Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves fiú egyik hétről a...

16 éves fiú egyik hétről a másikra lázadni kezdett. Mit tennétek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Lógás az iskolából, éjszaka hazaérés, nem veszi fel a telefont, a barátjánál akar aludni, akit alig egy hónapja ismer

2016. ápr. 6. 21:13
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
Ha nincs apa, akkor nagyapa vagy egyéb férfi nevelje meg. Te nem bírod. Ő meg azt csinál, amit akar. Megteheti. Lesz ez még rosszabb is.
2016. ápr. 7. 16:09
 22/29 anonim ***** válasza:

Nekem van egy kamasz unokatesóm, fiú (fiatalabb pár évvel), őt is egyedül neveli az anyja, az apja érdekes fazon, hogy jöttek össze, mindegy, egy álomvilágban él a pasas. Minden esetre szerencsétlen gyerek előtt már kicsi korban is állandóan rosszat mondtak az apjáról, ő meg egy időben kislány akart lenni, mert a hallottakból azt szűrte le, hogy a fiúk rosszak. Ez az időszak elmúlt, de drága anyuci úgy nevelte a gyerekét (ő azt hiszi, hogy jó anya), hogy a gyerek túlságosan függ az anyjától, és pánikroham tör rá, ha nincs vele az anyja.

Nem tudom, a ti eseteteknél mi és hol csúszott félre, de le merem fogadni, hogy az apával kapcsolatban ment valami rossz irányba. Gondold végig. A túlzott szigor csak még nagyobb ellenállást szül (azt velem is eljátszották a szüleim, pedig semmi ilyen okuk nem volt rá, megbízható kamasz voltam - egyes tanáraim szerint túlságosan is - csak a szüleim hozzáállása miatt elhidegültem tőlük), más lesz a megoldás, de ahhoz ismerni kellene a ti konkrét helyzeteteket, erre meg nem sok lehetőség van így online.

2016. ápr. 7. 16:16
 23/29 anonim ***** válasza:
79%
Mindenkivel megesik néha hogy nem veszi fel a telefont. Miért baj hogy éjszaka ér haza? Tényleg olyan zűrös a barátja hogy nem aludhat nála? Mennyire ismered? Az iskolából való lógást kifejtenéd bővebben?
2016. ápr. 7. 18:00
 24/29 anonim válasza:
77%

1) Szabadsag. En nagyon szigoru csaladban nottem fel -ugy 15 eves voltam amikor en is atmentem mindezen, egeszen 19-20 eves koromig. A szuleim egyre kemenyebbek lettek (buntetesek, szidasok stb) amitol en meg "lazadobb" lettem.

Ha laza maradsz, nem lesz hova lazadoznia, bar teny minimalis mindig lesznek zavargasok. A buntetes felesleges agressziot es ellenallast vallt ki -beszelgetes, kompromisszum es enyhebb kovetkezmenyre van szukseg.

Keves szabalyt erdemes felallitani, azon belul sok terrel, de azokat kovetkezetesen tartasd be. Pld. bulizaskor tudjam, hogy hol es mikor jossz haza, de nem szabom meg az idokorlatot -a vita akkor legyen amikor nem jon haza a megbeszelt idopontban.

2016. ápr. 7. 18:49
 25/29 anonim ***** válasza:
20%

Ennyi alapján nehéz megállapítani, hogy "csak" sima kamaszodásról, vagy nagyobb bajról van szó.

Szerintem:

HOSSZÚ távon mindenképp az a hasznos, ha nem engedsz meg Neki mindent, leszidod amikor helytelenül viselkedik.

Ez akkor is igaz, ha RÖVID távon ez csak még nagyobb lázadást szül.

Két fontos dolog:

1. a fentebbiek mellett a KORÁNAK MEGFELELŐ önállóságot add meg Neki.

2. Ne ellenőrizgesd szélsőségesen. Például: csak akkor hívd telefonon, amikor az alaposan indokolt.

(Persze alapfokon figyelj oda rá. Például a drogozás jeleire, mint valaki írta. Vagy a kimondott bűnbandába való keveredés jelei.)

2016. ápr. 7. 23:36
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
Aki néha jól érzi magát az már bűnbandába keveredett?
2016. ápr. 9. 16:02
 27/29 A kérdező kommentje:
És mit lehet tenni, ha a beszélgetés már nem segít? Ha lehet, hogy drogozik???
2016. ápr. 9. 18:32
 28/29 anonim ***** válasza:

Nem kell rögtön rémeket látni.

De ha tényleg drogozik, annak jelei vannak.

Akkor nincs más megoldás, mint elvonókúra és rehabilitáció. Javaslom egyházi, és nem állami intézményben; mert egyházi intézmények az a drogfüggők 30%-ában, az államiak 2%-ában eredményesek.

De mondom, nem kell rögtön rémeket látni, lehet, hogy tényleg csak kamaszodik.

2016. ápr. 9. 21:19
 29/29 anonim ***** válasza:
Ez lázadás hogy a barátjánál akar aludni? Mikor megkérdezi... Lázadás az volna ha meg se kérdezné, hanem elmenne és kész. Nem veszi fel a telefont... Én sem mindig veszem fel, meg gondolom te sem. Én is kimentem ma ebédelni a munkahelyemről, és többet maradtam ebédszüneten mint amennyit a szabályzatban ír, szóval lógtam. Ez nem lázadás, nem ismered a lázadást... És nem ajánlom hogy büntesd különben valódi lázadás és gyűlölet lesz a válasz!
2016. aug. 19. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!