Szerintetek ha egy házaspár két gyereket szeretne, de az első gyerekük nem szeretne kistesót, akkor mi a teendő? A gyerek döntsön erről, vagy a szülő?
Nem hiszem, hogy egy 5 éves fiú fel tudná mérni a szülei anyagi helyzetét, és azt javasolná, hogy anyuapu most nincs pénzetek ne gyártsatok nekem tesót. :D De volt pénzük bőven, max azért zavarhatta őt az új baba gondolata, mert akkor vele már nem lesz annyit foglalkozva. Az anyja meg szerelmes volt a fiába, így inkább őt kényeztette el és lemondott a második gyerekről. Durva... :/
Amúgy egy tesó jó dolog, a gyerekek megtanulnak osztozkodni. :)
Természetesen ez a szülők döntése.
Egyébként apukámnál is ugyanez volt a helyzet, mint amit leírtál (a nagyszüleim megkérdezték apukámat, hogy ő szeretne-e testvért, de nemet mondott, és tényleg nem lett) szóval annyira azért nem egyedi dolog. :D
Nem értem miért pontozták le azt aki azt mondta , hogy azért érdemes megbeszélni a gyerekkel , hogy ha nem akarja miért nem....
Na m1
Szerintem is a szülő dönt de a gyereket is bekel avatni és igen ha nagyon ellenkezik akkor elkell vele beszélgetni , hogy miért nem szeretné.
Mi megkérdeztük a fiunkat, 8 éves volt.
Nem lett kistesó, szeretnénk gyereket de egy jó állást, nem lehet emiatt ott hagyni. Ráadásul nagy törés lenne a kicsiben
Ne a gyerek döntsön, a szülő döntsön, viszont szerintem kell beszélgetni a nagytesóval erről, nem beközölni hogy "lesz öcsi, ha tetszik ha nem".. hanem megkérdezni, hogy örülne-e neki, és ha nem, akkor milyen problémái lennének a dologgal, és ezeket a gondokat meg kell oldani, illetve megértetni vele, hogy nem lesz semmi baj.
Persze hogy durcizni fog a nagy, ha se szó, se beszéd hazavisznek egy "trónbitorlót", és nem vonják be a családi életbe, nem tekintik családtagnak akivel megbeszélik a dolgokat.
A korábban belinkelt kérdésnél az volt hogy csorok a szülők és a kamasz nagytol a 200 Ft bufepenzt is megvontak.
És szerintük jól el van látva mert kap enni és a rokonoktol örökölt ruhákat.
Hát bocs de ilyen állapotra nem kellene újabb gyerek.
Normál esetben meg kell kérdezni a meglevő gyereket. Mert ő is teljes értékű családban. Nálunk 7 év van a lányok közt de a nagy amikor ovis volt és látta az aranyos babákat kistesokat a kisbaratainal ő is elkezdte hogy szeretne pedig előtte nem.
Ha a szülő szeretne de a gyerek nem akkor kell kicsit manipulálni a nagyot. Babás ismerősöket meglatogatni hagyni hogy foglalkozzon a babával stb.
Ha látják hogy nem egy szörnyeteg az a baba akkor ők is akarnak majd tesot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!