Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Fura lesz, de hogy dolgozzam fel?

Fura lesz, de hogy dolgozzam fel?

Figyelt kérdés

31 éves nő vagyok,a párommal,néhány hónap múlva férjemmel élünk külön háztartásban. Ez nem ment zökkenőmentesen. 2 éve jöttem el otthonról,hatalmas őrjöngés és kitagadás árán. Anyám nem tudja feldolgozni,hogy miért kellett eljönnöm. Apámmal külön élnek, anyám nevelt fel,így egyedül maradt. Páromat (32) is nehezen engedték el otthonról (ott is anyuka,de ott együttélnek,ottmaradtak egymásnak). Mindketten egykék vagyunk. Mifelénk ez valahogy nem divat,pedig nem falu,kisváros,normál,elvileg tanultabb emberek lennénk. Mégis a szüleinknél,ha elköltözésről esik szó,oda az intelligencia. Két barátnőm van kapásból,aki beszámolás szintjén függ a szüleitől,pedig egyik 40,másik 41 éves. A 40 éves mesélte nekem,hogy már otthon hagyták őt nemrég két hétre a szülei,mert elutaztak,és ő vigyázott a lakásra,és olyan furcsa volt neki egyedül,erre gondolatban eljátszotta magának,hogy mi lenne,ha ez a saját lakása lenne,de a gázra nagyon vigyázott,meg a szülei edényeire,mert ezt hagyták meg neki. Gondolom,lett volna baj belőle,amikor hazajönnek,ha valamit összetör. Na,ezen sírva röhögtem. Ezt még én sem tudtam,hogy így élnek.

A 40 éves barátnőm pedig kapott egy saját panellakást a szüleitől,a szomszéd lépcsőházban,és minden éjszaka haza kell járnia aludni. Csak nappalra mehet át. Ha meg akár csak velem van,anyukája csörög,hogy mikor megy haza. Volt,hogy én beszéltem az anyukájával,hogy velem van,jó helyen van,engedje még egy kicsit.

HETVEN FELETTI SZÜLŐK!

De tudnék még mesélni másik három haveromról is,férfiak. A 30 éves még időre jár haza,mert ha nem,anyukája üvölt és szankcionálja. Dehát ő még kicsike,csak 30 éves,hol van még az ötventől...

Miért kell örök gyereknek lennünk? Egyikünk sem szellemi fogyatékos,csak belefáradtunk. Mondjuk én nem,én eljöttem,erre kitagadtak. Anyám szerint ő ezt nem merte volna megtenni a saját szüleivel, a szülei parancsára ment férjhez,majd vált el,és a szüleivel nevelt fel engem,soha nem költözött el otthonról...

2016. ápr. 12. 22:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
38%
Selejtek...25evesen mar nem birtam otthon..14evesen mar alig tudtak megmondani mit csinaljak:)) anyam atjon hozzam mar idegesit ha okoskodik..33ffi
2016. ápr. 12. 22:55
 2/25 anonim ***** válasza:
84%
Nem világos, ezen mit akarsz feldolgozni? Vannak ilyen irányításmániás őrültek, aki hagyja magát, az meg is érdemli...
2016. ápr. 12. 22:55
 3/25 A kérdező kommentje:
Hát igen,azt,hogy anyu szenved.
2016. ápr. 12. 22:56
 4/25 A kérdező kommentje:
De jó,hogy már törölték! Ott is írtam,hogy azt véletlenül küldte el a telefonom,bocsi.
2016. ápr. 12. 22:58
 5/25 anonim ***** válasza:
93%
Francokat szenved, ez lelkileg zsarolás, egy értelmes felnőtt ember feltalálja magát......
2016. ápr. 12. 23:05
 6/25 anonim ***** válasza:
79%

"Mindketten egykék vagyunk. Mifelénk ez valahogy nem divat,pedig nem falu,kisváros,normál,elvileg tanultabb emberek lennénk."

Bocs, de ezen mindig röhögnöm kell. A vállalt gyerekszám és az intelligencia nem áll direkt összefüggésben, erre ékes példát nyújtanak a szüleitek.

2016. ápr. 12. 23:08
 7/25 anonim ***** válasza:
92%

A gyerekek előbb-utóbb felnőnek, és el kell költözniük. Ezt fel kellene dolgoznia a szülőnek, de a gyereknek is vágynia, törekednie kellene rá, hogy a saját lábára álljon.

Ezért ezek az otthontartott, 40 éves emberek is szánalmasak, mert a saját életüket áldozzák fel az érzelmi zsarolás oltárán. Ők hogyan lesznek szülők? Vagy egyáltalán, felnőtt, önálló emberek? Már sehogyan sem.

Egyébként az, hogy valaki elköltözik, nem azt jelenti, hogy kilépett a másik életéből. Ma már van telefon, legalább hetente haza lehet járni (de nem aludni! :D), ha nem a külföldre vagy az ország másik végére költöztek el, stb.

2016. ápr. 12. 23:14
 8/25 anonim ***** válasza:
92%
Joeg! Merre van ez? Az orszag melyik reszen szokas ez? Mi az, hogy hazajar aludni egy 40 eves no, kotelezo jelleggel? Miert csinalja? Miert nem mond nemet? Ferj, gyerek? Vagy az sincs a szulei miatt?
2016. ápr. 12. 23:20
 9/25 anonim ***** válasza:
95%
Mit tud egy hetvenéves ember csinálni, ha a negyvenéves nem megy haza?
2016. ápr. 12. 23:52
 10/25 A kérdező kommentje:
Ordít,üvölt,őrjöng.
2016. ápr. 12. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!