Mit szólnátok, ha a fiatok ilyen lányt hozna haza?
A fiam 23 éves, nem szólhatok bele a kapcsolatába, csak véleményekre vagyok kiváncsi.
Eddig sosem volt problémám a barátnőivel.Az első komoly kapcsolata 18 évesen volt, majdnem 4 évig tartott. Rendes lány volt, ma már harmadéves egyetemista,igazán kedveltem őt. A következő barátnője kb egy évig volt mellette, ő is rendben volt, jó szakmája volt ráadásul gazdag csaladból származott mindkét lány
A mostani lány viszont úgy érzem nem a fiamhoz való. A legnagyobb gondom, hogy se szakmája, se érettségije. Hogy képzeli így el az életét? Jelenleg egy ételbárban pultos, de ilyen helyeken max. 1-2 êvig dolgoznak az emberek, utána mondjuk 30 évesen mit csinál majd? A szülei sem túl megnyerőek. Az apja alkoholista, az anyja gyógyszerfüggő, így valamennnyire megértem, hogy ahogy lehetősége volt dolgozni ment, de így a mai világban nem lehet megélni. Egyébként nagyon aranyos, közvetlen és mosolygós lány, de mégis zavarnak ezek a dolgok. A fiam bejelentette itthon, hogy összeköltöznek.Milyen lány az olyan, aki 5 hónapos kapcsolat után összebútorozik a barátjával? Attól tartok kihasználja a fiamat, csak nehogy teherbe is essen.
Más támogatná a gyereket, ha butaságra készül, vagy jobb ha a saját kárán tanul?
Ha a fiad helyében lennék, szégyelném, hogy így gondolkodsz. Ezzel remélem mindent elmondtam
25/f
1. Teljesen normális dolog, ha 5 hónap után össze akarnak költözni, mások már 2 hónap után összeköltöznek.
2. Ha a lány aranyos, közvetlen, mosolygós és dologzik is, akkor mi bajod? A családja miért zavar? Hogy ne elég gazdagok? Minek nevelted a fiad? Valami kitartott himk...nak?
3. Mit fog csinálni 30 évesen? Kérdezd meg tőle! De gondolom, dologzni fog, ha 20 évesen is szorgalmasan dolgozik. Inkább el tudom képzelni egy 20 éves dologzó lányról, hogy dolgozni fog 30 évesen, mint egy gazdag családból származó, elkényeztetett harmadéves egyetemistáról, aki aranybilibe kakilt egész életében.
4. Szerintem a fiad jobban ismeri a lányt, mint te, ha volna egy kis eszed, akkor támogatnád. Sőt, ha már ilyen rémes szülei vannak, lehetnél az anyja helyett az anyja, segíthetnél neki az életben dolgokban, rábeszélhetnéd továbbtanulásra és hasonlókra. Én ezt tenném.
"Attól tartok kihasználja a fiamat, csak nehogy teherbe is essen. "
Ebben szerencsére Te kulcsszerepet tudsz játszani, ha még a fiadnak van mit tanítanod a helyes óvszerhasználatról, akkor most pótold be!
Feri, te mégis mit csinálsz ezen az oldalon? MInden egyes kérdésnél a más dolgába szólsz bele! Ezt azért gondold át...
Sajnos nekem is az jött le, hogy ez a kislány hátrányban van, mert nem gazdag. Mert milyen jó volt, hogy az előző kettő gazdag családból származott... elég gáz ezt így leírni egy szülőnek.
Arról főleg nem tehet a lány, hogy milyenek a szülei. Képzeld magad az ő helyébe. Azzal, hogy elment dolgozni, épp ebből a családból akar kitörni, mert önállósodni akart, függetlenedni az alkoholista szülőktől, a saját lábára állni. És lám sikerült, van munkája, van párkapcsolata, tervezi a jövőt. Álmai vannak, mint minden fiatalnak. Próbál egyről a kettőre jutni, és MEGDOLGOZIK ezért. Te pedig lenézed, mert nem gazdag. Én valahogy többre tartom, még akkor is, ha pultos, mint ha apuci tolt volna a segge alá egy BMW-t.
Miért nem az számít, hogy aranyos, kedves, mosolygós?
Mióta divat valakit a pénze meg a szülei alapján megítélni?
Ez nagyon-nagyon gonosz dolog, elhiszem, hogy a fiadat véded, de ezt te is gondold át.
Ha aranyos és kedves, akkor a gyerekei, a te unokáid is jó kezekben lesznek, jobb lenne egy gazdag hárpia, aki a pelenkát se cseréli ki, mert nem ér hozzá a műkörmös kacsójával?
