Apa-lánya kapcsolat 13 éves korban. Meddig es hogyan normális?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Véleményekre lenne szükségem. Röviden, egy elvált apukának vagyok a felesége, a lány 13 éves, mi 5 eve vagyunk egyutt. (Megjegyeznem, hogy mar 10 eve elváltak, szóval nem szakítottam szét a családot). Par hónapja kezdődött, hogy a kislány egyik pillanatról a másikra nagyon apas lett. Amikor nalunk van akkor megállás nélkül az apján lóg, ölelgeti, puszilgatja, simogatja. Odabujik melle ha kell, ha nem. Őszinte vagyok mint ahogy a férjemmel is voltam, hogy meglehetősen zavar ez a túlzott, hirtelen apai szeretete. Miert? Mert 5 eve vagyunk egyutt es ugy erzem mindent megtettem azert, hogy jo kapcsolatom legyen a lánnyal, de valahogy sosem alakult ki olyan kapcsolat köztünk, hogy o magátol atolelne vagy csak odabujna hozzam. Szeretem ot, de neha olyan érzésem van mintha direkt csinalna ezt. Mintha a helyemet at akarna venni. Furcsa igy leírva, de ha valaki volt mar hasonló helyzetben akkor értheti mire gondolok. A férjemnek hiába mondom, mert azt hiszi éket akarok verni közéjük. Szó nincs erről, hogy ilyen a fejemben valaha megfordult volna, de bánt. Ugy kell elkepzelnetek, hogy ha autóban ülünk akkor hátulról ölelgeti a volánnál, ha megyünk valahova akkor is, ha otthon vagyunk akkor a kanapén, ha apa feláll es kimegy a nappalibol akkor o is megy utana. Amikor a férjemmel komolyabb témákról beszélgetünk, akkor közbeszól es van olyan, hogy helyettem válaszol a felém feltett kérdésre.Mostanaban mar van olyan, hogy amikor este végzem a munkámmal es odabujnek a ferjemhez a kanapéra akkor nem tudok mert rajta csung es inkább a fotelbe ülök. Szóval nagyon látványos es mar számomra lassan kiakaszto. Nem tudom, hogy meddig számít ez az apan csunges normalisnak. Mit lehet tenni? A lánnyal nem tudnék erről beszélni, mert mint feljebb irtam valahogy nem alakult ki olyan jo viszony. A férjem meg a rosszat feltételezi rolam ebben vagy legalábbis nem veszi észre, hogy mi folyik. Ha van valamilyen tapasztalatotok ezzel kapcsolatban, akkor örülnek ha megosztanátok velem.2016. ápr. 5. 15:21
11/15 A kérdező kommentje:
Legalább kiáll a lánya mellett? Pszichológus? Latom, akik ezeket írtak nem voltak ilyen helyzetben, de meg hasonlóban sem. Nem beszéltem hasonlitgatasrol. Nem gondolom, hogy egy gyerek iránt érzett szeretet es a párod iránt érzett szeretetet össze lehet bármilyen szempontból hasonlítani.
2016. ápr. 5. 19:05
12/15 anonim válasza:
Nem voltam ilyen helyzetben, de nem irigykednék, a párod vasárnapi apuka, gondolom ott van a gyerek heti 3 órát, kit érdekel ha ilyen kevés időt csüngenek egymáson.
13/15 anonim válasza:
Heti 3 napot irt a kerdezo nem pedig 3 orat.
Szerintem is beszelned kellene a kislannyal valoszinuleg ha ilyen hirtelen jott es ennyire nem engedi, hogy a ferjed kozeleben legyel akkor valoszinu, hogy azt akarja hogy anyu meg apu egyutt.
Probalj meg nyitottabb lenni vele, szokjatok ossze, beszelgess vele, kerdezgesd egy ido utan biztos engedni fog.
A ferjednek meg szerintem nem tudsz mit mondani, o szereti a lanyat, termeszetes ha neki jo ami most van, viszont ettol fuggetlenul teged sem szabadna elhanyagolnia.
14/15 anonim válasza:
Szerintem teljesen nevetséges ha egy felnőtt nő egy kislányra féltékeny. Beszéld meg a pároddal, kultúráltan, abból biztosan nem lesz veszekedés. Ha megérti, akkor pl. szervezhettek programokat az otthonülés helyett és akkor majd nem tud apa és lánya egymásra mászni. A párod húzza meg a határokat, a gyerek észre sem fogja venni, ha ügyesen csinálja.
15/15 anonim válasza:
Nyilvàn nem egy kiskamaszra féltékeny!! A gyerek aggódik, hogy már anyu apu sosrm lesz együtt többet. (Ezt tapasztalatból irom kérdező, nekem ilyen jellegű házasság nem menne).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!