Szülők! Milyen gyakran jártok mcdonald's-ba a gyerekkel? A gyereked egyedül? Haverokkal?
A nagyfiam, nem szereti (16éves), egy menü majd' 2000ft szerintem egy diáknak drága és egy fejlődő szervezetnek (fiü
Ú, sportol) kevés és nem is egészséges. Szerencsére ő nem szereti!
A kicsi lányomnak próbálom megmagyarázni, hogy miért nem jó ilyen helyeken enni. Volt már McDonald's ban 1-2 alkalommal, de nem ette meg a hamburgert, a sült krumpliból csipegetett, a lényeg az "ajándék" játékon volt amit a menüből adtak.
Mi felnőttek, nem járunk ilyen helyekre, étterembe is ritkán. Szeretnénk jó példát mutatni, és sokat beszélgetünk a helyes táplálkozásról.
Édesanyám dietetikus!
Nincs megtiltva a neki, 5-11 évesek. Nem érdekel, hogy egészségtelen de ha erre éhesek egyek.
Itt mindenki bio, házi stb kajaval eteti a gyereket. Félénk nem divat, dolgozunk, két gyereket nevelünk erre nincs ido kapalgassak stb.. Orulok, hogy vannak otthon ülő háziasszonyok. Semmivel sem egészségtelebb a neki mint más étel.
A kínai miért rossz? Rizstészta hagymás csirkével pl.? Na, mindegy.
Gyerekkoromban két szülinapon voltam Mekiben, tinédzserként kb. 4-szer. Felnőttként... hát, mivel már dolgozom a pénzért, elég csövinek tartom az adagokat, ha már hambi, akkor rendelek olyan helyről, ahol akkora bucit adnak, mint a fejem, akkora szelet hússal, hogy nem bírom egy ültő helyemben megenni.
Nézzetek hülyének, nekem a Meki kicsit cukros. Mármint a zsömlének vagy minek olyan édes íze van, a húson is édeset érzek.
Nekem nem is az a problémám, hogy egészségtelen, mert szerintem az egyoldalú táplálkozás az egészségtelen - mellesleg sokan, akik ilyet mondanak, nem is nagyon tudják, mi egészséges, meg mindig jönnek a "főtt étel" mániával - mindegy.
Inkább az a baj vele, hogy nem normális adag, és elég csórin néz ki. Kézműves hamburgeresnél a husi túllóg a bucin, telepakolják sajttal, paradicsommal, salival, baconnel, ubival, csalamádéval, hmm, de úgy, hogy nem tudsz beleharapni. Ezzel szemben a Mekisnél egy picike husi egy picike zsömin, rajta egy szelet sajt meg valami szósz, azt annyi. Ennél még azokba a benzinkutaknál kapható, előre csomagolt szendvicsekbe is többet tesznek.
"A kínai miért rossz? Rizstészta hagymás csirkével pl.? Na, mindegy. "
10 liter olajban sütve, amit 30 napja nem cseréltek? tök egészséges :)
"A kínai miért rossz? Rizstészta hagymás csirkével pl.? Na, mindegy. "
Ez kb olyan kérdés, mint a mi a baj a mogyoróvajjal. Azzal semmi, csak a benne lévő cukor, hidrogénezett zsírok, hatalmas mennyiségű só stb a gáz.
???
Minden főzés után kiöntöm az olajat.
Áhá, közben leesett, hogy milyen kínaira gondoltok.
Ebből is van jó meg rossz, mint a burgerből. Van, ahol telenyomnak mindent zsírral, csillog tőle, de van olyan, ahol nagyon finom, "száraz" - mármint a többihez viszonyítva.
De tetszik, hogy a lényeget elkapta mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!