gyantagyártók terjesztik (de ha elhiszed, akkor gyantázzad, az is jó).
- Aki viszont emiatt cikiz, azzal nem kell szóba állni, pláne nem sírni miatta. A te döntésed legyen, leszeded-e, a te ízlésed szerint, ne a tucat plázacica osztálytársaidé.
Teljesen off, de muszaj megkerdeznem. Miert mondjak egyesek, h csak legenda, h a szortelenitestol erosodik a szor? Nekem a combomon szoke szorok vannak, ezert a labszaramtol elteroen, csak huszevesen kezdtem el leborotvalni. Es mar par alkalom utan fekete szor nott vissza, pont mint a labszaramon. Egyertelmuen megerosodott. Ugyanez a hasamon is, buta tini fejjel nehanyszor leborotvaltam, aztan mar muszaj volt mert eros fekete szalak nottek es surubben is.
On: kerdezo, tizenot evesen nem korai szerintem sem elkezdeni a szortelenitest, igen, meg fog erosodni, na es? Nem mindegy, h milyen eros a labadon, ahol akkor is le kene szedni ha gyernge lenne? Es ahogy a tobbiek irtal, ehhez nem kell engedely, mit csinal ha rajon? Visszaragasztja? Arra figyelj, ha megteheted anyagilag h ne egy olcso eldobhatosat vegyel, hanen egy tobb pengeset(pl 4) es noit. Semmikepp se csend el apukadet pl, mert veszelyes maset hasznalni. 4 vagy nagyobb pengeszammal, mar nem olyan egyszeru elvagni magad. Zuhanyozaskor betusfurdozod a labad es szepen bokatol terdig savokban leborotvalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!