Mit szólnátok, ha a fiatok ilyen lányt hozna haza?
A fiam 23 éves, nem szólhatok bele a kapcsolatába, csak véleményekre vagyok kiváncsi.
Eddig sosem volt problémám a barátnőivel.Az első komoly kapcsolata 18 évesen volt, majdnem 4 évig tartott. Rendes lány volt, ma már harmadéves egyetemista,igazán kedveltem őt. A következő barátnője kb egy évig volt mellette, ő is rendben volt, jó szakmája volt ráadásul gazdag csaladból származott mindkét lány
A mostani lány viszont úgy érzem nem a fiamhoz való. A legnagyobb gondom, hogy se szakmája, se érettségije. Hogy képzeli így el az életét? Jelenleg egy ételbárban pultos, de ilyen helyeken max. 1-2 êvig dolgoznak az emberek, utána mondjuk 30 évesen mit csinál majd? A szülei sem túl megnyerőek. Az apja alkoholista, az anyja gyógyszerfüggő, így valamennnyire megértem, hogy ahogy lehetősége volt dolgozni ment, de így a mai világban nem lehet megélni. Egyébként nagyon aranyos, közvetlen és mosolygós lány, de mégis zavarnak ezek a dolgok. A fiam bejelentette itthon, hogy összeköltöznek.Milyen lány az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátjával? Attól tartok kihasználja a fiamat, csak nehogy teherbe is essen.
Más támogatná a gyereket, ha butaságra készül, vagy jobb ha a saját kárán tanul?
"esélye sincs érettségi nélkül normális életre"
Miért, van munkája jelenleg is, dolgozik, pénzt keres...ez nem normális élet?
"Ez a lány visszahúzza"
Már nem azért mondom, de te Qvának neveled a fiad, hogy pénzes csajokra hajtson?
"lehetetlen, hogy egészséges mentalitással rendelkező felnőtt ember vált belőle"
Ugyan már...ki számít ma "egészséges" mentalitásúnak? Az egészségesebb lesz ha a pénzes lányok majd elvárják hogy a fiad pénzelje őket?
"De a fiam nagyon jószívű, ha úgy érzi ezzel segít a lánynak akkor gondolkozás nélkül belemegy."
Na...itt is vagyunk, a tipikus "az én fiam szent" hozzáállás. Felnőtt ember, maga dönt.
"Mi sem úszkálunk a pénzben, a fiam sem járt egyetemre, de jól keres, mert van egy jó szakma a kezében. Ez a lány visszahúzza, ilyen szülők mellett lehetetlen, hogy egészséges mentalitással rendelkező felnőtt ember vált belőle. "
Végülis egy normális ember lett belőle,de mivel a szülei olyanok amilyenek ezért végülis nem normális?!Vagy azért mert valaki ilyen körülmények között nőtt fel,akkor emiatt már esélye sincs egy jobb életre?
Rengeteg ember diplomázik család mellett,nem sz@ros érettségizik..Miért ne csinálhatná meg?
Illetve azt,hogy a fiadnak meddig van jól kereső állása senki nem tudhatja,mert lehet holnap p;csázzák ki,és mehet a közmunkára... Akkor persze tetszene hogy van egy barátnője aki 2x annyit keres mint ő nem?
Vagy te hogyan képzeled a dolgokat?Hogy egy jól kereső ember,csak jól keresővel van együtt? A szegény meg csak szegénnyel lehet? Hol élsz te,1800-ban?
Hála istennek, egyik alma sem esett közel a fájához. A lány nem lett drogos-alkesz, hanem anyóst idézve "nagyon aranyos, közvetlen és mosolygós", ráadásul dolgozik is.
A fiú meg jószívű, nem olyan számító, mint az anyja. Remélem, ha összeköltöztek, messzire elkerülik majd az anyukát/anyóst :D
"Mi sem úszkálunk a pénzben, a fiam sem járt egyetemre, de jól keres, mert van egy jó szakma a kezében."
Én azt hittem, a fiad kétdiplomás köztársasági ösztöndíjas diákolimpikon aki doktori képzésre jár most, azért nem illik hozzá egy kb. 20 évesen még érettségi nélküli lány...
De ha a fiadnak sincs érettségije, csak egy szakmája, akkor pont összeillenek ezen a téren. Akkor nem értem, mi a baj pontosan.
(Ui.: többdiplomás, tartósan munkanélküli nő vagyok, a kínálatban nettó 70 EFt-os állások és a közmunka van előttem lehetőségekként.)
jogos, hiszen diplomás, sőt többdiplomás emberek vannak kint az utcán a közmunka-program keretében...
tanár rokonunk kevesebbet keres, mint én az érettségimmel.
ma már egy diploma nem garancia semmire.
főleg nem a megfelelő bérre.
a nettóm csak 1-essel kezdődik, de még így is többet keresek, mint egy kezdő orvos, vagy egy átlag tanár.
akkor meg minek + 5 évig tanulni?
én az alatt az 5 év alatt már akkor is 5 milliót megkerestem. fel is éltem persze, de ha egyszer a lánynak is ez volt az egyetlen lehetősége, hogy keres, vagy éhenhal, akkor mi a kérdés?
egy szakmunkást ma sok esetben jobban megfizetnek, mint egy diplomást.
(mielőtt bárki reklamálna, nyilván vannak kivételek, pl. mérnökök. de akkor is tény, hogy egy diplomának közel sincs már akkora presztízse, mint régen.)
Jaj, értem!:)
Annyit lehet is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!