Van egy testvérpár ismerősöm, egyikük 30 körül, másik 40hez közelít, most érettségiztek le együtt. Mindkettő dolgozik mellette. Igen, 30 és 40 évesen is lehet tanulás mellett dolgozni. Pultos miért ne lehetne valaki érettségi nélkül 30 évesen? Én nem egyet láttam már, 50 évesen is állnak asszonyok a pult mögött.
De igaza volt az egyik hozzászólónak, ha most rendbe jön az élete, stabil háttere lesz, és lesz egy szerelme, aki támogatja, akkor neki is lesz arra igénye, hogy estin megszerezze az érettségit.
Ja, és a végére: milyen lány az, aki 5 hónap után összebútorozik a barátjával???????????????????????????
Ezt komoly kérdésnek szántad?
POntosan, egy az egyben olyan, mint az a fiú, aki 5 hónap után összebútorozik egy lánnyal!
Miért használsz kettős mércét? A fiad mivel különb ennél a lánynál?
Ja, hogy neked volt pénzed, és tudtad taníttatni.
Látod, nem véletlenül van általában rossz kapcsolat anyós és meny között. Olyanért ítéled el a lányt, amit a fiadnak nem rósz fel, pedig ketten együtt viszik véghez ugyanazt a dolgot. Nem szeretnék a menyed lenni.
Attól függ, mik a lány tervei.
Mert eddig nem nagyon volt lehetősége a jövőjét építeni, dolgoznia kellett és kész, ezt te magad írod. Ha le akar érettségizni, van ambíciója, szeretne egyről a kettőre jutni, akkor nem aggódnék.
5 hónap után összeköltözni a mai világban egyáltalán nem számít elhamarkodottnak.
Ha megelégedne a jelenlegi helyzetével, és egyáltalán nem lennének tervei vagy nem tenne semmit azért, hogy elérje őket, annak persze nem örülnék, de ebben az esetben is hagynám a fiam, hogy menjen a saját feje után, és igyekezném nem éreztetni a kételyeimet. Az idő úgyis eldönti. Ha hosszabb távon kitartanak egymás mellett, akkor teljesen lényegtelen, még ha igaz lenne is, hogy alapvetően nem illik a fiadhoz. Ha meg nem illenek össze, akkor úgysem kell aggódnod:)
Viszont a gyerekvállalással kapcsolatban végképp ne tegyél megjegyzéseket! És ha lesz gyerek, támogasd őket (félreértés elkerülése végett nem anyagi, lelki támaszra gondolok!)
A családi háttere nem releváns, senki nem választhatja meg a szüleit. A lány személyisége a döntő.
Igaz nekem lányom van és még messze attól, hogy párt válasszon, de talán nem írok hiába.
Amiket felsoroltál az előző kapcsolatáról én is kicsit úgy érzem, szerepet játszik a sznobizmus, gondolom ti jó anyagi körülmények között vagytok, rendezett háttérrel. Lássuk be, mindannyia hasonló helyzetben lévő társat szeretnénk a gyerekeinknek, legalább az alapvető dolgokban ne szenvedjenek hiányt, ne 30 évesen kelljen érettségizni és szakmát tanulni, oké, valóban akkor sokkal nehezebb, mindenkinek, pláne ha már gyerek is van. De azért arra is gondolj, hogy ennek a lánynak talán nem volt meg a lehetősége, hogy tanuljon,elsősorban a szülő szokott szakmát és tanittatást adni a gyerekeküknek, ha tanulhatott is akkor is érthető hogy lelépett korán hiszen ki érezné jól magát ilyen légkörben ahol apuka fetreng az alkoholtól kábultan, anyuka meg depis a gyógyszerektől.
Adj esélyt nekik. Ha később sem törekszik a lány semmire, az elgondolkodtató.
Elég gonosz dolog a szülei miatt elítélni, arról ő nem tehet. Ha jól látom, pont hogy tanult a dologból és igyekszik előrejutni az életben. Aki már dolgozott, arról tudod, hogy szorgalmas és igyekszik, de ha egy szülők által pénzelt egyetemistával járna a fiad, teljesen lutri lenne, milyen lesz a csaj, amikor kikerül a nagybetűs életbe. Ha meg 30 évesen nem akar már ott dolgozni, akkor továbblép, egyetemre se csak 18 évesen lehet menni a közhiedelemmel ellentétben.
A pár hónapos kapcsolatba összeköltözés szerintem is gyors ugyan, de most ez a divat, a mai albérletárak mellett nem is csoda... egyébként meg kicsit elfogult vagy, hogy azt kérdezed, milyen lány költözik össze 5 hónap után a barátjával, de azt nem, hogy milyen fiú költözik össze 5 hónap után a barátnőjével, pedig gondolom, ő se tiltakozott...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!