Ha a láthatási időn kívül van egy iskolai családi napi rendezvény, onnan van joga kitiltania az anyának az apát?
Én rögtön ügyvéddel mennék. Megéri azt a 10-20e. Ft-ot, hogy ott rögtön helyre tegyék anyukát.
Szerintem a pedagógusok nem fognak fellépni ellened, mert túl sokat vesztenének. Persze csak akkor, ha nincs eltiltás ellened, de gondolom, ha látogathatod, akkor ez nem áll fenn.
Nagyon okosan kell csinálni, mert nem balhézhattok a gyerek előtt, akárki is generálta a balhét. Abból sosem jössz ki jól, te leszel az agresszor szülő a szemtanúk előtt. Ne feledd, a különélő szülő mindig nagy hátrányban van ilyen értelemben, mert nem ő van akár napi kapcsolatban a gyerek környezetével. Ilyen mértékű rosszindulat esetén valószínűsítheted, hogy már mindenféle bűnözőnek, drogosnak, alkoholistának, munkakerülőnek és csapodárnak el vagy mondva mindenki előtt, ez szokott a fő fegyver lenni. Mindig jól jön ez akkor, amikor gyámügyi eljárás során megkérdezik a gyerek közvetlen környezetét, akik aztán készségesen mondják vissza mindazt amit a rosszindulatú szülő terjesztett, függetlenül attól hogy valaha vizsgálták -e annak valóságtartalmát.
A higgadtság kulcsfontosságú, nem veszítheted el a fejed akkor sem, ha tényleg távoznod kell a rendezvényről. A jog és a hideg fej az egyetlen esély ilyen helyzetben, és ezen nem szabad spórolni. Beszéljenek a tények. Érvelés, őszinteség, a gyerek előtérbe helyezése, ezek minden eljárás során jó pontot jelentenek, míg az erőlködés, agresszivitás és a folyamatos, a másik felet ostorozó panaszáradat rosszat. A birkatürelem a legjobb stratégia.
Én is előre beszélnék az igazgatónővel. Ne ott legyen belőle botrány.
De ha engem el akarnának küldeni, tuti kihívnám a rendőrséget. Panaszt tennék az önkormányzatnál az iskola ellen, stb.
Csak szegény gyereket sajnálom, hogy ilyen anyja van :(
A helyedben rogton a gyamhivatlba mennek.
Undoritoak az elvallt anya!
Elvált nőként mondom, nem tudom felfogni az ilyet, azt külön elítélem, hogy ráadásul a gyereket kényszeríti, hogy ezt mondja az apjának.
Ebben az esetben máris támadhatsz vissza, bizonyítékod van rá, hogy az anyja ellened neveli a gyereket, és akadályozza a kapcsolattartást.
Azonnal!! kezdeményezd a gyermek védelembe vételét!
Tanulságos cikk, mentsd el!
Sőt, elküldheted a kedves exfeleségednek is, hátha érti a célzást...
Onnan indulok, hogy NINCS JOGA akkora fájdalmat okozni annak a szerencsétlen gyereknek, ha ő akarja, hogy az apja ott legyen, azt megtiltja, és még neki is kell ezt elmondani a telefonban. Hát roh.adjon meg az ilyen, az nem anya. :(
Mi sem váltunk el békében és barátságban, vannak időszakok, mikor kanál vízben tudnám megfojtani, de ehhez a gyerekemnek semmi köze, ez az én bajom. Évzárón, évnyitón, karácsonyi ünnepségen mindketten részt veszünk (de nem kell egymás mellett állva jópofozni, elég ha jelen vagyunk), anyáknapjára is jön a volt anyósom, mert a gyerekek nagymamája. Ez van, ezt kell, szeretni.
A gyereknek NEM ÉRDEKE, hogy ez történjen, sőt, nagyon is rossz számára, és ha tetszik az anyának, ha nem, a GYEREKNEK joga van apjához.
És innentől tök mindegy, hogy mihez van joga a szülőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!