Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mérges lennél ha megtudnád,...

Mérges lennél ha megtudnád, hogy a gyereked havi 15-20ezer forintot költ könyvekre?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy igazság szerint megtehetitek, nem éhezik emiatt a család, nincs miatta gond anyagi szempontból, csak épp nem tudnátok róla... Haragudnál a gyerekre, ha kiderülne?

(nem tankönyvekre gondolok, hanem szórakoztató irodalomra)

2016. ápr. 7. 10:21
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
16%

Nekem csak az számítana, hogy milyen irányba fejlődik tőle a személyisége.

Szórakoztató és szórakoztató irodalom között is van különbség.

Mit olvas, miért?

linkebb lesz tőle, vagy épp írói ambíciói vannak, vagy így akar nyitni a világra, stb?

Nyilván csak az egyik esetben támogatnám, esetenként meg a tényszerű könyvek iránt is terelgetném, mindamellett, amit szeret.

Nálam így történne, hogy mérges lennék-e.

De úgy sejtem igen, hiszen minek titkolta.

2016. ápr. 7. 11:08
 12/31 anonim ***** válasza:
74%

Nem hiszem, hogy ez titok lenne. Szóval a megtudnám nem a megfelelő kifejezés.

Ha még kisebb, akkor nyilván tőlem van a pénze, és azt is tudom, hogy mire költi.

Ha már felnőtt, akkor sem hiszem, hogy ezt titkolni kéne.

Nem drogokra költi vagy piára, hanem könyvekre!!! Az jó!

Örülnék neki, hogy ő is szeret olvasni. Persze van olyan család, akinek 15-20 ezer sok lenne könyvekre, mert nincs annyi bevétel. De te azt írtad, hogy nálatok nincs ilyen gond.

2016. ápr. 7. 11:29
 13/31 anonim ***** válasza:
81%
Miért haragudnek? Jobb mintha cigi, drog alkohol lenne.
2016. ápr. 7. 11:35
 14/31 anonim ***** válasza:
85%
Abszolút nem!!!! Inkább örülnék! Tekintettel arra, hogy a kérdésben ráadásul az szerepel, hogy megengedhetitek magatoknak, így végképp nem haragudnék. Sokkal jobb, mintha drogokra költené...
2016. ápr. 7. 11:43
 15/31 anonim ***** válasza:
85%
Egy hobbira nem is olyan sok ez. Pl. ha eljárna sportolni az is bekerülne 15-be havonta plusz a felszerelés...
2016. ápr. 7. 12:37
 16/31 anonim ***** válasza:
76%
ha saját maga teremti elő a pénzt, vagy a zsebpénzét költi, és ha elfogy nem kér másra, akkor felőlem azt csinál amit szeretne, persze ésszerű határokon belül. Ha könyvekre költi, tegye, de utána ne sírjon hogy nincs pénze pl pizzázni vagy bowlingozni.
2016. ápr. 7. 12:38
 17/31 anonim ***** válasza:
59%

Azért gondolom nem minden hónapban költ el 15-20 ezer forintot rá. Legalábbis idő kell, amíg az ember elolvassa őket.

Nekem olyan fura az egész kérdés, mérges lennék-e, ha megtudnám, a gyerekem mire költi a pénzét? (az mellékes, hogy könyv, ruha, műszaki kütyü, hobby vagy bármi más értelmes dolog).

Ha az ő pénze, megdolgozott érte, és egyébként be tudja osztani, tehát megengedheti magának az ilyen költéseket, akkor miért ne?

Sokan ugyanezt a pénzt dohányra vagy alkoholra költik, vagy hülyeségekre elszórják.

Ha pedig én adtam neki zsebpénzként (költőpénzként), akkor megint nincs jogom számon kérni, hogy elköltötte (hasznosan).

2016. ápr. 7. 13:19
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem tudnak róla?

Kifogásolható a tartalom? Pl.: durván erotikus, szado-mazo, fétis-ponyva a 10 évesnek?

Egyébként nem haragudnék, ha el is olvassa, nem csak gyűjti, mert úgy értelmetlen pénzkidobás akkor is, ha nem vágja földhöz a családot.

Az már megint más, hogy inkább arra próbálnám rávezetni, hogy inkább e-book formájában olvasson, mert nincs az a hely, ami elég lenne ekkora olvasási szenvedély mellett.

Én is falom már gyerekkorom óta a könyveket, szüleim lakásában nem is fértünk már el tőlük, pedig sokat jártam könyvtárba is, és egy idő után már "szabály" volt (általam hozott, saját magam részére), hogy csak azt veszem meg, amit már olvastam és annyira tetszett, hogy akarom még-még, de az utóbbi időben már azt is csak e-book formájában.

2016. ápr. 7. 13:50
 19/31 A kérdező kommentje:

Kapok havi x összeget zsebpénznek, hogy abból vegyek magamnak kaját, bérletet, ha szükséges akkor ruhát, meg abból költsek szórakozásra. Nos, a szórakozás nem nagy kiadás nekem, havi 1-2 alkalommal ülünk össze a barátaimmal és kettesével rendelünk 1 pizzát, szóval bérleten és az "életben maradáshoz szükséges" kaján kívül erre költöm el a pénzt.

ma 13:19

Ez az összeg havi 3-4 könyvet jelent, nekem kevesebb mint 2 hét annyit elfogyasztani, még kevés is lenne, ezen kívül ebookon is olvasok, de a "kedvenceket" nagyon szeretem a polcomon tudni, lapozgatni, szaglászni. (Ezért nem jó a könyvtár, amit az egyik válaszoló kérdezett. Oda maximum tanulni járok, helyben használom a könyveket, a kölcsönözhető művek elég gusztustalan állapotban vannak sokszor.)

Semmi más függőségem nincs, nem gyűjtök semmit, nem költök sokat, könyvekből viszont sose lehet elég.

2016. ápr. 7. 14:34
 20/31 anonim ***** válasza:
56%
Dehogy lennék mérges rá :) Az olvasás jó dolog :)
2016. ápr. 7. 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!