Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti felköszöntenétek? Anyák napja.

Ti felköszöntenétek? Anyák napja.

Figyelt kérdés

Azt hiszem, részemről már el van döntve a dolog, de kíváncsi vagyok, ti hogyan tennétek a helyemben.

Körülírom gyorsan a helyzetet: anyámmal mindig is rossz volt a kapcsolatunk, majd teljesen meg is szakadt, szimplán azért, mert elköltöztem anyósomékhoz.

Mivel ezt személye elleni sértésnek vélte, az egész családot ellenem fordította.

Évekkel később mert húgom újra nyitni felém, akkor eljött a nagy békülés (persze hangoztatva, hogy mindenről én tehettem), de két évnél tovább nem tartott, anyám megint valami piti dolgon megsértődött, újra hónapok óta nem beszél velem. Hál' Istennek most már csak a nővéreimet tudta elhülyíteni, a számomra fontosakkal kapcsolatban maradtunk, rájöttek, hogy hazugságokkal volt végig tömve a fejük :)

Biztos vagyok benne, hogy azt várja, hogy én menjek oda jópofizni, neadj' Isten bocsánatot kérni a bűnömért - amiről fogalmam sincs, hogy mi, ugyanis senki nem tudja, mi baja már megint!

Őszinte leszek, nem akarok semmiféle kapcsolatban lenni vele. Meguntam az állandó harcot. Pár hónapig egészen normális volt, az hiányzik, de akárhogy töröm a fejem, vele kapcsolatban egy pozitív emlékem sincsen, csak rengeteg bántás és sérelem már egészen pici korom óta.

Ti adnátok neki még egy esélyt, és lemennétek felköszönteni, vagy hagynátok az egész anyáknapi cécót a fenébe?

2016. ápr. 22. 14:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is hasonlóan "jó" a kapcsolatom anyámmal. Én évek óta nem köszöntöttem fel anyák napja alkalmából.
2016. ápr. 22. 14:03
 2/26 anonim ***** válasza:
43%

Én megértem, ha nem akarsz menni, neked kell eldönteni ezt magadban, te tudod milyen a kapcsolatotok...

Arra gondolj azért, nem-e fogod bánni, ha nem mész, mikor már késő lesz, és hozzám hasonlóan már csak a temetőbe mehetsz :(

2016. ápr. 22. 14:05
 3/26 anonim ***** válasza:
0%
2. válaszoló véleményét osztom.
2016. ápr. 22. 14:11
 4/26 anonim ***** válasza:
15%
Ha felköszöntöd még nem igazat adtál neki a vitáitokban, hanem megköszönöd vele hogy világra hozott. Akármilyen anya is volt, az ő szintjéhez mérten a legjobb tudásával volt az anyukád. Egy csokor virágon nem múlik semmi.
2016. ápr. 22. 14:38
 5/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Lehet gonosz vagyok, de azt hiszem, a temetőre anyámnak kéne gondolnia, mivelhogy ő áll közelebb hozzá.

Szerintetek az elfogadható, hogy megsértődik valamin - és itt nem beszélünk nagyobb dologról, minthogy esetleg nem hívtam vissza, csak pár órával a csörgetése után, mert más indokot nem szolgáltattam rá -, és onnantól többet nem tárgyal velem, ha hívom, leráz?

Nekem nem jelent, és soha nem jelentett többet az életemben, mint pl. a szomszéd néni, akivel havonta egyszer összefutok az ajtó előtt.

Soha nem adott hozzá az életemhez semmit, csak kritikát, sértegetést, üvöltést, gyerekkoromból az első emlékem az róla, hogy üvöltve kergetett a lakásban.

Miután elköltöztem, válogatott hazugságokkal tömte a fejüket, és eltiltotta a testvéreimet tőlem.

Iszonyúan sajnálatos, és én örülnék a legjobban, ha nem így lenne, de a halála után az egyetlen, ami hiányozna az életemből, azok ezek a dolgok. Ahhoz már hozzászoktam, hogy a szó szoros értelmében anyám nincsen.

2016. ápr. 22. 14:42
 6/26 A kérdező kommentje:

Nem szeretném megköszönni neki, hogy a világra hozott.

Nem szándékosan tette, és gyerekkorom nagy részében le is voltam passzolva valahova, vagy nevelőhöz, vagy nagyanyámhoz.

Ha valaki köszöntést érdemel, az ő.

2016. ápr. 22. 14:43
 7/26 A kérdező kommentje:

Egyébként vitáról nem beszélhetünk, mint látod, vita itt nincsen :D

A megoldása mindenre az, hogy nem szól hozzád. Mindenre.

Már miután leüvöltötte a fejed.

Esetemben most már üvöltés sincs, ha nem tetszik neki valami, eltűnik.

2016. ápr. 22. 14:45
 8/26 anonim ***** válasza:
23%

Hívd fel, kívánj neki boldog Anyák napját, egy-két szó és leteszed.

Nagyanyám arra tanított, hogy egy kedves szó nem kerül semmibe - ha meglátsz egy kellemetlen ismerőst az út túloldalán, kedvesen ints neki; magadban meg nyugodtan elküldheted melegebb éghajlatra.

2016. ápr. 22. 14:49
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
A köszöntésnek is csak úgy van értelme, ha őszinte.Kényszerből ez nem szép.Akkor inkább hagyd.Majd elszámolsz a lelkiismereteddel, meg remélhetőleg egyszer talán ő is az övével.
2016. ápr. 22. 14:52
 10/26 anonim ***** válasza:
15%

Kérdező nem tudhatod ki áll közelebb a temetőhöz, kinek mit oszt a sors. Én is a kettes válaszolóval értek egyet.

Anyu tavaly novemberben halt meg. Nem váratlanul, beteg volt. Lányom is ősszel kezdett szerelmes lenni, volt bonyodalom, több helyen kellett helyt állnom. Mégis írtózatos lelkiismeret furdalásom van. És van dolog, amit másképp csinálnék, pedig akkor úgy éreztem helyesen cselekszem. Ne a dühöd vezéreljen! Meg fogod bánni hidd el :-( .

2016. ápr. 22. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!