Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözni, végleg?

Külföldre költözni, végleg?

Figyelt kérdés

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Ő kettős állampolgár a szülei után, ide Budapestre csak az egyetemi tanulmányai miatt jött, és ugy tervezte, hogy diploma után haza megy.

Megismerkedtünk és a várost is megszerette, nagyon jó munkahelyet talált magának jó a társaság és a fizetés majdnem olyan mint a hazájában.

Történt, hogy egy jó barátja édesapja egyik napról a másikra meghalt. Azon a héten kétszer is volt a háziorvosnál (párom vitte autóval) de a doktornő megsem vizsgálta csak gyógyszert irt fel, második alkalommal ugye még azt sem és hévtégén az otthonában meghalt.

Régebben is volt, hogy morgott valamiért, de most talán komolyan gondolja, hogy elakar menni innen.

Augusztusra vettünk két repülőjegyet, melyek nyitottak, hogy át tudjam gondolni.

Félek, nem akarok elmenni, de őt sem akarom elveszíteni.

3 nyelvvizsgám van, de az adott ország nyelvét nem beszélem.

Nekem itt van a családom, mamám, a szüleim, testvéreim.

A munkám a lakásom az autóm és a kutyám. 33 évesen kezdjem elölről az életem??

A szüleimnek azt mondtam, hogy 3 hétre megyünk, a munkahelyemen 6 hó fizetés nélküli szabadságot kaptam, ők tudnak róla hogy talán nem jövök vissza, de ennyi időt adtak hogy átgondoljam.

Mindenhol vannak rossz dolgok, sehol nem élhetsz tökéletes életet.

Én ugy érzem el menekülünk a problémák elöl.

Mit gondoltok lehet, hogy majd kint megnyugszik és majd vissza vágyik?

Vagy ez nem akkora tragédia csak én túl aggódom ?

Abba bele sem gondolok, hogy a szüleim miként fognak reagálni, ha megtudják valójában nem is pihenni megyünk.

2016. ápr. 2. 08:43
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
87%

USAban sincsa kólbászbol a kerités (tapasztalat)

Ennyi, mindehol lehet jól ÉS rosszúl élnni.

2016. ápr. 2. 13:31
 22/36 anonim ***** válasza:
48%

Már vártam a kolbászt meg a kerítést, hisz ez a szöveg sosem maradhat el egy külfölddel kapcsolatos kérdésnél. Nyílván nem kolbászból van (nem értem egyébként miért pont kolbászt használnak az emberek, mintha a kolbász valami királyi elit kaja lenne) de tény, hogy ott sokkal több a lehetőséged. Van ott annyi nemzet mint a franc, ha tudsz angolul és magabiztos vagy akkor nem fognak elnyomni. Aztán persze ez csak magán az emberen múlik, hogy mennyire képes élni a lehetőségekkel.

20-as, hozzád pedig csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha tudtad, hogy a nyelvekkel komolyan nehézségeid vannak akkor miért mentél egy országba ahol szinte csak angolul és spanyolul beszélnek? Mert mint tudjuk a magyar nyelvvel ott (meg máshol is) kitörölheted a s*gged.

2016. ápr. 2. 13:47
 23/36 anonim ***** válasza:

20!

Miután eleve a kérdésben leirta, hogy 3 nyelvvizsgaja van, kizárólag, hogy nehézséget okozna neki egy negyedik.

Amúgy turistaként ugye csak 6 hónapot maradhatsz - utána mi a terv?

2016. ápr. 2. 14:06
 24/36 A kérdező kommentje:

Rövid időn belül (ha kint leszünk) meg kell hozni a döntést.

A hazaság már régebben is szoba került, de sok szervezéssel járés ez miatt hallgattuk. Így hát hazaság és gondolom család egyesítés címen könyebb lesz zöldkártyához jutni, de mindenképpen javasolt lesz ügyvéd tanácsát kikérni.

Páromnak számtalan munkalehetősége lenne kint, az ő biztosítása a feleségére is kiterjedne.

2016. ápr. 2. 14:12
 25/36 anonim ***** válasza:
100%

szerintem tul aggodod. olyan nincs, hogy végleg. szakaszok vannak.

én 19 évesen hagytam el az országot, eszemben sincs visszamenni Magyarországra. a család...tudod..az én családom a férjem és a gyerekeim. édesanyám, bátyám, jonnek, amikor tudnak. sose volt honvágyam, biztos nekem ezért is konnyebb volt meglépnem az elszakadást.

neked kell érezned, hogy hol a jovod,- Magyarországon vagy máshol.

egy biztos, tokeletesen sehol nem élhetsz, de nyugodtabban, kényelmesebben igen..

2016. ápr. 2. 14:54
 26/36 anonim ***** válasza:
34%

ha van lakásod, jó a munkahely, itt a család, barátok stb akkor érthető,hogy nem vágysz ki.

a párod szerintem is csak ürügyként hozta fel ,hogy meghalt a barátja apukája.

te tudod.végülis a 6 hónapot megpróbálhatod. augusztusig 2x megtanulsz még angolul.. ha 3 nyelven beszélsz, nem lesz nehéz.

aztán 6 hónap után hogyha nem vagy elégedett,hazajössz. akkor valószínűleg szakítás is lesz belőle.. de ha megszereted akkor meg kintmaradtok ketten.. te döntésed. annyi,hogy kényszerből ne dönts. csakis azt válaszd,amit te szeretnél.

2016. ápr. 2. 15:29
 27/36 anonim ***** válasza:
60%
Na mert az amerikai egészségügy olyan híresen jó.
2016. ápr. 2. 16:15
 28/36 anonim ***** válasza:
Talan eloszor en a helyedben megprobalnam az ottani eletet, ugy hogy a szuleiddel tudatod hogy elmessz par honapra es ha ugy alakul akkor kesobb ott fogtok elni. De a lakasodat, kocsidat stb . ne add fel amig nem vagy biztos a dolgodban. A kutyadat ha a szuleid magukhoz veszik vagy valaki aki szereti ot akkor ez ideiglenesen megoldott de ha vegleg koltozol en vinnem ot magammal. Ne felejtsd el a parodnak nem Mo a hazaja es ot ugyanugy szalak kotik USA hoz mint teged Mo hoz. gondolj vegig mindent de talan jo lenne ha a szuleidet nem hagynad abban a tudatban hogy par hetre mentek, nagyon rossz lesz ha megtudjak az igazat utolag.
2016. ápr. 3. 11:37
 29/36 anonim ***** válasza:
27 es, az amerikai egeszsegugyet nem lehet a magyar szemetdombbal egy napon se emliteni.En 30 eve jottem el igaz nem USA ban elek hanem Ausztraliaban a mi eu rendszerunk a vilagon a legjobbak kozott van, de ha annak aki USA ban el (California gyonyoru egyebkent) vannak ott barataink van rendes eu. biztositasa nagyon jo az ellatas.
2016. ápr. 3. 11:42
 30/36 anonim ***** válasza:

Annak, akinek van. Hallottál olyanról, hogy pre-existing condition?

Elég egy akármilyen egészségügyi fórumra felmenni, az amerikaiak olyan rémsztorikat írnak, hogy az nem igaz.

Belinkelek egyet majd ha gép elé kerülök, most telcsiről vagyok.

2016. ápr. 3. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!