Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Külföldre költözni, végleg?

Külföldre költözni, végleg?

Figyelt kérdés

A párommal 6 éve vagyunk együtt. Ő kettős állampolgár a szülei után, ide Budapestre csak az egyetemi tanulmányai miatt jött, és ugy tervezte, hogy diploma után haza megy.

Megismerkedtünk és a várost is megszerette, nagyon jó munkahelyet talált magának jó a társaság és a fizetés majdnem olyan mint a hazájában.

Történt, hogy egy jó barátja édesapja egyik napról a másikra meghalt. Azon a héten kétszer is volt a háziorvosnál (párom vitte autóval) de a doktornő megsem vizsgálta csak gyógyszert irt fel, második alkalommal ugye még azt sem és hévtégén az otthonában meghalt.

Régebben is volt, hogy morgott valamiért, de most talán komolyan gondolja, hogy elakar menni innen.

Augusztusra vettünk két repülőjegyet, melyek nyitottak, hogy át tudjam gondolni.

Félek, nem akarok elmenni, de őt sem akarom elveszíteni.

3 nyelvvizsgám van, de az adott ország nyelvét nem beszélem.

Nekem itt van a családom, mamám, a szüleim, testvéreim.

A munkám a lakásom az autóm és a kutyám. 33 évesen kezdjem elölről az életem??

A szüleimnek azt mondtam, hogy 3 hétre megyünk, a munkahelyemen 6 hó fizetés nélküli szabadságot kaptam, ők tudnak róla hogy talán nem jövök vissza, de ennyi időt adtak hogy átgondoljam.

Mindenhol vannak rossz dolgok, sehol nem élhetsz tökéletes életet.

Én ugy érzem el menekülünk a problémák elöl.

Mit gondoltok lehet, hogy majd kint megnyugszik és majd vissza vágyik?

Vagy ez nem akkora tragédia csak én túl aggódom ?

Abba bele sem gondolok, hogy a szüleim miként fognak reagálni, ha megtudják valójában nem is pihenni megyünk.

2016. ápr. 2. 08:43
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Anyukám biztos kiborulna, ha külföldre utazunk akkor is aggódik, hívjam ha a megérkeztünk. Facebook oldala is lett, hogy könyebb legyen a kommunikáció, tudjunk fotot küldeni, nem tolakodó még ha a leírás alapján most úgyis tűnhet. Aggódik értünk mert nagyon szeretnek minket (gyerekeit) mamával utazás előtt megnézik az adott helyett ahová utazunk :)
2016. ápr. 2. 10:14
 12/36 anonim ***** válasza:
90%
Le leszek hurrogva, de ne azt tedd, amit a barátod mond, hanem azt, amit te szeretnél.
2016. ápr. 2. 10:28
 13/36 anonim ***** válasza:
50%
Juhu, vissza se neznek mar a repterrol sem. En a ti helyzetetekben es korotokban mar inkabb arra gondolnek hogy mi lesz jobb a gyermekeimnek. Es arra pedig egyertelmu a valasz, hogy nem ez a tarsadalom.
2016. ápr. 2. 10:45
 14/36 anonim ***** válasza:
96%

Ebben az esetben mindeképpen mennék,az angolt német után könnyen meg lehet tanulni alapszinten, a többi meg jön magától.

Anyukád meg egyszerüen megszokja a helyzetet és nincs több gond.

2016. ápr. 2. 10:49
 15/36 anonim ***** válasza:
39%
Én azt mondom jól szàmold ki a költségeket. Lenne munkád ott? Miből fizetnéd az egészségbiztositásod? Ha gyereked lesz sulit,biztosítását fizetni kell ami nem olcsó. California az ország egyik legdrágàbb állama. Ez a legfontosabb, nehogy kiszúrj magaddal itt hagyd a munkád,és ott rosszabbul élj.
2016. ápr. 2. 11:20
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

33 évesen azon aggódsz, hogy a szüleid mit szólnak? Felnőtt nő vagy. Persze ha Te nem akarsz menni, akkor ne menj. De a szüleidtől ezt nem teheted függővé.

Egyébként meg onnan is haza lehet jönni látogatóba.

Nekünk is él kint rokonunk, minden nyáron hazajön 2 hétre.

Nekem úgy tűnik, hogy a szüleid csak kifogás.

Ennyire félned sem kéne felnőttként.

Nem Afganisztánba mentek. Hanem egy normális, élhető helyre.

2016. ápr. 2. 12:03
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

Persze, Kalifornia innen a távolból nagyon jól hangzik.

De azt is vedd számításba, ha a kapcsolat nem jól sülne el, nagyon nehéz lenne egy gyereket onnan hazahozni. Vagy kinn maradnál elszakítva a családodtól egyedül vagy otthagynád a gyereked (ilyet én nem tudok elképzelni) vagy a gyerek visszamenne, amint betöltötte a 18-at, mert hát a legtöbbeknek Amerika igen vonzó tud lenni (bár ez utóbbi sokakkal megesik amerikai apa nélkül is).

