Ez nagyon nagy hiba/bűn?
" Utolsó válaszoló, azért Budapesten, többszöri átszállással kijön az az összeg."
Egy diákbérlet majdnem olcsóbb lett volna... Diákjeggyel Nagykanizsáról szoktam Budapestre buszozni 220-on valahány km-t 2100 forintért. Hová jársz te akupunktúrára, külföldre?
Tehát akkor tulajdonképp kifizette az akupunktúrdat és a 3000 ft-ot ami maradt, buszra szánta neked.Tehát a 3000 Ft-ot úgyis te költötted volna el, nem igaz? Nos, akkor szerintem apukád szempontjából tökmindegy, az a 3000 buszra megy-e, vagy könyvre, ő azt már úgyis rád szánta.Bizonyára nyilván örülne, ha megspóroltad volna és visszakapná, de ha amúgy sem sokat számít az az összeg neki, akkor gondolom, nem haragudna, ha könyvre költöd.Szerintem vedd meg a könyvet, ha apudnak nem égetően fontos az a pénz és majd akkor mond meg, mit vettél, ha majd kérdezi, addig ne hozd fel a témát, felesleges.
azonban alternatív megoldás lehet, hogy ha apukád is szeret olvasni olyan témájú könyvet, amit venni akarsz, akkor mondd azt, hogy inkább gyalog jöttél, mert meg akartad lepni egy jó könyvvel, amiért olyan szuperapuci! :)
A leírtakból úgy tűnik, apukád nagyvonalú ember. Szerintem mondd meg őszintén, hogy ez a pénz megmaradt, de egy könyvet meg akarsz venni, és ebből kijönne. Biztos vagyok benne, hogy szívesen neked adja a megmaradt pénzt. Te meg jó lelkiismerettel veheted meg a könyvet. :-)
Azért áruld el, hogyan jutottál haza ingyen? Gondolom, nem gyalog, ha ennyit kaptál utazásra. Ismerőssel találkoztál, aki hazahozott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!