Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülők megtagadhatják-e a...

A szülők megtagadhatják-e a gyerektől a mindennapi tisztálkodást?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 25. 22:13
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
51%
Nem csak fürdéssel és zuhanyozással lehet tisztálkodni. Anélkül is meg lehet mosakodni , akár többször is naponta. Régen, amikor csak lavórban mosakodtak az emberek, akkor sem voltak koszosak és büdösek. Viszont nem is használtak annyi vegyszert tisztálkodás címén, mint manapság.
2016. ápr. 26. 08:45
 12/34 anonim ***** válasza:
92%

Nem, ez az alap ellatashoz hozza tartozik. (Kiskoru gyerekrol beszelunk, tehat 18 ev alatt, afelett semmire se kotelesek).

Arra persze megkerhetnek hogy ne pocsekold a melegvizet es ne allj feloraig a zuhany alatt.

2016. ápr. 26. 08:45
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
8as ti beltéri medencében fürödtök? A havi 14 köbkilométer enyhén soknak tűnik.
2016. ápr. 26. 08:55
 14/34 anonim ***** válasza:
10%

13-as, nem megy az értő olvasás, mi? 2 havonta fogyasztanak annyit (nektek nem 2 havonta jön a vízszámla?).

Kérdező,

nincs erre "jogi" szabály. Ha nincs pénz, nincs víz. Ilyen értelemben korlátozhatják, hogy mennyit pancsol.

Nyilván ha ilyen gáz a helyzet, akkor előbb-utóbb a gyámügy is értesül a dologról, ha kiskorúról van szó.

Ha nem tudják (vagy nem akarják) biztosítani az alapokat, akkor védelembe veszik.

2016. ápr. 26. 09:22
 15/34 anonim ***** válasza:
87%
14-es, tudod, mi az a km3? Ahogy a 13-as írta: köbkilométer. Egy olyan kocka, aminek minden oldala 1 km hosszú.
2016. ápr. 26. 10:26
 16/34 anonim ***** válasza:
93%

Anyám borogass, 14-es :D Te osztod a népet, miközben alapvetően nem vagy tisztában a mértékegységekkel? 14 köbkilométer az átszámolva 14 millió liter víz.

Csak viszonyításképpen: Kecskemétet és környékét ( 130 000 lakossal és ipari létesítményekkel együtt!) egy 3 millió literes víztoronnyal kompletten el tudják látni vízzel :D:D:D

2016. ápr. 26. 11:35
 17/34 anonim ***** válasza:
82%

nem. de azért valljuk be, ma már Magyarországon szinte az összes háztartásban be van vezetve legalább a hideg víz.de legtöbb helyen a meleg is. szóval nem életszerű a helyzet.

nekem is volt,hogy a szüleim patálizátak,hogy minek reggel -este fogat mosni, meg 3 naponta hajat mosni. de elmagyaráztam nekik az érveimet és ennyi. ha "megtiltották volna" se lett volna hatása,akkor is fogat mostam volna , fürödtem volna.ezek annyira alap dolgok. főleg egy kamasznál, akinél tombolnak a hormonok és izzad mint a ló(télen is). elengedhetetlen naponta zuhanyozni. nem kell órákat alatta állni, 5 perc alatt is le lehet zuhanyozni rendesen.

2016. ápr. 26. 12:16
 18/34 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk tiltve nem volt meg, sőt. Viszont nálunk meg az volt a helyzet, hogy hajat mosni nem tudtam normálisan, mert jaj, drága a sampon... 4 személyre használtunk egy 300 ml-s, vagy még annyi se, sampont vagy fél évig, mert amikor már egy-két ujjnyi maradt benne, akkor elkezdték a végtelenségig hígítani, mert jaj, jó lesz az úgy is, meg drága a sampon (10-15 éve volt, akkor kb. max. 500-600 Ft-ba kerülhetett egy sampon a drogériában, ami még csak nem is a legolcsóbb volt)... persze a cigi nem volt drága. És aztán csodálkoztam/tak, hogy milyen gyorsan zsírosodik a hajam és milyen igénytelenül nézek ki.
2016. ápr. 26. 12:23
 19/34 anonim ***** válasza:
80%
18. Ja és az is meg volt szabva, hogy csak hetente LEHET, mert azt írja vmi 30éves könyv. Ja, kösz, csak nekem már a 2. nap után elkezdett zsírosodni akkor is. Érdekes, amióta magamnak veszem a cuccokat, és 2-3 naponta mosok hajat, sokkal igényesebben, szebben nézek ki... nem is csoda, hogy 18 éves koromig még csak meg sem akart volna kettyinteni senki.
2016. ápr. 26. 12:24
 20/34 anonim ***** válasza:
100%
Azért ez nagyon szomorú, a 21. században Magyarországon vannak olyan családok ahol megkell tagadni a tisztálkodást a gyerektől. Szerintem ilyen okkal simán lehet gyámügyre menni. Főleg ha cigire meg piára telik.
2016. ápr. 26. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!