Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Ti mit csinálnátok,...

Szülők! Ti mit csinálnátok, ha a lányotok elmondaná, hogy terhes 13-14-15-16-17 évesen?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 08:28
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
82%
Ez nehéz kérdés, mert ha jól tudom, egy bizonyos életkor felett (nem tudom, ez most hány év, de még nem a nagykorúság, az biztos) már a szülő nem kényszerítheti sem abortuszra, sem szülésre a gyerekét, a gyereknek kell döntenie, viszont ha megszüli, neked, a szülőnek kell eltartanod, meg felnevelned, mert ő nem fogja tudni. Te viszont nem biztos, hogy képes vagy erre. Ha meg abortuszon esik át, és az nem múlik el következmények nélkül, akkor teljes hátralevő életében téged fog érte átkozni, attól függetlenül, hogy te mint szülő mennyire vagy hibás a dologban. Szóval szülőként nem nagyon lehet ebből jól kijönni.
2016. ápr. 15. 10:53
 12/24 anonim ***** válasza:
88%
#11, 14 éves kortól, és nem, senki sem kötelezhető az unokája eltartására, szóval ilyenkor az van, hogy ha az anya és az apa sem nagykorú, akkor vagy vállalja valamelyik nagyszülő (vagy nagykorú testvér, stb) a gyámságot, vagy nevelőszülőkhöz kerül a gyerek addig, amíg a (valamelyik) szülője nem lesz nagykorú, és nem lesz képes eltartani.
2016. ápr. 15. 11:08
 13/24 anonim ***** válasza:
81%
Attól függ. Pl. ha 17 évesen van egy komoly barátja, és hajlandók mindketten dolgozni, akkor el tudnám fogadni akár azt is, ha mondjuk megtartják. Fiatalabb korban én az abortuszt javasolnám. Illetve ha nem kapcsolatból lett terhes hanem mondjuk kényszerítették, egyértelmű, hogy abortusz, és keresnék egy jó önvédelmi tanfolyamot, meg ha szükséges, pszichológust is, hogy mielőbb helyrejöjjön és máskor - ne legyen máskor, de az ördög nem alszik - több esélye legyen megvédeni magát.
2016. ápr. 15. 15:43
 14/24 anonim válasza:
87%
Ha a lányom (15) terhes lenne, ami lehetséges, mert van barátja, azt nem tudom, lefeküdtek-e, de mindig nagyon felnőttes, érett volt. Tudja, hogy óvszert kell használni. Ha mégis becsusszanna, nem ordítanék, vagy pofoznám meg, mert az nem nevelés. Gondoljatok már bele szerencsétlen helyzetébe... Ha a szülei kvázi kek*rvázzák, mástól mit várjon? Leülnék és megbeszélném vele, hogy ő mit szeretne, eljárnék vele nőgyógyászhoz, ha nem akar abortálni, akkor megnéznénk az örökbe adási lehetőségeket, és mindent. Nem mondanám el semminek, ez megtörténhet. Ha pedig védekezett, akkor pláne. És, mire a gyerek megszületne már majdnem 17 lenne. A lényeg, hogy nem verném a falhoz, inkább elgondolkoznék azon, hogy ÉN jól neveltem-e...
2016. ápr. 15. 16:34
 15/24 anonim válasza:
4%
Remélném hogy nem tőlem
2016. ápr. 15. 17:04
 16/24 anonim ***** válasza:
98%

valóban óriási különbség van 13 és 17 év között ebben a témában.. nagyon nem mindegy. 13 évesen még 8 általánosa sincsen, még maga is gyerek, 0 felelősségtudattal. ebben az esetben én is az abortuszt javasolnám neki.de nem kényszeríteném, csak elmondanám a lehetőségeit meg a következményeket,hogy mi lesz ha megtartja.

ha már 16-17 éves lenne, akkor sem repülnék az örömtől, de itt már teljesen szabadkezet adnék neki. nyilván itt is elmondanám,hogy milyen lehetőségei vannak, meg hogyha megtartja akkor miben tudnám támogatni őt és a gyereket.

de személyszerint úgy gondolom,hogy még 17 évesen is nagyon korai anyának lenni.

legalább egy szakmája legyen, meg stabil párkapcsolata. de szerintem az sem árt,ha van munkaviszonya a terhesség előtt.

2016. ápr. 15. 17:10
 17/24 anonim ***** válasza:
4%

elvinném abortuszra hogy ne menjen 2 gyerek élete gajra

egy 13 14 éves még animé meséket bámul, manapság még 17 20 évesek is ezen a szinten vannak

mit tesz már a személyiség fejlödéssel egy szülés utáni depi, az elhizás, az itélkező ismerösők, mi lesz a sulival,

hogy talál így késöbb partnert

2016. ápr. 15. 21:10
 18/24 anonim ***** válasza:
30%
Ha ahhoz is idiota hogy vedekezzen akkor vallalja a kovetkezmemyeit
2016. ápr. 15. 23:22
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
"de hát kiHÚSZTA időben" XD
2016. júl. 6. 10:44
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Öt unoka öt éven belül, ráadásul ilyen fiatalon? Sírnék, azt hiszem. :)
2016. júl. 6. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!