Mit tegyek? Úgy érzem, anyukámnak rossz az élete.
3 műszakban dolgozik, de önhibáján kívül. 41 éves korára jutott el oda, hogy épül a háza, utálja a munkahelyét, de azt mondja miattam megéri. Azt hozzá kell tenni, hogy anyukája nagyon kihasználta fiatalon, miatta nem tanult tovább, mert a mamámnak jobban megérte elküldeni dolgozni, aztán elkérni az egész fizetését. + mindenféle kölcsönt vetetett fel vele. Abból meg pénzelte a másik lányt. Szóval tudom, anya is hibás, de a mostani helyzeten ez nem változtat.
Én egyetemre járok, igaz, diákhitelből fizetem a kollégiumot stb., de ő azt mondja, azért dolgozik az utált munkahelyén, mert értem megéri... Minden hétvégén hazajövök hozzá, mert nagyon szoros a kapcsolatunk, egyetlen, nem tervezett gyereke vagyok. Apám nincs, egyedül nevelt sokáig, már régóta van egy nevelőapám, de ő nagyon keveset keres (laza munkahely).
Én sokszor arra gondolok, jobb lenne eltűnni valahová, és akkor talán könnyebb lenne, mert csak magáért lenne, esetleg elmehetne másik melóhelyre. Egyedül magát nézni könnyebb lenne. Mert egyébként az a terve, hogy ha kész a házunk, akkor majd ő fizeti vissza a diákhitelemet. Amit én nyilván nem hagyok. Meg most felmerült az a dolog, hogy lehet hogy nem lesz nyugdíj, és akkor mi lenne? Dolgozzon az utált munkahelyen, ameddig csak tud?
Ne tudom mit tegyek, hogy segítsek és féltem az egészségét is, mert nekem csak ő van. Valami tanácsot tudnátok adni?
amit tehetsz szerintem, hogy kőkeményen tanulsz.
Mit tanulsz egyébként? sok szakon lehet diákmunkát vállalni a suli mellett bőven. Ha nem mérnökin/orvosin vagy akkor szerintme érdemes lenne elmenni dolgoznod 4-6 órába heti 2-3x ahogy a sulid engedi.
ha otthon vagy éppen akkor segíts a házimunkába.
Illetve mondogasd neki, h a szemedben egy hős és csodálod amiért ennyi mindent kiáll érted stb, nem pont ezekel a szavakkal de a lényeg hasonló legyen.
tanulj rendesen, hogy te ne kerülj ilyen helyzetbe...
tegyél meg mindent, hogy tudd támogatni és köszönd meg neki, hogy ennyit megtett/megtesz érted!
23F
Tanàrin vagyok, 24 órám van egy héten sajna meló kizárva de nyáron megyek 2,5 hónapot állandó éjszakába. Ezzel akarom csökkenteni a diákhitelemet.
Köszönöm a válaszokat :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!