Így az ember, csak papíron, "ésszel" nyilván hajlik afelé, hogy legalább próbáld ki, de én mégis azt mondom, szívvel, az ösztöneidre hallgatva dönts!

Az mondjuk jó megoldás lehet, hogy kimész 6 hónapra, felméred a helyzetet, és ha nem is érzed jól magad, legalább elmondhatod, hogy megpróbáltad - ennek a veszélye az, hogy nagy eséllyel a párod már sose fogod tudni "visszarángatni" Magyarországra, ha egyszer hazament és bármibe is belekezdett. Szóval felajánlhatod neki a fél év "próbaidőt", de az nagy eséllyel kinn maradást jelent, legfeljebb szakítasz és hazajössz:S

Nekem a nyitott repülőjegy a leginkább visszás ebben az egész történetben. Mert hát meg lehetett volna ezt az egészet úgy is szervezni, hogy kimentek, aztán fél év múlva leültök és végiggondoljátok és együtt döntötök. Vagy eldöntitek itthon, hogy legyen, és vesztek két jegyet csak oda, és belevágtok. De így meglehetősen ultimátum-szagú nekem ez az egész. Elképzelhetetlen számomra, hogy felnőtt emberként csak úgy elindulok, aztán lesz, ami lesz.

2016. ápr. 2. 12:19
 18/36 anonim ***** válasza:
86%

Én 36 évesen követtem a férjemet külföldre (New Orleans) angolul egy szót sem tudtam. De hittem abban, hogy szeretjük egymást, és minden gond megoldódik. 4 éve vagyok kint, de még mindig nem érzem jól magam. Egyre erősebben vágyom haza, egyre nehezebben találom a helyem itt kint. Nem is olyan régen döbbentem rá, hogy egyre magányosabb vagyok.

Persze sok embernek akik nincsenek külföldön jól hangzik egy külföldi ország mint lehetőség. De sokan képtelenek újra beilleszkedni, változni. Én annyira nem szeretek itt lenni, hogy még a nyelvet sem tudom rendesen megtanulni ami egy újabb kudarc nekem.

Most tartunk ott, hogy többször felhozom a témát, hogy menjünk haza, de a férjem nem akar.. Ez meg állandó vitát generál köztünk..Nagyon rossz egy így..a tehetetlenség..

2016. ápr. 2. 12:24
 19/36 anonim ***** válasza:
33%

Én úgy húznék ki mint a vadliba. Ha ilyen lehetőségem lenne, hogy kint élhetek Amerikában akkor egy percig nem gondolkodnék. A családomon kívül semmi nincs ami ehhez az országhoz vonzana. Végre megnyílnának előttem új lehetőségek. Az angol pedig egy borzasztóan primitív egyszerű nyelv. Ne haragudj utolsó, nem leszólásból írom de aki 4 év alatt nem képes egy országban megtanulni angolul ahol mindenki anglul beszél akkor annak tényleg nem való külföld.

Mi értelme lenne itt maradni? Hogy állambácsi zsebébe tömjük a fizetésünket és utána kézhez kapjunk nettó 100 ezer forintot? Kérdező, én azt javaslom, hogy élj a lehetőséggel mert nem valószínű, hogy lesz még egyszer ilyen lehetőséged az életben.

2016. ápr. 2. 13:09
 20/36 anonim ***** válasza:
27%

Időpont ma 13:09

Ne veszem sértésnek, de mondjuk nem árt tudni valamit. Nem vagyunk egyformák. Van akinek nagyon könnyen megy a nyelvtanulás, van aki képtelen megtanulni nyelveket.

Ismerek olyan embereket akik 15-20 éve élnek külföldön , de nem beszélik a nyelvet. SŐT! Ahol én élek is nagyon sokan spanyolul beszélnek, nem tudnak angolul.

Én soha nem voltam képes nyelveket tanulni. Annak idején az orosz nyelvvel is gondjaim voltak. Hiába voltam mindenből kitűnő, orosz nyelv csak azért lett kettes, hogy ne buktassanak meg egy kitűnő tanuló diákot.

Jöhetnék a diszlexiával, diszgráfiával de felesleges.

Mellesleg olyan helyen dolgozom ahol bár dolgoznak emberek, de nincs lehetőség kommunikálni (legfeljebb szünetekben, ebédidőben) Szabadidőmben meg magyarul beszélgetünk, magyar társasággal..

A mindennapi életben nincs gondom, mert eltudok menni a boltba vásárolni, eltudok menni a bankba..Csak kiver a víz ha beszélnem kell angolul. Mint írtam nem vagyunk egyformák. Van akinek megy van akinek nem.. ez van.

2016. ápr. 2. 13:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!