Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek ha anorexiás...

Szerintetek ha anorexiás lennék vagy beteg lennék az anyám felfigyelne rám?

Figyelt kérdés
Betegesen hangzik de már nem látok más megoldást. Anyám nem akar idöt szentelni rám és nem akar anyaként viselkedni. Már levelet is írtam neki hogy szükségem van rá mint anya de nem hatotta meg. Továbbra sem érdekli a saját gyereke. Soha nem tudok vele beszélni és soha nem nyújt támaszt amikor szükségem lenne rá. Egyszer majdnem öngyilkos is lettem amiröl tudomást szerzett de továbbra is úgy gondolja hogy ez így teljesen normális. Valami gyógyszertúladagolás vagy ha túlságosan lefogyok és netántalán korházba kerülök arra felfigyelne és elgondokodna?

2016. ápr. 25. 22:37
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
80%

Ha ennyire nem érdeklődik utánadd, nem fogja érdekelni.

Az én anyám is ilyen és a családom is. a depressziómra öngyilkossági hajlamra meg kaptam hogy én érzelmileg zsarolom őket. Egy álmom van, mindemt magam mögött hagyni külföldre költözni, újéletet kezdeni egyedül. ( de itt van ez a rohadt lelki ismeret) 21/L

2016. ápr. 25. 22:46
 2/21 anonim ***** válasza:
83%
Ha az öngyilkossági kísérleted se hatotta meg, akkor szerinted egy kis betegségre odafigyel majd?
2016. ápr. 25. 22:51
 3/21 anonim válasza:
82%
Nehogy ilyet tegyél! Ne okozz magadnak kárt. Nem tudom figyelne-e, de nem éri meg kockáztatni az egészséged és az életed. Többi rokonnal milyen a kapcsolatod? (pl.nagyszülők) Én elköltöznék, akkor talán rájön, és te is olyan környezetbe kerülsz,ahol szeretnek és figyelnek rád.
2016. ápr. 25. 22:52
 4/21 A kérdező kommentje:
Külföldön élünk, otthon akartam maradni a nagyszüleimnél de anyám azt mondta hogy akkor felejtsem el őt örökre. A mamámmal minden nap beszélek és tartom a kapcsolatot a többi rokonaimmal is de senki és semmi nem pótolja az anyai szeretetet. Legszívesebben meghalnék.. hiába vannak barátaim, hiába modulok ki itthonról nem tudja helyettesíteni anyát.
2016. ápr. 25. 23:04
 5/21 anonim ***** válasza:
94%
Most éppen azt az anyai szeretetet emlegeted, amit soha életedben nem kaptál meg tőle? :O
2016. ápr. 25. 23:06
 6/21 anonim ***** válasza:
89%

Legyél erős,nem tudom hány éves vagy,de sajnos lassan fel kell nőnöd fejben,ha nincs akire támaszkodhatsz.

Tudom,hogy fájdalmas,de meg kell lassan tanulnod kivülről szemlélni anyádat,tekints rá úgy,mint egy fogyatékosra (elnézést a szellemileg visszamaradottaktól,nem sértés) ,ne hagyd,hogy megkeserítse az életed .

Nem éri meg betegnek ,öngyilkosnak lenni egy olyan ember miatt akit nem érdekelsz. Azzal teszed a legjobbat,ha hamar önállósodsz,és csak azért is sikeres és egészséges leszel ,függetlenül tőle .Nem szabad,hogy ennyire labilissá tegyen akárki.

Egyébként nem fog elgondolkodni ,40-50-60 évesen nincs olyan,hogy egy ember megvilágosodik és gyökeresen megváltozik . Ő ilyen és kész,de ez legyen az ő nyomora és szegénységi bizonyitványa,ne a tied.

2016. ápr. 25. 23:10
 7/21 anonim válasza:
89%

Hát pedig én a helyedben akkor megmondanám, hogy ,,anya, kijöttem veled külföldre, mert azt mondtad,ha maradok,akkor elfelejthetlek (eleve egy anya ilyet miért mond?!), de hiába mondtam,hogy szükségem van rád anyaként, téged nem érdekelt, ezért hazautazom és a nagyszüleimmel fogok élni." pont.

Elhiszem,hogy nagyon fáj, és nekem van olyan ismerősöm,aki kb. 12 éves korában maga döntött úgy,hogy rokonoktól több szeretet és törődést kap, elköltözött. (Az anyja egyébként ezek után elment és látogatta, felhívta,és többet beszélnek,mint azelőtt. nem mondom,hogy Nálad is megoldás lesz, de mindenképp jobb környezetben élhetnél,mint jelenleg. Nagyszülők szeretete is hidd el,bírhat akkora erővel.)

2016. ápr. 25. 23:13
 8/21 A kérdező kommentje:
Nagyon jól esik hogy ezeket írjátok!! Nagyon köszönöm!!
2016. ápr. 25. 23:26
 9/21 anonim ***** válasza:
93%
Egyetértek, ne annak légy a megszállottja, akit nem érdekelsz, főleg magadnak ne árts miatta, hanem értékeld azokat, akik törődnek veled. Én is a szaván fognám és hazaköltöznék.
2016. ápr. 25. 23:29
 10/21 anonim ***** válasza:
70%
Hány éves vagy? Teljesen más a helyzet, ha 12, és teljesen más, ha 22.
2016. ápr. 25. 23:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!