Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az "apám" alkoholista, tiszta...

Az "apám" alkoholista, tiszta szívemből gyűlölöm, kijönne emiatt a rendőrség?

Figyelt kérdés

Amióta élek ilyen, 20 éves vagyok, az egyetlen oka annak, hogy még mindig egy házban élek vele, az Anyukám. Ő nem akar elmenni innen, nem akarja itt hagyni a nagy házat, amit felépítettek, azt mondja nem azért dolgozott, hogy a gyermekeinek ne maradjon semmi..

De ez nem élet, inkább élnék szegényen, mint így.

Mos is üvölt, olyanokat mond, amit ember még az ellenségeinek sem mond, nem hogy a saját családjának. Próbáltam mindig erős lenni, úgy tenni, mintha nem is érdekelne, de ma elsírtam magam, ő meg rám mosolygott és azt kérdezte, "na mi van, megtörtél?".

Ha kihívnám a rendőrséget, el is vinnék, vagy nem? Mert ha nem, akkor nagyon félnék a következményektől.

2016. ápr. 8. 22:44
1 2
 11/17 Molyember ***** válasza:
49%
Nem szabad az anyagiakon rágódni, mert belehaltok. Le kell lépni a lehető leghamarabb, akár egy koszos albérletbe is, mert ha egyedül lesz faterod, pár év alatt úgyis halálra issza magát, és akkor nyugodtan visszamehettek. Ne felejtsd el, hogy az alkoholistának nagyobb szüksége van a család támogatására, mint a családnak rá. Ne féljetek, menjetek el, ne tudjon az új helyetekről, a telefonszámokat cseréljétek le, pár év múlva úgyis megtalál valami hatóság, hogy az öreg hulláját megtalálták a kádban. Nincs más megoldás, a folyamatos stressztől még ti lesztek betegek, és az nem lesz könnyű egy alkesz mellett. Szóval; pakolás, költözés, felejtés. Ő már úgyis halott.
2016. ápr. 9. 04:57
 12/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Egyébként igen, nő vagyok, és "apukám" nem az a 30 kg-s fajta, hanem az a tipikus 180 cm, 120 kg-s, kopasz, akinek csak azért vannak "barátai", mert félnek a hangjától.

Igazából kicsit meg is értem Anyát, hárman vagyunk testvérek, mindhárman tanulunk még, az öcsém még csak 12, attól is fél, hogy ha főállásban kell dolgoznom, nem fogom tudni befejezni a főiskolát, stb..

De igazatok van, az a lesz a legjobb, ha összepakolunk és költözünk, majd beszélek vele.

2016. ápr. 9. 05:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Az alkoholizmus betegség, amit nem rendőrileg kell kezelni. Léteznek bőr alá beültethető gyógyszerek, amelyek megakadályozzák az alkohol fogyasztást, mert rendkívüli rosszullétet okoznak már kevés alkohol mellett is. Ha józan állapotában meg lehet győzni ennek szükségességéről, akkor talán van remény.
2016. ápr. 9. 06:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanebben a szituban voltunk. Nem viszik el. Kijottek, apam meghuzta magat, en elmeseltem mizu. Mondta hogy jogilag nem lehet mit tenni, elvonora is csak szabad akaratabol mehet. Szerencsere meghalt azota.
2016. ápr. 9. 10:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is ugyanez a helyzet.. anya mindig fenyegetőzik ugyan hogy elválik miután részegen kapott egyet.. de 2 nap múlva már mintha el is felejtené. mikor még kisebb voltam sírva könyörögtem neki hogy menjünk el, erre ő mindig azt mondta hogy szükségünk van egy apára, és hogy ő hova menjen 3 gyerekkel. Nagyon sokszor rajtam kéri számon, hogy miért nem védem meg soha mostanában, régen mindig közbeavatkoztam akkor az volt a baja hogy ez nem rám tartozik ne avatkozzak bele. Mára annyira undorodom ezért mindkét szülőmtől hogy csak akkor szólok hozzájuk ha nagyin muszáj. Alig várom hogy összeszedjek annyi pénzt hogy egy tudjak menni egy albérletbe
2016. ápr. 28. 16:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Nem vinnék el, ez a ti családi ügyötök!! Ebbe a rendőrség nem szólhat!!
2016. máj. 2. 21:04
 17/17 Armstrong01 ***** válasza:
Apám alkoholista 43 éves anno megmondtam hogy 45 éves korára halott lesz ha piál. Egyszer kórházba került(elváltak anyámtól mert új nője van) megmondták neki hogy 2 éve van vissza ha tovább vedel, nem érdekelte. Szóval vagy leáll vagy majd a sorsára jut idővel.
2017. márc. 21. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!