Mit csináljak a fiammal? Fogalmam sincs, miért csinálja ezt.
A feleségemmel 2 éve elváltunk. Van egy 3 éves kislányunk, és egy 6éves fiúnk. A gyerekek velem maradtak, mert az anyjuk sajnálatos módon nem volt hajlandó anya módjára viselkedni. Nincs is gond a nevelésükkel, eljárunk kirándulni, próbálok nekik megadni mindent. 6 hónapja van egy komoly kapcsolatom, be is mutattam a srácoknak. A kislányom az nagyon szereti, mindig ott akar aludni nála, alig várja, hogy jöjjön, egész nap a nyakában lóg. A fiammal kicsit más a helyzet. Persze gondoltam, hogy nála nem fog minden simán működni, de tévedtem. Imádja a barátnőmet, de valahogy azóta amióta ide jár a lány, azt csinálja, hogy amíg itt van a barátnőm addig minden oké. Röhögcsél, hülyéskedik, ölelget, velem akar egy csapatban lenni ha játszunk valamit, de amikor elmegy akkor mintha 180°-ot változna. Nem fogad szót, nyűgös, duzzog, hisztizik. Ha megkérdem, hogy mi a baj, azt válaszolja semmi.. én meg csak pillogok értetlenül. Mindig jó volt a kapcsolatunk de most nem tudom mi a probléma.
Ötlet?
Az előzmény az volt, hogy megcsalt, de együttmaradtunk a gyerekek végett. De eljárkált otthonról, elkezdett úgy viselkedni mint egy 17éves tini. Elkezdett piálni, nem ment el a gyerekért az oviba mert épp más dolga volt. A lányom szinte csak velem volt, mert ugye még nagyon picike volt.
Szóval elegem lett, nem veszekedtem vele. Elmondtam neki, hogy válunk, viszem a gyerekeket. Nem érdekelte, elvàltunk. A gyerekek elég jól viselték, szinte alig kérdezgettek felőle. Gondolom azért mert egyszerűen valamiért nem tudta szeretni őket és ezt érezték. De én elmagyaráztam nekik, hogy ha szeretnék látni az anyjukat, azonnal elviszem őket hozzá. De egy idő után nem akartak menni.
A rajz jó ötletnek tűnik. Köszi mindenkinek!
Nem az új nővel van baja, hanem a távozással.
Amikor a barátnőd elmegy, a fiad "újraéli" a veszteséget, amit az anyjával kapcsolatban élt meg. Valószínűleg azt hiszi, hogy ugyanúgy lesz ezzel az anyukával is, mint a régivel - elmegy, és már nem fogja szeretni őt/őket.
Így hirtelen azt tudnám javasolni, hogy próbáljátok ki a következőt: mielőtt indulni készül a barátnőd, mondja meg a "kiccsávónak" ;) jó közelről, hogy mikor jön vissza legközelebb.
Pl. "Szombaton délelőtt itt leszek, meglásd! Jó lesz így?" :)
És várja meg az "igen"-t. Ez is fontos!
Ha pár ilyen alkalom után csökken a rosszkedv, akkor ez volt a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!